HTC Touch Diamond2: Dojmy, rady, tipy a zkušenosti

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond2 (rady, tweaky, návody...)
ismeretlen
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch Diamond

Post by ismeretlen »

Ja bych chtel videt jak v Diamondu vypada navigace.
Mel bych otazecku, na kdy se odhaduje vydani Diamondu v CZ? Do mesice? Hadam, ze az vyjde, tak uz bude rovnou s WM 6.5. Diky.
wakkee
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Desire, HP iPAQ 614c

Post by wakkee »

navigacia cez iGO R3 ide vyborne, geocaching cez Beeline GPS tiez. GPS je ovela citlivejsie v porovnani s iPAQom.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

V tom případě:

1) Vyzkoušet http://www.freewarepocketpc.net/ppc-dow ... te-me.html
2) Vyzkoušet Schnapps advanced config, který by to měl v nastavení odemknout
3) Zakoupit lepší navigaci, třeba Sygic, což je kopie TomTomu s lepším nastavením
mmocz
nováček
nováček
Zařízení: Diamond2

Post by mmocz »

Mam D2 od patku a zatim jsem s nim hodne spokojenej :) TomTom bezi bez problemu, akorat mam problem se spustenim Live Mesh :( na to sem se tesil skoro nejvic, bohuzel vzdycky kdyz mesh zapnu, tak mi vyskoci error :(
Jinak fotky to dela docela obstojny, ale jen za dobrych svetelnych podminek. Jakmile se trosku setmi, tak uz je to o dost horsi...
Rychlost je perfektni...
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Chce to nějaký Net Framework, nakonec jsem ale vzdal, protože na PC si to bralo až 80MB RAM, což nebylo moc přípustné. Takže ti už ani neporadím, který, ale mám pocit, že to je závislé na konkrétní verzi z 2.0 řady
wakkee
přispěvatel
přispěvatel

Post by wakkee »

roxtedy wrote:Tak mně ten FlipIT nechodí.. Jde nastavit jen WM manuálně landscape? Potřebuji dostat Tomtoma do landscape.. Celý Touch Flo 3D mám v CZ(úprava registrů) jen telefon mám anglický, s tím asi nepůjde nic udělat, že? Díky
skus este toto, malo by to byt otestovane aj na diamond2
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=487991

Odkazy nemusíš dávat do code, nejsme na warez fóru. ziminix
roxtedy
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by roxtedy »

2 Wakkee: Díky FUNGUJE. Prvně mně to zlobilo, ale nastavil jsem ještě jednou a Tomtom se otáčí podle G-sensoru:)
Chytrolín
nováček
nováček
Zařízení: Qtek 8310, HTC Diamond 2, ZTE Blade

Post by Chytrolín »

jj TomTom chodí skvěle, GPS startuje rychle, pohoda , jazz, akorát teda ta navigace TomTom pěkně žere baterku a když šáhnete na kryt vzadu tak cítíte, jak baterka při navigování topí :)

*** dá se nějak jinak nastavit, aby neřekl TomTom např. "za 200 metrů" ,.....pak dlouho dlouho nic...., "zahněte doprava" ----- ale řekl : "za 200 metrů zahněte doprava" .... a pak před křižovatkou "zahněte doprava" :?:
mikt
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Diamond2

Post by mikt »

Zdar, na otáčení obrazu pomocí G-senzoru použij GYRATOR (ale nutno nainstalovat rozhraní .NET Compact Framework) HD Tweak 0.5.4 CZ Funguje taky
Vše se najde tady:http://www.smartwiki.cz/pocket-pc/htc/htc-touch-hd
Na světelný senzorG-light 0.51 http://www.ageye.de/index.php?s=glight/about

Zajímalo by mne to počeštění TF3D.
Ghost
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch Diamond 2

Post by Ghost »

Žádný flame jsem vyvolat rozhodně nechtěl. Měl jsem Iphone 3G a musel jsem jej prodat a nyní mi chbyí pořádný telefon a jelikož už vím co čekat od Iphone a je ted na trhu tato novinka Diamond 2, tak přemýšlím nad tím. Mám rád nové věci. Jen jsem nikdy HTC neměl, tak bych rád slyšel v čem je lepší, nebo proč si nemám zpátky pořídit Iphone. Už jen tím, že to má navi mě to láká,,,Díky
roxtedy
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by roxtedy »

Chlapi, nevíte co by se stalo, kdyby se nainstaloval IW od Sunnysoftu? Nemá někdo info jakým způsobem bude probíhat počeštění D2? Díky
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

HTC aktuálně předhání iPhone například lesklostí. Viděl jsem nyní Diamonda 2 a opravdu se to leskne více, v tomhle je opravdu lepší. Sám se divím, že to nedali do reklam a marketingu :)

Musím říct, že na takhle položenou otázku není možné normálně odpovědět. Protože se ptáš asi tak jako jaký je rozdíl mezi fotoaparátem s funkcí MP3 a MP3 přehrávačem s fotoaparátem (a ptáš se profesionálních fotografů).

Zkus si WM někde ošahat (O2 by mělo mít minimálně Diamondy téměř všude), protože mi ti těžko řekneme, co od toho čekat. Dnes už se nedá ani říct vyzkoušej emulátor, protože tam chybí hlavní prvek dnešní generace - TouchFlo 3D (no, většina jej používá ani neví, že tam je a ani neví, že to také jde vypnout). WM je prostě úplně o něčem jiném a ikdyž mi 1000 lidí tady začně nadávat, že to není jen pracovní stroj, tak řeknu opět - minimálně původní myšlenka byla pracovní nástroj. To, co se z toho stalo... to bohužel neovlivníme. A když mi tady padnou na toto téma opět řeči, tak proč, když to je i multimediální, nezvládá pořádně přehrát film v nativním rozlišení?

To je největší rozdíl - chceš něco pro iPhone: najdeš, nainstaluješ, používáš... Chceš něco pro WM (50% šance tohoto postupu): najdeš, řešíš jak nainstalovat, řešíš jak používat, hledáš alternativu, protože nefunguje/nevyhovuje. Naštěstí ty alternativy jsou a to je přednost WM. Ale ne každému to vyhovuje.

Shrnutí: Je potřeba to vyzkoušet a pak se rozhodnout.

// wakkee: Celkem dobře vystižené shrnutí (jen nesouhlasím s customizovatelnosti)
wakkee
přispěvatel
přispěvatel

Post by wakkee »

Dovolim si este jedno zhrnutie iPhone vs Diamond2.

z cisto uzivatelskeho hladiska maju oba prijemny interface, pozadovana funkcionalita je dostatocna a chybajuce prvky je mozne doinstalovat. Z pohladu dalsieho rozsirovania by som videl vyhodu iPhone v jeho americkom user-friendly pristupe, zatial co pri WM nie vzdy vsetko je so vsetkym kompatibilne. Pokial sa zacne clovek viac rypat do vnutra, WM mu otvori svoje siroke moznosti, zatial co iPhone sa bude tomu branit ako sa da. Samozrejme oba systemy su plne customizovatelne, zalezi od toho ci je clove cisty end user, ktoreho uz aj symbian privadza do sialenstva a chce multimedialne zariadenie alebo je zvedavy stural co nechce mat to isty co zvysok stada a ide cestou aj ked ciastocnej ale aspon nejakej individuality. Takze ako zhrnutie, pokial chces mat bezproblemove multimedialne zariadenie co vie aj telefonovat tak ber iPhone. Ak chces pracovny nastroj, ktory zvlada multimedia ale da sa pouzit aj ako plnohodnotna navigacia, pripadne aj ako mys k pocitacu (viem je to extrem ale ide to :) ) a je ochotny akceptovat sem tam nejake tie nedorobky a hladat nove riesenia, tak ber WM.
Ghost
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch Diamond 2

Post by Ghost »

Díky všem za odpovědi. Po shlédnutí videa a popisu Diamondu 2, mám jasno koupím HTC. Nejsem, ale žádný technický talent a tak mi nezbývá než doufat, že nějaký ty aplikace zvládnu. Potřebuji být neustále na netu, emailu apod a myslím, že to bude to pravé, i když bych rád viděl i Pro 2, ale čekat už nevydžím. Poprosím tedy, je nějaká stránka, kde je nějak vysvětleno nováčkům WM, jak dostat aplikace do tel a odkaz na stránku s nimi? Děkuji.
Tonda512
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone 6S Plus

Post by Tonda512 »

Aplikace...

1) Buď dáš CAB na paměťovku a nainstaluješ klasicky z ní(jako třeba java u hry u hloupých telefonů)..
2) Stáhneš aplikaci jako exe. Připojíš PDA na Activesync, exe spustíš v PC a ostatní už se udělá samo.

Aplikace nějaké najdeš tady v download sekci, dobrou stránku na freeware má zdejší uživatel RDT a dost jich najdeš na googlu. Stačí dát vyhledat "Pocket PC freeware".
lukas.manak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: BB Q10

Post by lukas.manak »

Poprosím tedy, je nějaká stránka, kde je nějak vysvětleno nováčkům WM, jak dostat aplikace do tel a odkaz na stránku s nimi?
Smartmania.cz ti snad nestačí?
rampage
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire Z

Post by rampage »

Taky bych měl jeden dotaz. Má vůbec cenu čekat a kupovat CZ verzi (zpomalení systému) pokud mi EN nevadí. Nevím jak je to s dokumenty např word excel pokud jsou v cz a cz programy. Budou se zobrazovat háčky čárky a podobně, nebo záleží na použitém fontu. WM 2003 jsem zkoušel a zobrazuje češtinu korektně i bez lokalizace.
kome
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note3 32GB/64GB SDXC 1 Sandisk

Post by kome »

Kvuli excelu a wordu to urcite smysl nema ,tam staci anglicka lokalizace.
Stano 74
nováček
nováček
Zařízení: HTC Kaiser

Post by Stano 74 »

TD 2 je veľmi dobrý a praktický telefón.

Má pre mňa 3 nedostatky:

1. Funkcia Snooze pri pripomienkach neumožňuje stanoviť časový interval, o ktorý sa reminder dá posunúť. Dá sa to len o 5 minút.

2. Chýba softwarové riešenie pre Soft reset

3. Niektoré pripomienky sú posunuté o deň.

Vie mi s tým prosím niekto pomôcť?

Ďakujem!!!
wakkee
přispěvatel
přispěvatel

Post by wakkee »

ad2. ja pouzivam A-A Reset Manager
http://freewareppc.com/utilities/aaresetmanager.shtml

ad3. daj si settings, all settings a pozri regional settings ci mas nastavene spravne prostredie a este pozri nastaveni casu ci mas spravnu casovu zonu. Tiez som mal tento problem hned po vybaleni.
Post Reply

Return to “HTC Touch Diamond2”