problem se zvukem 2

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Post Reply
davirek
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch Pro

problem se zvukem 2

Post by davirek »

Neni to tak davno, co jsem zde popisoval me problemy s vypinanim zvuku v Touch pro. Nedostalo se mi zadne reakce. Mozna se s tim jeste nikdo ani nesetkal. Me osobne se ten problem nejakou rozumnou cestou vyresit nepodarilo, takze nasledoval HR. Po nem bylo vse v poradku, do vcerejsiho dne ( coz je asi tyden od HR ).
Je to zhruba 14 dni, co jsem si poridil BT sluchatka. S9 od Motoroly. Zaregistroval je do zarizeni a bylo vse v pohode. Za zhruba 3 dny se mi objevil prvni pripad vypinani zvuku v zarizeni. I kdyz byl tel. v normalnim rezimu, se zaplym zvonenim a systemovymi zvuky, po par hodinach se zvuky samovolne vyply. Proste neslo nic. Jedina cesta jak je znovu obnovit byl SR. Po asi dvou dnech jsem provedl ten vyse zmineny HR. S "cistym "zarizenim jsem vydrzel 1 den, vse bez problemu. Takze jsem provedl restore systemu...
Tyden po restore bylo vse v pohode, bez jedineho problemu. Az do te doby, nez jsem si opet zaregistroval do zarizeni ty BT sluchatka. Bylo to v sobotu a vcera vecer uz mi zvuky zase nesly. Pred casem jsem zde narazil na takovou utilitku, ktera smeruje zvuky v zarizeni, kam si zadate, po nenadalem odpojeni sluchatek. Jmenuje se mPlug. V diskuzi pod toutou aplikaci jeden z uzivatelu psal, ze mu zarizeni i po odpojeni smeruje do BT. Tak me napadlo zkusit, jestli ty me ,,ztracene" zvuky nenajdu taky nahodou v BT. Pripojim sluchatka a zvuky tam opravdu sly. Tu aplikaci jsem si nainstaloval, ale muj problem nevyresila.
Nevedel by nekdo, co s tim? Diky
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

problem se zvukem 2

Post by Ruslan Botsyurko »

Ahoj,
na první pohled mě napadlo, že to bude problém způsobený nějakým SW, ale když jsem přečetl kompletní popis, tak za to můžou buď sluchátka, nebo ROM. Zkus nejdřív přehrát nějakou uplně jinou ROM (projeď xda-dev nebo sekci o Touch Pro a poohlídni se po tom kdo jakou doporučuje). Kdyby se problém opakoval i s jinou ROM, tak to bude hardware záležitost, a to buď sluchátek nebo PDA. V tom případě zkus asi nejdřív reklamovat sluchátka a zkusit jinou značku nebo jiný typ a kdyby se problem opět opakoval, tak by na seznamu zbylo jen PDA. Zabere to dost času a snahy, ale takhle by se snad dal problém odhalit.
davirek
nováček
nováček

problem se zvukem 2

Post by davirek »

Ahoj,
diky za odpoved. Obavam se, ze reklamaci sluchatek nikdo neuzna, protoze ony samy o sobe zadnou zavadu nevykazuji. osobne bych to videl na ROM. Na jednom foru o Touch pro jsem cetl jen kladne reakce na tyto sluchatka a pro jejich mobilitu jsem si je taky poridil. Hodil bych tam tu posledni ROM od HTC, ale skoda, ze je pouze anglicky. Pokud tam dam neoficialni, zase prijdu o zaruku. Je to dilema. Pokud si ted udelam zalohu, nahraju novou ROM a provedu restore systemu, bude vse na svem puvodnim miste? Nebo je zaloha vazana jen na konkretni ROM. Diky
All.Os
smartguru
smartguru
Zařízení: Nokia Lumia 920

problem se zvukem 2

Post by All.Os »

Zalezi na tom, jak rozsahlou zalohu udelas. Ja treba zalohuju celou Hlavní paměť, takze kdyz menim ROM, nemuzu natahnout zpatky celou zalohu, mel bych tim prakticky znovu tu starou ROM.

Pokud jde o neofic. ROM a zaruku, pokud pred pripadnou reklamaci vratis zpatky Hard SPL a nahrajes originalni ROM, nikdo nemuze poznat, ze jsi mel nekdy nejakou jinou.
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

problem se zvukem 2

Post by Ruslan Botsyurko »

Se zárukou si v tomhle ohledu lámat hlavu nemusíš. Uděllej hlavně pro sebe zálohu kontaktů, programů, nastavení atd např. v programu SPB Backup abys to tam nemusel všechno dávat znova a můžeš se vrhnout na testování neofficiálních ROM. Kdybys pak náhodou potřeboval reklamovat PDA, tak stačí stáhnout a flashnout originální ROM a nějaké zálohy ani nemusíš řešit. Jak píše 'All.so' , když vrátíš PDA do obchodu nebo dáš do servisu s originální ROM, tak jednak nepoznají jestli jsi tam někdy měl neoficiální verzi a jednak to ani podle mě nebudou moc zkoumat, protože na tom v praxi tolik nezálěží.
davirek
nováček
nováček

problem se zvukem 2

Post by davirek »

Na par forech jsem se docetl, ze v servisu HTC maji nejaky prog. ktery je schopen poznat, ze se neco delalo s ROM. I kdyz je tel zpet zamknuty...Napadlo me vyzkouset tu jejich novou oficialni, ale zase bych prisel o cestinu. Ted je to 14 dni, co jsem udelal obnovu, zatim jsem jeste neregistroval ty BT sluchatka, ale jsem si na 100 pro jisty, ze jakmile je zaregistruju, tak zvuk opet prestane jit.
All.Os
smartguru
smartguru
Zařízení: Nokia Lumia 920

problem se zvukem 2

Post by All.Os »

Tomu bych moc neveril, napsal to tam urcite nekdo z HaTeCecka, aby strasil :-)
ziminix
VIP
VIP
Zařízení: ...

problem se zvukem 2

Post by ziminix »

Ne, řešilo se to i tady na fóru a psal to kissman. Dá se to dohledat.
Ale v servisech jsou shovívaví a přehlížejí to, většinou klidně opraví i telefon s HardSPL :)
davirek
nováček
nováček

problem se zvukem 2

Post by davirek »

Takze jsem se po nejake te dobe rozhodl pro novou Rom. Nahral jsem si posledni- oficialni od Htc. nahazel jsem si tam zpet aplikace, programy a nastavil komplet system.. Zaregistroval sluchatka a zdalo se, nekolik dni, ze je problem vyresen. Zvuk se nevypinal. Ovsem kdyz jsem chtel pripojit sluchatka, pda je pokazde bralo jako nove zarizeni, takze jsem je pri kazdem novem pripojeni k pda musel opet registrovat. Vcera jsem se podival do seznamu zaregistrovanych zarizeni v pda a moje tolikrat registrovane sluchatka tam vubec nebyly. Divne. A dnes se mi ten samy problem se zvukem objevil znovu. stalo se to kdyz jsem pres ne poslouchal hudbu, pak je odpojil a zvuky uz nesly. Koukl jsem do seznamu registrovanych Bt zarizeni a opet tam nejsou.. Opravdu uz jsem z toho nestastny. Takze soft reset a cekam jestli se to jeste projevi.
davirek
nováček
nováček

problem se zvukem 2

Post by davirek »

Tak se po nejakem case testovani nove Rom a jine Bt sady ozyvam. Bohuzel musim rici, ze ten zvuk se vypina porad. Sice uz to nedela tak casto, cca tak jednou za 2-3 dny. Ale deje se to. pred tydnem se mi to stalo hned rano po zapnuti tel. Nebyl uplne vypnuty, vyple bylo jen radio a nastavene buzeni pres G alarm. Ten pote taky zapl radio. Budik jeste zvonil, pak prisla sms a uz zvuk nesel. Jen slaby sum z repro a zvuky byly opet posilany do Bt sluchatek. Uz vazne nechapu vubec nic. Vim, ze pri instalaci G alarmu se aplikace zepta na opravu nejakeho bugu ve Windows budiku.. Nevim presne o co jde, ale jestli nebude zakopany pes nekde tam.Uz ani neverim, ze by to mohla nejaka jina Rom napravit.
Post Reply

Return to “Aplikace”