HTC TyTN II (Kaiser) - pokračování diskuze
Peteer: Jak jsem pasl, u starsich verzi Tomtoma se nastoval Jiny modul GPS a tam se pak nastavovala rychlost a porty ..... u teto verze si nastav vestaveny modul GPS a uz nic dalsiho nemusis nastavovat. Jak psal Foxxx tak nesmis bejt v budove, nekdy to teda jde u okna, ale na prvni zamereni je to malo kdyz to bude tahat ze dvou druzic a stejne to nemude presny.
Jo kdyz ti najde modul GPS tak ti zacne blikat ozanzova dioda v pravo, to jenom pro kontrolu.
Tak hura vyraz ven a nech se zamerit :D
Jo kdyz ti najde modul GPS tak ti zacne blikat ozanzova dioda v pravo, to jenom pro kontrolu.
Tak hura vyraz ven a nech se zamerit :D
-
Dr.colombo
- nováček

úžasná rada... quick GPS načte pomocí sítě data o aktuální pozici satelitů, které pak pomohou přístroji rychleji spočítat polohu. Takže to není k prvnímu fixnutí ale pomůže mu to (výsledky jsou diskutabilní) stejně tak aktuální data o poloze satelitů pomáhají při každém fixnutí.AndyS wrote:na prvni zamereni slouzi quickGPS ;)
No...
ono mu to nejen pomůže, ale on by bez těchto dat nebyl schopen zjistit svojí aktuální polohu, ale tys to myslel asi jinak, že..
Části almanachu se musí stahovat vždy.. Kdyby GPSka nevěděla, v jaké pozici vůči použitému systému (WGS84) se nacházejí viditelné družice, nemohla by spočítat ani svojí aktuální polohu.. Čím víc dat o polohách satelitů máš a nemusiš se tedy na ně "dotazovat" a čekat na aktuální data z řídícího segmentu, tím rychleji je možno zjistit tvoji aktuální pozici..
Ikdyž je vidět, že znalosti máš, přesto jsi se vyjádřil nepřesně. Bez údajů o družicích samozřejmě přijímač nelze zaměřit, ovšem není pravda že to nejde bez quickGPS jak to z tvého přízpěvku určitě teď většina pochopí. Ty údaje si přijímač získává i přímo z nalezených družic. Samozřejmě že když to za něj stáhne ten prográmek najednou je to úspora času. Takže quickGPS stáhne soubor s údaji, na které se pak nemusí čekat, než si je přijímač načte z postupně nalezených družic a je díky tomu schopen nejen rychleji vše "spočítat" ale zaměřit se přesněji a rychleji s menším počtem nalezených družic. Pokud jsem tě špatně pochopil, nebo se pletu, tak se všem omlouvámBurgy wrote:No...ono mu to nejen pomůže, ale on by bez těchto dat nebyl schopen zjistit svojí aktuální polohu, ale tys to myslel asi jinak, že..
Části almanachu se musí stahovat vždy.. Kdyby GPSka nevěděla, v jaké pozici vůči použitému systému (WGS84) se nacházejí viditelné družice, nemohla by spočítat ani svojí aktuální polohu.. Čím víc dat o polohách satelitů máš a nemusiš se tedy na ně "dotazovat" a čekat na aktuální data z řídícího segmentu, tím rychleji je možno zjistit tvoji aktuální pozici..
Další věc je, že účinnost při řekněme častějším používání navigace je diskutabilní a rozhodně není potřeba při denním používání pravidelně aktualizovat quickGPS, nemá to na rychlost postřehnutelný vliv...
Ahoj všem zde přítomným, obracím se na Vás, z dotazem ohledně software. Mou nešikovností se mi podařilo přejmenovat jednu složku a teď se mi nenačítá mapa ttm. Potřeboval bych jí přejmenovat zpět jak byla origo. z wm6. Jen vím, že tato složka origo. obsahuje složky např. My Music, My Pictures, My ringtones, My videos, Obchodní,Osobní atd. Do této složky kterou jsem omylem přejmenoval se mi před tím uložila právě i mapa(Praha). Díky za pomoc 
Ahoj, možná to už někdo řešil ale já sem po dvouhodinovém pátrání vzdal.
Mám TyTNA II
Něco se mi nezdá... když se kouknu do nastavení/systém/paměť tak pod Spuštěnýma programama mám
Celkem: 101,38
Použito: 41,43 MB
Volno: 59,95 MB
nemělo by tam být celkem 128 MB ????
v informacích o zařízení je normálně RAM 128.
Mám TyTNA II
Něco se mi nezdá... když se kouknu do nastavení/systém/paměť tak pod Spuštěnýma programama mám
Celkem: 101,38
Použito: 41,43 MB
Volno: 59,95 MB
nemělo by tam být celkem 128 MB ????
v informacích o zařízení je normálně RAM 128.