HTC TyTN II (Kaiser) - pokračování diskuze

Diskuze o komunikátorech HTC TyTN (Hermes) a HTC TyTN II
Locked
Krota
přispěvatel
přispěvatel

Post by Krota »

Peteer: Jak jsem pasl, u starsich verzi Tomtoma se nastoval Jiny modul GPS a tam se pak nastavovala rychlost a porty ..... u teto verze si nastav vestaveny modul GPS a uz nic dalsiho nemusis nastavovat. Jak psal Foxxx tak nesmis bejt v budove, nekdy to teda jde u okna, ale na prvni zamereni je to malo kdyz to bude tahat ze dvou druzic a stejne to nemude presny.
Jo kdyz ti najde modul GPS tak ti zacne blikat ozanzova dioda v pravo, to jenom pro kontrolu.

Tak hura vyraz ven a nech se zamerit :D
AndyS
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S3

Post by AndyS »

na prvni zamereni slouzi quickGPS ;)
Dr.colombo
nováček
nováček

Post by Dr.colombo »

Chlapi promiňte že se ptám někde to tu bylo ale nemůžu to najít, nemám paměťocou kartu a mám mapy v My Documents kde mám nastavit cestu, nebo jak mám udělat aby mi tomtom mapu našel.Dík moc.
FOXXX
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC HD2

Post by FOXXX »

AndyS wrote:na prvni zamereni slouzi quickGPS ;)
úžasná rada... quick GPS načte pomocí sítě data o aktuální pozici satelitů, které pak pomohou přístroji rychleji spočítat polohu. Takže to není k prvnímu fixnutí ale pomůže mu to (výsledky jsou diskutabilní) stejně tak aktuální data o poloze satelitů pomáhají při každém fixnutí.
Burgy
nováček
nováček

Post by Burgy »

No...:-) ono mu to nejen pomůže, ale on by bez těchto dat nebyl schopen zjistit svojí aktuální polohu, ale tys to myslel asi jinak, že..:-) Části almanachu se musí stahovat vždy.. Kdyby GPSka nevěděla, v jaké pozici vůči použitému systému (WGS84) se nacházejí viditelné družice, nemohla by spočítat ani svojí aktuální polohu.. Čím víc dat o polohách satelitů máš a nemusiš se tedy na ně "dotazovat" a čekat na aktuální data z řídícího segmentu, tím rychleji je možno zjistit tvoji aktuální pozici..
Georf
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy Note 2

Post by Georf »

Je možné vložit GPS součadnice do fotky - jak a kde upravit nastavení foťáku ? Dík.
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

Post by p.a.Ť.o »

chlape, co takhle google? :roll:

http://www.google.com/search?client=ope ... oto+kaiser (hned druhý odkaz)
FOXXX
přispěvatel
přispěvatel

Post by FOXXX »

Burgy wrote:No...:-) ono mu to nejen pomůže, ale on by bez těchto dat nebyl schopen zjistit svojí aktuální polohu, ale tys to myslel asi jinak, že..:-) Části almanachu se musí stahovat vždy.. Kdyby GPSka nevěděla, v jaké pozici vůči použitému systému (WGS84) se nacházejí viditelné družice, nemohla by spočítat ani svojí aktuální polohu.. Čím víc dat o polohách satelitů máš a nemusiš se tedy na ně "dotazovat" a čekat na aktuální data z řídícího segmentu, tím rychleji je možno zjistit tvoji aktuální pozici..
Ikdyž je vidět, že znalosti máš, přesto jsi se vyjádřil nepřesně. Bez údajů o družicích samozřejmě přijímač nelze zaměřit, ovšem není pravda že to nejde bez quickGPS jak to z tvého přízpěvku určitě teď většina pochopí. Ty údaje si přijímač získává i přímo z nalezených družic. Samozřejmě že když to za něj stáhne ten prográmek najednou je to úspora času. Takže quickGPS stáhne soubor s údaji, na které se pak nemusí čekat, než si je přijímač načte z postupně nalezených družic a je díky tomu schopen nejen rychleji vše "spočítat" ale zaměřit se přesněji a rychleji s menším počtem nalezených družic. Pokud jsem tě špatně pochopil, nebo se pletu, tak se všem omlouvám :wink:
Další věc je, že účinnost při řekněme častějším používání navigace je diskutabilní a rozhodně není potřeba při denním používání pravidelně aktualizovat quickGPS, nemá to na rychlost postřehnutelný vliv...
AndyS
přispěvatel
přispěvatel

Post by AndyS »

denne nikoliv, vsak samotny programek ma v sobe aktualizaci nastavenu na 1 tyden.
Co se tyce te rychlosti, tak je to v takovem stavu, ze kdyby quickGPS nebylo, tak bychom po kazdem resetu cekali nekolik minut, nezli by se nacetla pozadovana data.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Neni pravda,s aplikaci Quick GPS je fix GPS max do 20sec.Nyni aplikaci Quick GPS nepouzivam a studeny start GPS je okolo 45 sec.Takze nekolik minut rozhodne ne.
Krota
přispěvatel
přispěvatel

Post by Krota »

No nevim jak vam, ale me to pri prvnim spusteni GPS chvilku trvalo, ale ted to mam tak do tech 20 sekund a nepotrebuju u toho jeste tahat data z netu o poloze, ze jsem v CR, praze atd ... uplne zbytecny !
AndyS
přispěvatel
přispěvatel

Post by AndyS »

to Jirka: udelej Hardreset, zakaz stazeni dat pres quickgps a uvidime ...
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Neni potreba delat HR,stahovani dat pro Quick GPS zastavis v nastaveni Quick GPS :-) Pak mas v Quick GPS cas platnosti vyprsel,doba stahovani-neni jeste stazeno.I po dvou tydnech fix do 20sec.HR delam casto,protoze jsem preinstalovaval uz nejmene 10x rom
AndyS
přispěvatel
přispěvatel

Post by AndyS »

jo. Ale zalezi na poctu satelitu. A my se bavime o situaci ze vidi dva.
FOXXX
přispěvatel
přispěvatel

Post by FOXXX »

Když přístroj najde 2 satelity, tak ti nepomůžou ani data stažená na týden dopředu...
1pe1sk
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek

Post by 1pe1sk »

Ahoj všem zde přítomným, obracím se na Vás, z dotazem ohledně software. Mou nešikovností se mi podařilo přejmenovat jednu složku a teď se mi nenačítá mapa ttm. Potřeboval bych jí přejmenovat zpět jak byla origo. z wm6. Jen vím, že tato složka origo. obsahuje složky např. My Music, My Pictures, My ringtones, My videos, Obchodní,Osobní atd. Do této složky kterou jsem omylem přejmenoval se mi před tím uložila právě i mapa(Praha). Díky za pomoc :-(
Burgy
nováček
nováček

Post by Burgy »

FOXXX wrote:...re: quickGPS...
JJ..pochopil jsi me spravne a se vším, co jsi napsal plně souhlasim..:-) (PS: omluva všem, kteří ode mě nesprávně pochopily, že gps bez quickGPS nebude chodit :-)..viz co napsal Foxxx..)
Akem
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky

Post by Akem »

Ahoj, možná to už někdo řešil ale já sem po dvouhodinovém pátrání vzdal.
Mám TyTNA II
Něco se mi nezdá... když se kouknu do nastavení/systém/paměť tak pod Spuštěnýma programama mám
Celkem: 101,38
Použito: 41,43 MB
Volno: 59,95 MB

nemělo by tam být celkem 128 MB ????

v informacích o zařízení je normálně RAM 128.
Burgy
nováček
nováček

Post by Burgy »

To je normalni...128MB jsou jen "tovarni" udaje..cast z toho si ukousne operacni system.. Ja mam taky celkove vyuzitelnou pamet pro spusteny software, ktera je vyhrazena pro potreby uzivatele, rovnu 101,38 MB..
Akem
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky

Post by Akem »

a tak to jo, já myslel že těh 41 MB je právě sežranejch systemem...
Každopádně díkes za uklidnění... :lol:
Locked

Return to “HTC TyTN/TyTN II”