Prodleva při zvonění u příchozího hovoru

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond (MDA Compact IV)
Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iP7

Post by Nolf »

Při příchozím hovoru na Compactu IV má zvonění zpoždění několik sekund. Většinou slyším poprvé zvonění pří třetím až čtvrtém vyzváněcím tónu ve sluchátku volajícího. Klávesy pro příjem hovoru sice začnou problikávat dříve ale hovor se na displeji objeví se zpožděním a nejde do té doby přijmout tlačítkem. Takže pokud nemám foun u ruky, nestihnu většinou hovor přijmout.

Je to chyba tohoto modelu nebo romky ?
A nebo vlastnost HTC modelů ?

Jinak jsem s ppc spokojen, jen tohle mi vadí - ale je to docela zásadní věc.

Díky za odpovědi.
koumes
moderátor
moderátor
Zařízení: Moto Z ; Moto Zoom

Post by koumes »

Je to vlastnost WM a někde se to řešilo,tuším že na cečku.
Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Nolf »

no tím si nejsem jist, kamarádovi na Miu 701 s WM to nedělá. Obávám se že to bude specialita HTC stejně jako s nahráváním hovorů.
koumes
moderátor
moderátor
Zařízení: Moto Z ; Moto Zoom

Post by koumes »

Tak s jinými nemám zkušenosti,ale u mé X800 to je tak 2-3 tón a pda svítí a pak zvoní.Pokud sem se někde v softu neštoural. :)
spacirv
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC HD2

Post by spacirv »

Teď jsem to zkusil u Diamonda a začne mi řvát během druhého zvonění ve sl. volajícího a přijmout mi jde hned jak začnou blikat tlačítka. Vyzkuošej si jiné zvonění.
Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Nolf »

Můžeš mi, prosím tě, napsat jaké konkrétně zvonění tam máš nastavené ? Já měl defaultně melodii T-mobile ale hned jsem ji změnil na klasické vyzvánění starého telefonu. Je to v mp3 a na Samsungu D900 s tím nebyl problém.
spacirv
přispěvatel
přispěvatel

Post by spacirv »

Mám mp3 kus ustřižené písničky. Záleží taky na tom jestli ta tvoje melodie nemá na začátku hluchý kus. Jako myslím ticho.
wizaard
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930

Post by wizaard »

Ano, je nutné zkontrolovat pár věcí (jinak prodlevu dělají všechny WM telefony, které jsem měl v ruce - větší - E-TEN - či menší - HTC - ale dělají). Jednak jak je melodie velká - je zbytečné na vyzvánění cpát 4 hodinový live show remix MP3 s bitrate 320 kb/s. Jednak, jak už tu padlo, obvykle takové soubory mají na začátku ticho, ale především jsou extrémně velké = delší doba nahrání a spuštění. Rozumné je si vybrat zvonění, vzít nějaký jednoduchý audio editor, oříznout ho (a v ideálním případě normalizovat, zesílit, udělat z něj mono s nižším bitrate).

Viz. můj příklad - mám jako zvonění zhruba 30 sekundovou část Ring of Fire (Johnny Cash) - WMA, která je mono s bitrate 46 kb/s. Hraje pěkně a včas :wink:.
spacirv
přispěvatel
přispěvatel

Post by spacirv »

Má pravdu
Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Nolf »

Díky za radu. Ten kousek mp3 měl 700 kb, tak jsem ho převedl na wma a ještě zmenšil tak že má 75 kb.
Zkoušel jsem prozvánění i se standartní melodií z WM a zvonit začne až napodruhé, téměř napotřetí. Přijmout už jde. Ty problémy se zpožděním a přijmutím dělal zámek S2U2. A to sem ho měl tak rád :cry:
Nechtěl jsem aby se při nové sms a kalendáři rozsvěcel displej. Tak hold vypnu S2U2, zmenšim čas pro zhasnutí displeje a budu používat pouzdro Krusell :cry:
Do teď jsem foun nosil jen tak v kapse u riflí. :)
matelkoxxl
smartguru
smartguru
Zařízení: SGS2, HTC HD2, HTC Touch Diamond

Post by matelkoxxl »

ja mam tiez s2u2 a zvoni mi to uz po prvom tone v telefone volajuceho...
wizaard
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by wizaard »

Mohla by mít i vliv verze ROM - ta je, předpokládám, nejnovější...
Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Nolf »

Ano, fw je 1.93 ale samozrejme ten brandovany od T-mobile.
kadlec
nováček
nováček

Post by kadlec »

mě ještě vadí, že mi to někdy píše neznámý volající a třeba za 2 sekundy mi to tam hodí jméno, protože ten neznámý volajicí je uložen v kontaktech, jakoby se telefon dlouho rozmýšlel zda ho fakt zná
a pak mi pije krev, že přijmu hovor a pokud se hned ozvu, tak volající mě neslyší, musím třeba 1až 2 sekundy počkat a pak se představit aby mě slyšeli, je to normoš?
wizaard
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by wizaard »

Je to normální. Uvědomte si, že nemáte "pouze" telefon, ale PPC.

Oč jde? Představte si, co takový telefon musí udělat, když na něj někdo zavolá - nejprve se musí probudit ze spánkového režimu (to je zásadní žrout výkonu), pak registrovat hovor, rozsvítit displej, začít vibrovat, pak zobrazit obrazovku hovoru, pak najít melodii, spustit ji (eventuelně při nenalezení spustit výchozí), vyhledat dle volajícího kontakt a zobrazit jeho nacionále a obrázek... Při spojení hovoru obdobné problémy.

Je to tak, není to nic příjemného, ale je to daň za to, že se jedná o PPC a ne pouze o telefon. To je nutné si uvědomit.
buraccio
nováček
nováček

Post by buraccio »

Mně vadí prodleva hlavně při použití bluetooth sluchátka v autě, když mám přístroj v držáku. Asi 2 - 3 sekundy po zdvinutí hovoru můžu teprve začít mluvit aby mně druhá strana slyšela. Při běžném telefonování tento problém není. Také se mně občas stane při běžném telefonování, že se ozve na 1s deafultní vyzváněcí tón a potom ten, který mám přiřazený ke kontaktu. :idea:

MDA Compact IV . . . defaultní ROM TMobile z 07_2008
pavel__k
nováček
nováček
Zařízení: HTC TOUCH HD

Post by pavel__k »

wizaard wrote:Je to normální. Uvědomte si, že nemáte "pouze" telefon, ale PPC.

Oč jde? Představte si, co takový telefon musí udělat, když na něj někdo zavolá - nejprve se musí probudit ze spánkového režimu (to je zásadní žrout výkonu), pak registrovat hovor, rozsvítit displej, začít vibrovat, pak zobrazit obrazovku hovoru, pak najít melodii, spustit ji (eventuelně při nenalezení spustit výchozí), vyhledat dle volajícího kontakt a zobrazit jeho nacionále a obrázek... Při spojení hovoru obdobné problémy.

Je to tak, není to nic příjemného, ale je to daň za to, že se jedná o PPC a ne pouze o telefon. To je nutné si uvědomit.
Ale je to i telefon, na to měli myslet. Nebo z toho udělat pouze rychle mini PC
kissman
smartguru
smartguru
Zařízení: Lenovo P70

Post by kissman »

yep, a místo PC si si na přehrávání MP3 kupte nějaky MP3 přehrávač, ať nemáte prodlevu při pouštení playeru... atd. pochopeno :?:
kakos2006
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HD2 WP7

Post by kakos2006 »

ten samej problém. taky mi to vadí a omluva pro výrobce že toho mda musí udělat hodně něž zacne talefonovat je o ničem. když to prodávaji jako telefom tak to taky tak má fungovat
All.Os
smartguru
smartguru
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by All.Os »

No, ja jsem to kupoval jako PPC se zabudovanym telefonem, wi-fi a gps. Ne jako mobil. Takze i kdyz mi to taky trochu vadi, jsem s tim smiren, protoze to chapu jako vlastnost. Stejne tak by mi mohlo u smartfounu vadit, ze nema touch screen, nebo u "hloupeho" mobilu, ze nema takove v podstate neomezene mnozstvi moznosti, co se s nim da delat, jako u PPC.
Post Reply

Return to “HTC Touch Diamond”