[app] SmartMaps - online/offline mapy

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Deficek
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by Deficek »

OT: Ty jsou samozřejmě bitmapy :) Měl jsem na mysli pouze offline část map, což jsem ale nikde nezmínil :D
uni
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Post by uni »

A není to náhodou tak, že SmartMaps mají uložené bitmapy a vykreslují bitmapy, zatímco mapy.cz mají uložené vektory a vykreslují bitmapy;-) Však se podívejte, když se oddálí pohled v mapy.cz, dojde k poklesu výkonu, protože telefonu musí udělat "cuc dat-výpočet-vvykreslit", zatímco SmartMaps dělá "cuc dat-vykreslit". Ve vzdálenějším pohledu musí aplikace vypočítat z větší množiny vektorů, proto mohou vzniknout prodlevy. Nutno tedy dodat, že to na S4 prakticky nepozoruji:-) Což na FHD displeji, jo, výkon těch placek se fakt posunuje neuvěřitelně...
mimonaut: Tak pracuje se na vektorovém videu, generovat statický obrázek asi nebude rozdíl, ale fakt se mě neptej, jakej je to princip:-)
SmartMaps
nováček
nováček
Zařízení: různá

Post by SmartMaps »

Byla vydána aktualizace zimní lyžařské mapy.
Zimní lyžařská mapa ČR
MAKU19
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 720

SmartMaps mapy na Marketplace (diskuze)

Post by MAKU19 »

Mám taktiež problém s pamäťou Lumia720 8Gb a kartu mám 32Gb. Bohužiaľ mapy sa ukladajú do telefónu a tak si musím sťahovať iba listy ktoré potrebujem v najbližšej dobe a potom ich mazať a nahrádzať novými.
Pritom mapy Here a Mapy.cz sa mi uložili na kartu po najnovšom upgrade. Nie je možné niečo spraviť aby sa aj tieto mapy dokázali uložiť na kartu? :???:
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Nemel jsi davat moji ciitaci,pak to z ni zmatene,take Smartmaps vycitam,ze se vyhybaji ukladani na kartu ac to WP umoznuji.
SmartMaps
nováček
nováček

Post by SmartMaps »

Pam. karu podporujeme v plné funkčnosti na Windows CE, Windows Mobile, Android, Java, Palm OS, Symbian S60 a defakto i ve Windows (nikoli Windows RT-obdobný problém WP) . Nepodpora pam. karty u systému Windows Phone tak samozřejmě není nějaká naše zlovůle, msta platformě nebo lenost. Toto vychází ze specifikací systému (viz. i příp. odpověď, jaké mimo jiné systém klade omezení oproti např. Androidu pod článkem zde).
Na platformě WP není aplikacím 3. stran umožněn přístup na pam. kartu, musí využívat interní paměť pokud pracují s vlastními daty. Snad se toto např. v WP 8.1 změní.
Možnost přesunu map. podkladů na pam. kartu pomocí Lumia Storage Check se týká jen Nokia mapových podkladů. Výrobce zařízení má přístup k částem API, ke kterým nemají přístup vývojáři (a to ještě jen v 8 měsíců staré Beta verzi).
MAKU19
přispěvatel
přispěvatel

Post by MAKU19 »

:-( Ak je to tak, prečo sa mi Mapy.cz dokázali uložiť na pamäťovú kartu? :-(

EDIT:
Asi som sa prehliadol, už som ich odinštaloval a pri novej inštalácii sa uložili do telefónu. :cry:
SmartMaps
nováček
nováček

Post by SmartMaps »

Po komplikacích které nebyly zaviněny z naší strany je konečně vydána aktualizace přinášejícíc podporu online Geocachingu (nejedná se o podporu Geocaching Live). Funkce je v sekci "Hledat".
Samozřejmě tímto nepovažujeme téma GC v aplikaci za ukončené, i nadále jsou zde témata jako listing, práce se souřadnicemi,...
I nadále je zachována kompatibilita s WP7.
Počasí nám přeje, hezké keškování.
Stevik
smartguru
smartguru
Zařízení: Xiaomi Mi A1, L950XL, M5Card

Post by Stevik »

Kde najdu nastaveni sveho uctu?
SmartMaps
nováček
nováček

Post by SmartMaps »

Vzhledem k tomu, že princip neumožňuje rozlišení nalezené/nenalezené, není zde ani přihlašování do registrace, které by tímto nemělo ani žádný význam.
Stevik
smartguru
smartguru

Post by Stevik »

Takze se tahaji kesky uctem SmartMaps? Pak nechapu poznamku v hledani, ze je treba mit ucet na geocaching.com, pak se sdeluji souradnice i neregistrovanym a to je spatne.
SmartMaps
nováček
nováček

Post by SmartMaps »

Není využíván žádný účet, aplikace pracuje jen s dostupnými údaji. Pro možnost logování a z celkového principu aktivity je třeba mít registraci na geocaching.com, jinak není možné naplnit smysl lovení.
Stevik
smartguru
smartguru

Post by Stevik »

Kde se berou souradnice? Ja je, kdyz nejsem prihlasen, na GC nevidim.
SmartMaps
nováček
nováček

Post by SmartMaps »

Nejedná se o uživatelsky ovlivnitelnou funkčnost, není tak pro toto žádná volba ani příp. dokumentace. Možná můžeme v tento čas označit za "kouzlo"?:-)
Stevik
smartguru
smartguru

Post by Stevik »

Neni zobrazeni souradnic, aniz by bylo nutno se prihlasit pod uzivatelskym uctem na GC, proti pravidlum?
SmartMaps
nováček
nováček

Post by SmartMaps »

Funkci můžete užívat bez obav z porušování pravidel.
Není žádná technická souvislost se zobrazením souřadnic a přihlášením. Např. s daty z Pocket Queries GPX můžete také pracovat zcela nezávisle na přihlášení, není zde nutná autorizace k zobrazení, atd.
MAKU19
přispěvatel
přispěvatel

Post by MAKU19 »

:-( Mám problém s presuvaním sa po ofline mape 1:400000 na Lumia 720. Pri presuvani po treťom posuve aplikácia padá. Prakticky sa nedokážem presunúť na iný list aby nepadla aplikácia. Po restarte sa mapa zobrazí na mieste odkiaľ som sa začal presúvať. Presun je možný iba vyhladanim miesta pri online pripojení. :-(
SmartMaps
nováček
nováček

Post by SmartMaps »

MAKU19: I timto problému slyšíme zřejmě poprvné, ani nejdivočejší testovací verze se tak nechovaly. Příčinou může být např. nedostatek paměti, pro načtení nových dat, vada dat na úložišti,...
Aplikace se pak spustí v poslením uloženém stavu (tedy zorbrazí danou oblast), ale vzhledem k pádu nemá aplikace možnost toto uložit, tedy si pamatuje stav z posledního korektního ukončení.
Bohužel se dají zřejmě poradit jen obecné rady, kompletní stažení dat znovu, udržovat zařízení aktuální, možná před spuštěním aplikace restartovat telefon pro uvolnění prostředků-ale s tímto jsme se u WP platformy až tak nesetkali.
MAKU19
přispěvatel
přispěvatel

Post by MAKU19 »

:-( Dnes som sa vrátil do Piešťan, zobrazuje mi off line mapu Jižní morava. Keď zapnem GPS zobrazí mi krúžok s polohou s údajmi 223° 15,21km od posledného bodu zadaného pre navádzanie. Pri pokuse presunúť sa niekde inde aplikácia okamžite padne. Keď v menu zruším GPS, tak presuny sa dajú niekoľko krát vykonať ale potom aplikácia znova padne. :x
Edit
:lol: Keď som zrušil "Navádzanie na bod" tak aplikácia prestala padať. :lol:
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

Post by p.a.Ť.o »

Smartmaps maji ted na Seznam.cz akci za 500 Kc, tak kdo ma zájem, racte zakoupit :-)
Post Reply

Return to “Aplikace a software”