SHBT MyHome: Atraktivní uživatelské prostředí pro Pocket PC

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

SHBT MyHome je nové uživatelské prostředí pro Pocket PC se systémem Windows Mobile. Už z přiložených screenshotů je patrné, že si autoři dali záležet a zejména grafické zpracování působí velice elegantním a futuristickým dojmem. Základní nabídka programu se skládá z několika posuvných panelů, mezi kterými lze velmi snadno listovat, a to i pomocí tahů prstem. Součástí jsou samozřejmě boxy s informacemi o počasí, upomínkami z kalendáře a dalšími nabídkami. Rovněž potěší, že výrobce nabízí jak verzi pro QVGA, tak i VGA zařízení, na WVGA se ale bohužel zapomnělo.

Bleskovka

I když už pro Windows Mobile existuje celá řada nejrůznějších nadstaveb uživatelského prostředí, tak si nemyslím, že by se MyHome mezi nimi ztrácel, naopak, funkcemi a grafickým zpracováním mě velmi mile překvapil. Trial verzi si můžete stáhnout z těchto odkazů: QVGA / VGA. Cena za plnou verzi je 20 USD.

Za tip na bleskovku děkuji našemu čtenáři s přezdívkou jozinzbazin.
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 925

Post by Sir Andrew »

jejda, další GUI... toto má alespoň pěkný vzhled. Sice je to okopírované ze screenů WM7, ale aspoň si můžeme pomalu zvykat na nový vzhled WM už dnes :)
TomasNM
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC TouchPro,Toshiba G710,Hero a vela SP

Post by TomasNM »

Mne to skor pripomina homescreen z WM61 Standart.
spermosh
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC One X+

Post by spermosh »

ja zde nejak bohuzel nevidim stav baterie (ten nativni je dost slaby) a stav pameti, ale vypada to pekne
priby
nováček
nováček
Zařízení: HTC Kaiser

Post by priby »

Ano, vypadá to, že se tvůrci více než inspirovali hlavní obrazovkou z windows mobile 6.1 standard
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

"zítřejší Windows Mobile 7 již dnes", i když já bych raději volil nadstavbu podobnou shellu z Windows CE
ziminix
VIP
VIP
Zařízení: ...

Post by ziminix »

No, tak pro instalaci je zapotřebí mít i na počítači .NET Framework, takže pokud ho nemáte, budete ho pěkně dlouho stahovat. Kdo byste tedy chtěl, zde je odkaz na mnou uploadnutej .CAB pro VGA, kterej vyleze z tý instalačky, je to tedy jen ten trial.
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/318 ... .36MB.html

No...tak sice zajímavé prostředí, ale ve výsledku je to čistě jenom jiná Today. A ještě teda nic moc dle mého názoru. Abych se posunoval v tom jednom panelu mezi jednotlivejma položkama tak musim táhnout prstem skoro až od kraje ke kraji displeje. No, 20$ bych za to nedal, ani kdybych je měl fakt nazbyt.
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S

Post by carnero »

Vyzkoušel jsem a rozhodně odmítám, že by si s grafikou dali tvůrci práci. Mělo to problémy s průhledností - ač kulaté rohy měly být kulaté, byly hranaté a navíc černé, onen vnější prostor kolem oblouku byl místo průhlednosti vyplněný černou barvou. A grafické efekty jsou u tohoto také tragické. Zatímco u WM 6.1 Standard funguje posouvání panelů nádherně plynule (a čekal bych, že MyHome se tím inspiruje), u MyHome panel zmizí, chvíli se cosi přesouvá a následně se na zastavený panel vykreslí nový obsah. A to celé trvá neuvěřitelně dlouho.

Tak nedodělané a debilní GUI jsem ve svém Raphaelu nikdy neměl. A to jsem vyzkoušel všechno, co se našlo. Osobně bych tedy nikomu nedoporučoval to zkoušet.
vrtak-cz
nováček
nováček
Zařízení: Smartphone! :-D

Post by vrtak-cz »

ziminix wrote:No, tak pro instalaci je zapotřebí mít i na počítači .NET Framework, takže pokud ho nemáte, budete ho pěkně dlouho stahovat. Kdo byste tedy chtěl, zde je odkaz na mnou uploadnutej .CAB, kterej vyleze z tý instalačky, je to tedy jen ten trial.
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/318 ... .36MB.html
Příště by stálo za to napsat jestly se jedná o VGA / QVGA verzy...
ziminix
VIP
VIP
Zařízení: ...

Post by ziminix »

VGA, omlouvám se, nedošlo mi to.

A příště by stálo za to, si to po sobě přečíst.
Kwazzy
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC HD2

Post by Kwazzy »

Moc pekne prostredi, jelikoz ale TF3D nemuzu (zatim neumim) odstranit tak dalsi spomalovac systemu fakt nebudu davat. Naposled jsem mel od SPB Shell pekne prostredi, ktere mi zpusobilo pad systemu a pak nasledoval HR. Windows je ve sve podstate jen tak tak stabilni system, kdyz je uplne holy a bez programu na nem :-D ...
spermosh
smartstar
smartstar

Post by spermosh »

me to tak neprijde teda, TF3D mam vypnute (ve vlastnostech Today obrazovky jsem ho odskrtl), mam v HD plno vlastnich aplikaci nainstalovanych a je v pohode, pravidlene zalohuju (zaloha je ukoncena SR) a vse bezi v poradku
Kwazzy
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC HD2

Post by Kwazzy »

To bylo trochu s nadsazkou ... jinak receno tohle prostredi je zase experiment ... zalohovat, zalohovat a pocitat s HR. Idealni, dle me, je doinstalovavat postupne jen to co clovek chce. Prostredi jako celek mi nikdy nevyhovovalo. Furt je neco co nesedi, neni, nebo zbytecne je atd.
spermosh
smartstar
smartstar

Post by spermosh »

souhlas, zadne prostredi neni idealni, ale TF3D je hodne spatne :-D
Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 Leo

Post by Milan Pištělka »

Hodně dobré prostředí je Yrgo.
Uživatel si může nastavit vše jak se mu zamane, v dohledné době bude i v češtině.
Screen12.png
(19.72 KiB) Downloaded 2536 times
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”