HTC Touch Diamond2: Dojmy, rady, tipy a zkušenosti
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Je to zaostrovaci cocka fotoaparatu,to klapani,nic na reklamaci.Klape i Touch HD,Xperia atd.
Jak už tu někdo zmiňoval, Diamond 2 prý obsahuje docela závažný bug v tom, že pokud máte vypnutý display a přijde vám sms, tak pouze zeleňe bliká oznamovací dioda, ale zvuk příchozí sms se neozve ani nezavibruje ( pokud máte nastavenou vibračku pro sms ).
Tak sem to sám teďka zkoušel v práci a skutečně, zatím ve 2 případech ze 6 mi tak mobil skutečně reagoval. Myslím že nejčastěji to dělá když máte kombinaci - zamknutá klávesnice + vypnutý display.
Máte někdo taky podobnou zkušenost?
Případně je možné, aby htc/microsoft na toto vydalo nějaký patch/upgrade/service pack, přijde mi zbytečný kvůli tomu nahrávat nový roms nebo firmware. Mám Pocket PC teprv od čtvrtka, takže nevím jakou formou se dají nahrávat úpravy systému, jsem teprv nováček.
Tak sem to sám teďka zkoušel v práci a skutečně, zatím ve 2 případech ze 6 mi tak mobil skutečně reagoval. Myslím že nejčastěji to dělá když máte kombinaci - zamknutá klávesnice + vypnutý display.
Máte někdo taky podobnou zkušenost?
Případně je možné, aby htc/microsoft na toto vydalo nějaký patch/upgrade/service pack, přijde mi zbytečný kvůli tomu nahrávat nový roms nebo firmware. Mám Pocket PC teprv od čtvrtka, takže nevím jakou formou se dají nahrávat úpravy systému, jsem teprv nováček.
používám sbsh phoneweaver a sms mi to řádně oznamuje 
-
wakkee
- přispěvatel

- Zařízení: HTC Desire, HP iPAQ 614c
lolis> ja som to tu spominal a je to presne ako vravis, pokial je zamknuta klavesnica a vypnuty display, ton sms sa ozve az po zapnuti display-a.
Ja si display nezamykam a kdyz je telefon zhasnuty, tak se mi tez prichozi sms ozve az po tom, co display rozsvitim.
Take doufam ze HTC vyda nejaky opravny patch
Take doufam ze HTC vyda nejaky opravny patch
-
Chytrolín
- nováček

- Zařízení: Qtek 8310, HTC Diamond 2, ZTE Blade
Když mám Diamond 2 na USB kabelu zaplý do PC , tak se mi nevypne podsvícení displeje, zobrazí se informace o vlastníkovi ,ale displej se nevypne ani po dlouhé době, dá se to někde nastavit pls ? 
Settings -> System -> Power nebo Backlight.
Tak jsem to zkousil znovu asi 5x po sobě a fungoval zvuk i vibrace po přijetí zprávy i u vypnutého a zamknutého telefonu, takže tohle mě docela uklidnilo, ale stejně někdy se mi to vymstí až budu čekat důležitou zprávu, takže nadšený z toho nejsem.
Všiml jsem si dalšího bugu, pokud používáte jinou než nativní klávesnici ( touch qwerty ), já používám fandovskou klávesnici Finger keyboard nativně nastavenou přes SIP Change a pokud chcu poslat sms, tak mi nefunguje možnost tapnout na adresáta, aby jste jen napsali úvodní písmenko a zobrazila se jména z kontaktů. Musím zpět přepnout na klávesnici Touch qwerty, pak je to teprv funkční. Jde to částečně obejít tím, že při fandovské klávesnici klepnete rychle dvakrát na lupu u řádku pro psaní adresáta a otevře se alespoň seznam kontaktů a pak jde vložit jméno z kontaktl, takže aspoň tak, no. Kdyby jste někdo věděli jak zachovat původní vkládání adresátů při sms i do fingers keyboard, tak se klidně svěřte.
nemáte někdo typ na to, jak odstranit z nového start menu Touch Flo 3D ty první čtyři ikony, které jsou normálně neodstranitelné ? ( Home, People, Calendar a Settings ). Dost by to pomohlo, jsou tam totiž plně zbytečně.
Všiml jsem si dalšího bugu, pokud používáte jinou než nativní klávesnici ( touch qwerty ), já používám fandovskou klávesnici Finger keyboard nativně nastavenou přes SIP Change a pokud chcu poslat sms, tak mi nefunguje možnost tapnout na adresáta, aby jste jen napsali úvodní písmenko a zobrazila se jména z kontaktů. Musím zpět přepnout na klávesnici Touch qwerty, pak je to teprv funkční. Jde to částečně obejít tím, že při fandovské klávesnici klepnete rychle dvakrát na lupu u řádku pro psaní adresáta a otevře se alespoň seznam kontaktů a pak jde vložit jméno z kontaktl, takže aspoň tak, no. Kdyby jste někdo věděli jak zachovat původní vkládání adresátů při sms i do fingers keyboard, tak se klidně svěřte.
nemáte někdo typ na to, jak odstranit z nového start menu Touch Flo 3D ty první čtyři ikony, které jsou normálně neodstranitelné ? ( Home, People, Calendar a Settings ). Dost by to pomohlo, jsou tam totiž plně zbytečně.
Tohle by se mi taky hodilololis wrote: ... nemáte někdo typ na to, jak odstranit z nového start menu Touch Flo 3D ty první čtyři ikony, které jsou normálně neodstranitelné ? ( Home, People, Calendar a Settings )...
Odemknutí prvních ikonek v "Programy"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Manila\ProgramLaun cher\0]
"IsReadOnly"=dword:1
Změnit hodnotu na "0".
Změnu z 1 na 0 je potřeba provést u pozice 0 až 3 (pozice je ta 0 na konci řetezce z registru popsaného výše).
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Manila\ProgramLaun cher\0]
"IsReadOnly"=dword:1
Změnit hodnotu na "0".
Změnu z 1 na 0 je potřeba provést u pozice 0 až 3 (pozice je ta 0 na konci řetezce z registru popsaného výše).
Deaktivace nové nabídky Start
Deaktivace:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\EnlargeMenu\Enable ManilaStartMenu =dword:0
Aktivace "Programs" v TF3D:
HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\Manila\Manila://programs.page.hidden =dword:0
Zde to ale nějak blbne, nejde posunovat dolů. ani spouštět programy
Deaktivace:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\EnlargeMenu\Enable ManilaStartMenu =dword:0
Aktivace "Programs" v TF3D:
HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\Manila\Manila://programs.page.hidden =dword:0
Zde to ale nějak blbne, nejde posunovat dolů. ani spouštět programy
Mam objednnay TD2, prvni co me zajima je bitova zaloha, PC zalohuji pomoci Acronis True Image, pripadne Ghost,...
Resite nekdo tento problem, necha se vse nejak bitove zalohovat, aby v pripade problemu jsem cely system preklopil zpet?
Vim, ze je tady spousta zminek jak na ceskou T9, muzete mi prosim napsat, kde a co stahnout, abych mohl psat pomoci ceske T9, treba staci jen nejaky slovnik. Moc dekuji za odkaz, jsem ve WM zacatecnik.
Zkouseli jste nekdo uz nahradu T9 - http://www.swypeinc.com/ Existuje cesky slovnik, resite to nejak ?
Predem moc za vse diky
Resite nekdo tento problem, necha se vse nejak bitove zalohovat, aby v pripade problemu jsem cely system preklopil zpet?
Vim, ze je tady spousta zminek jak na ceskou T9, muzete mi prosim napsat, kde a co stahnout, abych mohl psat pomoci ceske T9, treba staci jen nejaky slovnik. Moc dekuji za odkaz, jsem ve WM zacatecnik.
Zkouseli jste nekdo uz nahradu T9 - http://www.swypeinc.com/ Existuje cesky slovnik, resite to nejak ?
Predem moc za vse diky
Soft na zálohu je na přibaleným cd a nastavíš si co chceš zálohovat, kontakty, data, kartu atd.
T9 v čj obsahuje tento patch
T9 v čj obsahuje tento patch
mám ten patch instalovaný, ale žádnou českou T9 mi to nepřidalo, pouze možnost vybrat si z více jazyků, T9 u nich ale nefunguje
Chtěl bych se zeptat na instalaci. Stáhl jsem si do PC ICQ s příponou .cab. Po té jsem připojil D2 k PC přes USB a dal výběr Disc. Pak jdu na tento počítač a vyhledam D2 a nakopíruju si do složky Storage Card ICQ. Odpojím D2 od PC a v D2 nevím kde mám najít tento program, abych ho zpustil. Poradíte? Díky. (Chtěl bych si vše dávat na pamětovku). Ještě se zeptám a stejným způsobem se dává do D2 i film a je potřeba pro přehrání stáhnout nějaký program?
-
Visor33
- přispěvatel

- Zařízení: HTC Touch Pro2, Samsung Galaxy S II
Ahoj, recenze si čtu, pročítám diskuze, ale bohužel jsem nikde neviděl hodnocení přehrávání videa. Např. se píše.... vysoký bitrate zvládne na VGA rozlišení...nebo u WVGA bitrate nižší (logicky). Navíc se píše, že video je lepší optimalizované než u Touch HD. Pokud toto někdo otestoval, nebo má vlastní zkušenost, nebylo by to možná na škodu napsat. Mě osobně to velice zajímá. Díky 
Pust file explorer na d2 a pak z takovy ty listicky nahore klepni na sipku vlevo a vyber Storage Card a tam uz ten soubor uvidis, pokud jsi ho tam nakopiroval...Ghost wrote:Chtěl bych se zeptat na instalaci. Stáhl jsem si do PC ICQ s příponou .cab. Po té jsem připojil D2 k PC přes USB a dal výběr Disc. Pak jdu na tento počítač a vyhledam D2 a nakopíruju si do složky Storage Card ICQ. Odpojím D2 od PC a v D2 nevím kde mám najít tento program, abych ho zpustil. Poradíte? Díky. (Chtěl bych si vše dávat na pamětovku). Ještě se zeptám a stejným způsobem se dává do D2 i film a je potřeba pro přehrání stáhnout nějaký program?
Ghost, Visor: Filmy prehravam v Core Playeru. Docela vymakanej, tusim ze podporuje i titulky. Prehravani je naprosto bez problemu, poustim si tam stejnou kvalitu jako na pc a bezi to krasne plynule...
-
Visor33
- přispěvatel

- Zařízení: HTC Touch Pro2, Samsung Galaxy S II
to Mmocz: mohl bych tě poprosit o příklad videa? rozlišení a VIDEO bitrate? Uvažuji totiž o koupi tohoto zařízení...teda spíše TouchPro2 ale výkonostně je to stejný tak se zajímám i o Diamonda2
Video v rozliseni 560x416, bitrate 954kbps...
CP nepodporuje titulky.mmocz wrote:Docela vymakanej, tusim ze podporuje i titulky.
Jinak, stáhni si prosím tě tohle video a udělej v CP benchmark. Zajímá mě, jak dopadne. Díky.
http://shintak.info/ppc/download/betapl ... 00_128.avi