Google maps

Diskuze o komunikátoru HP iPaq 614
Delaron
nováček
nováček
Příspěvky: 40
Registrován: pon srp 18, 2008 17:19

Google maps

Příspěvek od Delaron » ned kvě 03, 2009 9:30

mam otasku funguje vam tato aplikacia spravne mne nechce ukazat aktualnu polohu ak viete poradte niekto pouzivam google maps 3

Uživatelský avatar
matoman
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1163
Registrován: sob lis 10, 2007 11:56
Zařízení: Nokia Lumia 920

Google maps

Příspěvek od matoman » ned kvě 03, 2009 10:25

treba nastavit spravne gps, Pokial myslis polohu bez gps tak to zatial google maps s ipaq nevie

Uživatelský avatar
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Google maps

Příspěvek od elcrys » ned kvě 03, 2009 14:33

Mně u verze 2 fungovalo určení polohy pomocí BTS.

Delaron
nováček
nováček
Příspěvky: 40
Registrován: pon srp 18, 2008 17:19

Google maps

Příspěvek od Delaron » ned kvě 03, 2009 20:30

sorry ale nevyznam sa co je to BTS?

---UFO---
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 177
Registrován: ned bře 02, 2008 8:32
Zařízení: Motorola Milestone 2 + HP iPAQ 614c
Bydliště: Slovensko

Google maps

Příspěvek od ---UFO--- » ned kvě 03, 2009 20:39

BTS su vysielace mobilnych operatorov(GSM,3G)

Kód: Vybrat vše

http://en.wikipedia.org/wiki/Base_Transceiver_Station

Delaron
nováček
nováček
Příspěvky: 40
Registrován: pon srp 18, 2008 17:19

Google maps

Příspěvek od Delaron » pon kvě 04, 2009 18:54

mate aj nejaky navod ako to spojaznit ?? lebo sa mi nedari akosi

Uživatelský avatar
Z80
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 74
Registrován: čtv črc 24, 2008 1:16
Zařízení: HTC Hero, HP iPaq 614c, iPhone 3Gs 16GB
Bydliště: [CPU]

Google maps

Příspěvek od Z80 » úte kvě 05, 2009 3:26

kdysi sem se tu na foru ptal jestli nekomu jede http://www.renestein.net/NetMonitor.aspx bohuzel zadna odezva, me nejede ani na wm6.0 6.1 6.5 ,takze pokud nejede jeste nekomu tak veskere programy zalozene na BTSkach na 614 nepojedou ,je pojebana RIL :/ takze zkuste ten program a dejte vedet

Uživatelský avatar
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Google maps

Příspěvek od elcrys » čtv kvě 07, 2009 20:09

Asi záleží na programu, ale když to funguje u Google Maps (stačí stisknout ikonku v pravém dolním rohu displeje), tak nevidím důvod, proč by to nešlo jinde. Ještě je ale potřeba mít aktivní připojení k internetu, protože jinak to nefunguje - Google Maps totiž odesílá rádiové informace přijaté z BTS na server Google - údajně pro zlepšení služby. Jestli se ty informace nějak vyhodnotí a odešlou zpět, o tom už se nikde nepíše.

Delaron
nováček
nováček
Příspěvky: 40
Registrován: pon srp 18, 2008 17:19

Google maps

Příspěvek od Delaron » pát kvě 08, 2009 8:36

by ma zaujmalo ci tu je niekto komi ide ukazanie vlastnej polohy mozno k tomu treba net cez operatora a on si to nejako synchronizuje z tym bts ja som skusal cez wifi a neslo to a skoda lebo to je dost dolezita vec co sa tyka google maps

Uživatelský avatar
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Google maps

Příspěvek od elcrys » pát kvě 08, 2009 17:50

Teď jsem to zkoušel přes wifi a jde to také. Google asi zatím nemá souřadnice všech BTS, takže na některých místech funkce Moje poloha nemusí fungovat (ve větších městech by to mělo jít určitě).

Uživatelský avatar
strojvudce
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 175
Registrován: stř led 30, 2008 0:56
Zařízení: HTC Desire HD

Google maps

Příspěvek od strojvudce » pon kvě 11, 2009 23:49

Poraďte prosím. Proč mám např. v záložkách Latitude, ale i v jiných oknech co se objevují v mapě místo diakritiky čtverečky? Klasický menu je v pořádku.

Uživatelský avatar
Z80
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 74
Registrován: čtv črc 24, 2008 1:16
Zařízení: HTC Hero, HP iPaq 614c, iPhone 3Gs 16GB
Bydliště: [CPU]

Google maps

Příspěvek od Z80 » úte kvě 12, 2009 1:37

elcrys tak to si asi vyjimka ze ti to ide v google maps a vubec ze to jde,me cteni udaju o BTS nefunguje v nicem a ani v diag programu specialne ktomu urcenem (mou nesikovnosti to neni:)
A ne ze by mi to nekdo chtel zkusit ten prog co sem postl ze ,jen to zobrazi naky cisilka ani net to v zakladu nepotrebuje ,jeto plugin pro today :/

Uživatelský avatar
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Google maps

Příspěvek od elcrys » úte kvě 12, 2009 10:23

Údaje z Net Monitoru:

Cell Id: -1 LAC: -1 BCCH: -1
Net Id: 23002 Aktualizace: 31893:29845:31893
Signál: -53/-51 minimum=-113

Takže to vypadá, že nefunguje správně. Ale jak už jsem psal, funkce Moje poloha bez zapnutého GPS mi v Google Maps (verze 2.3.0.9) funguje - to si nevymýšlím. Google Maps mají asi odlišnou metodu vykuchání potřebných informací, než Net Monitor.

Uživatelský avatar
Z80
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 74
Registrován: čtv črc 24, 2008 1:16
Zařízení: HTC Hero, HP iPaq 614c, iPhone 3Gs 16GB
Bydliště: [CPU]

Google maps

Příspěvek od Z80 » stř kvě 13, 2009 13:50

fajn takze zavada neni pouze ume coz me castecne potesilo ale google maps mi nejedou taakze je otazka jestli je pojebane akorat RIL nebo vseobecne ,jeste mrknu jak to ty google maps ziskavaj ty udaje :/ nicmene planuji reklamaci prasklej kryt a vypinani takze mozna to u novejsich revizi jede aspon s google maps

yahy
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: ned čer 28, 2009 17:50
Zařízení: Black kindness - HP IPAQ 614c

Google maps

Příspěvek od yahy » ned čer 28, 2009 18:26

Ten samy problem, moje 614 Google Maps verze 1.2.0.19, neukazuje aktualni pozici. Napadlo me, ze je to verzi, ale bohuzel po naistalovani nove verze se mi ji nedari spustit(Pise hlask). Verzi 1.2 primo v zakoupenem zarizeni, nemozne odinstalovat standartne pres Odebrat programy. Nova verze instalovana pres ni. Setkal se nekdo si timto problemem, znate reseni?

Uživatelský avatar
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Google maps

Příspěvek od elcrys » pon čer 29, 2009 13:50

Já tu starou verzi odstranil tak, že jsem ručně pomazal co se dalo. Myslím, že to bylo pár souborů v Program Files a pár ve složce Windows (tam to byl asi jen zástupce, ostatní soubory byly v napevno v ROM). Pak jsem si normálně nainstaloval novější verzi z ofic. stránek a všechno šlo v pohodě.

yahy
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: ned čer 28, 2009 17:50
Zařízení: Black kindness - HP IPAQ 614c

Google maps

Příspěvek od yahy » úte črc 07, 2009 21:25

Diky, nezavisle jsem prisel na to same jako mi radis. Pote funguje GoogleMaps bez problemu(zjisteni polohyz BTS) az na volbu z nabicky Pouzit GPS(zjisteni polohy pres GPS). Funguje to nekomu s ipaq614c? Nebi rozchodil nekdo s timto PDA aplikaci GPS Auto viz Smartmania sekce download?

smidliboy
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 68
Registrován: úte dub 15, 2008 7:57

Google maps

Příspěvek od smidliboy » stř črc 08, 2009 10:16

Me funguje zjisteni polohy z GPS bez problemu, naopak mam problem rozchodit, aby to urcovalo polohu pomocu BTS. Vsechno, co slo smazat z telefonu, jsem smazal, nainstaloval novou verzi Google Maps a stale nic...

yahy
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: ned čer 28, 2009 17:50
Zařízení: Black kindness - HP IPAQ 614c

Google maps

Příspěvek od yahy » stř črc 08, 2009 18:00

smidliboy: Zkus tento postup: 1) Odinstaluj stavajici verzi(Pri odinstalaci zvol pri otazce zachovani nastaveni smazat-nezachovavat)
2) Smaz veskere soubory, co pod uninstalu zustali(tusim adresare Windows, ProgramFiles, Temp, mozna i dalsi je to potreba bud prolezt nebo prohledat pomoci napr: TotalCommander)
3) Soft Restart
4) Instalace nove verze GoogleMaps
5) Soft Restart
6) Spusteni GoogleMaps

Predpokladam, ze mas ipaq 614c, jakou verzi WM,rom atd? At to muzeme porovnat.
Moje je: ROM: 12.6.08, WM6.0, Bootloader: MP-1.01.05.
GPS: verze firmware: 4.0.70, software: 1.0.0.0, driver: 1.0.0.0.

Jeste prosim lidicky s ipaq 614 o ozkouseni aplikace GPS auto(viz odkaz).
http://smartmania.cz/index.php?ind=down ... w&iden=556

Jedna se o pouze jednoduchy soft zobrazujici rychlost na zaklade udaju s GPS(moznost rychlostnich nastaveni limitu).

Me aplikace neukazuje zadna data(tusim ze nenajde zadne satelity, stejne jako GoogleMaps) - netusite nekdo v cem je problem? :-( Diky

smidliboy
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 68
Registrován: úte dub 15, 2008 7:57

Google maps

Příspěvek od smidliboy » čtv črc 09, 2009 9:21

Jo, diky, uz to jde :) Sice trosku zvlastne... Ale jde. Pokud jsem pripojeny pres wifi, moje poloha se aktualizuje, pokud jedu pres EDGE, tak mi to pise ze momentalne to nejde...

A nastavil sis tu GPS spravne? COM6, 57600 bdps ? Me GoogleMaps jedou s GPS bez problemu...

Odpovědět

Zpět na „HP iPaq 614“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 hostů