[app] SmartMaps - online/offline mapy
-
Deficek
- nováček

- Zařízení: Nokia Lumia 920
OT: Ty jsou samozřejmě bitmapy
Měl jsem na mysli pouze offline část map, což jsem ale nikde nezmínil :D
-
uni
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi
A není to náhodou tak, že SmartMaps mají uložené bitmapy a vykreslují bitmapy, zatímco mapy.cz mají uložené vektory a vykreslují bitmapy;-) Však se podívejte, když se oddálí pohled v mapy.cz, dojde k poklesu výkonu, protože telefonu musí udělat "cuc dat-výpočet-vvykreslit", zatímco SmartMaps dělá "cuc dat-vykreslit". Ve vzdálenějším pohledu musí aplikace vypočítat z větší množiny vektorů, proto mohou vzniknout prodlevy. Nutno tedy dodat, že to na S4 prakticky nepozoruji:-) Což na FHD displeji, jo, výkon těch placek se fakt posunuje neuvěřitelně...
mimonaut: Tak pracuje se na vektorovém videu, generovat statický obrázek asi nebude rozdíl, ale fakt se mě neptej, jakej je to princip:-)
mimonaut: Tak pracuje se na vektorovém videu, generovat statický obrázek asi nebude rozdíl, ale fakt se mě neptej, jakej je to princip:-)
Byla vydána aktualizace zimní lyžařské mapy.
Zimní lyžařská mapa ČR
Zimní lyžařská mapa ČR
SmartMaps mapy na Marketplace (diskuze)
Mám taktiež problém s pamäťou Lumia720 8Gb a kartu mám 32Gb. Bohužiaľ mapy sa ukladajú do telefónu a tak si musím sťahovať iba listy ktoré potrebujem v najbližšej dobe a potom ich mazať a nahrádzať novými.
Pritom mapy Here a Mapy.cz sa mi uložili na kartu po najnovšom upgrade. Nie je možné niečo spraviť aby sa aj tieto mapy dokázali uložiť na kartu?
Pritom mapy Here a Mapy.cz sa mi uložili na kartu po najnovšom upgrade. Nie je možné niečo spraviť aby sa aj tieto mapy dokázali uložiť na kartu?
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Nemel jsi davat moji ciitaci,pak to z ni zmatene,take Smartmaps vycitam,ze se vyhybaji ukladani na kartu ac to WP umoznuji.
Pam. karu podporujeme v plné funkčnosti na Windows CE, Windows Mobile, Android, Java, Palm OS, Symbian S60 a defakto i ve Windows (nikoli Windows RT-obdobný problém WP) . Nepodpora pam. karty u systému Windows Phone tak samozřejmě není nějaká naše zlovůle, msta platformě nebo lenost. Toto vychází ze specifikací systému (viz. i příp. odpověď, jaké mimo jiné systém klade omezení oproti např. Androidu pod článkem zde).
Na platformě WP není aplikacím 3. stran umožněn přístup na pam. kartu, musí využívat interní paměť pokud pracují s vlastními daty. Snad se toto např. v WP 8.1 změní.
Možnost přesunu map. podkladů na pam. kartu pomocí Lumia Storage Check se týká jen Nokia mapových podkladů. Výrobce zařízení má přístup k částem API, ke kterým nemají přístup vývojáři (a to ještě jen v 8 měsíců staré Beta verzi).
Na platformě WP není aplikacím 3. stran umožněn přístup na pam. kartu, musí využívat interní paměť pokud pracují s vlastními daty. Snad se toto např. v WP 8.1 změní.
Možnost přesunu map. podkladů na pam. kartu pomocí Lumia Storage Check se týká jen Nokia mapových podkladů. Výrobce zařízení má přístup k částem API, ke kterým nemají přístup vývojáři (a to ještě jen v 8 měsíců staré Beta verzi).
EDIT:
Asi som sa prehliadol, už som ich odinštaloval a pri novej inštalácii sa uložili do telefónu.
Po komplikacích které nebyly zaviněny z naší strany je konečně vydána aktualizace přinášejícíc podporu online Geocachingu (nejedná se o podporu Geocaching Live). Funkce je v sekci "Hledat".
Samozřejmě tímto nepovažujeme téma GC v aplikaci za ukončené, i nadále jsou zde témata jako listing, práce se souřadnicemi,...
I nadále je zachována kompatibilita s WP7.
Počasí nám přeje, hezké keškování.
Samozřejmě tímto nepovažujeme téma GC v aplikaci za ukončené, i nadále jsou zde témata jako listing, práce se souřadnicemi,...
I nadále je zachována kompatibilita s WP7.
Počasí nám přeje, hezké keškování.
-
Stevik
- smartguru

- Zařízení: Xiaomi Mi A1, L950XL, M5Card
Kde najdu nastaveni sveho uctu?
Vzhledem k tomu, že princip neumožňuje rozlišení nalezené/nenalezené, není zde ani přihlašování do registrace, které by tímto nemělo ani žádný význam.
-
Stevik
- smartguru

Takze se tahaji kesky uctem SmartMaps? Pak nechapu poznamku v hledani, ze je treba mit ucet na geocaching.com, pak se sdeluji souradnice i neregistrovanym a to je spatne.
Není využíván žádný účet, aplikace pracuje jen s dostupnými údaji. Pro možnost logování a z celkového principu aktivity je třeba mít registraci na geocaching.com, jinak není možné naplnit smysl lovení.
-
Stevik
- smartguru

Kde se berou souradnice? Ja je, kdyz nejsem prihlasen, na GC nevidim.
Nejedná se o uživatelsky ovlivnitelnou funkčnost, není tak pro toto žádná volba ani příp. dokumentace. Možná můžeme v tento čas označit za "kouzlo"?:-)
-
Stevik
- smartguru

Neni zobrazeni souradnic, aniz by bylo nutno se prihlasit pod uzivatelskym uctem na GC, proti pravidlum?
Funkci můžete užívat bez obav z porušování pravidel.
Není žádná technická souvislost se zobrazením souřadnic a přihlášením. Např. s daty z Pocket Queries GPX můžete také pracovat zcela nezávisle na přihlášení, není zde nutná autorizace k zobrazení, atd.
Není žádná technická souvislost se zobrazením souřadnic a přihlášením. Např. s daty z Pocket Queries GPX můžete také pracovat zcela nezávisle na přihlášení, není zde nutná autorizace k zobrazení, atd.
MAKU19: I timto problému slyšíme zřejmě poprvné, ani nejdivočejší testovací verze se tak nechovaly. Příčinou může být např. nedostatek paměti, pro načtení nových dat, vada dat na úložišti,...
Aplikace se pak spustí v poslením uloženém stavu (tedy zorbrazí danou oblast), ale vzhledem k pádu nemá aplikace možnost toto uložit, tedy si pamatuje stav z posledního korektního ukončení.
Bohužel se dají zřejmě poradit jen obecné rady, kompletní stažení dat znovu, udržovat zařízení aktuální, možná před spuštěním aplikace restartovat telefon pro uvolnění prostředků-ale s tímto jsme se u WP platformy až tak nesetkali.
Aplikace se pak spustí v poslením uloženém stavu (tedy zorbrazí danou oblast), ale vzhledem k pádu nemá aplikace možnost toto uložit, tedy si pamatuje stav z posledního korektního ukončení.
Bohužel se dají zřejmě poradit jen obecné rady, kompletní stažení dat znovu, udržovat zařízení aktuální, možná před spuštěním aplikace restartovat telefon pro uvolnění prostředků-ale s tímto jsme se u WP platformy až tak nesetkali.
Edit
- p.a.Ť.o
- smartmaniak

- Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+
Smartmaps maji ted na Seznam.cz akci za 500 Kc, tak kdo ma zájem, racte zakoupit