Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009 FIN
Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 05-2.03 - 14.4.2009
V registrech HKEY_LOCAL_MACHINE\System\GWE\Menu položku CUIHandler změnit na 0..
Prosimvás, je možné vrátit ve v5 původní ikonky ze starších verzí (místo těch nových z Diamondu 2)? Tak nějak se mi líbily víc...
Nebude to hned, ale udělám na to CAB..
To bys byl zlatej, předem děkuju moc.
Zdravím. Mám otázečku. Nahrál jsem novou Eržiku 5 do mého MDA Compact IV. Hned na úvodní obrazovce po restartu, kde by se měl zobrazit přes celý displej obrázek s nápisem Touch Diamond Eržika, je tento obrázek zobrazen jen asi na 3/4 displeje. Ve spodní zůstal pruh s původními růžovými tečkami ala T-Mobile. Co s tím?
Díky.
Díky.
Možná bude stačit kouknout do druhého příspěvku na první straně do doplňkových cabů...
Nainstaloval jsem Eržiku 5 těžká a zatím trochu "tápu". Zatím ale vypadá super.
Byla to moje první změna ROM. Vlastní změna proběhla dobře, mám pár otázek týkající se asi vlastních funkcí a nastavení Eržiky. Spíše než o chyby v Eržice se jedná o mou neznalost.
1. Doposud, pokud jsem poklepal na oblast stavových ikon (horní řádek displeje s ikonami), tak jsem mohl měnit přímo hlasitost, otevřel se stav napájení, mohl jsem odpojit datové spojení, ... Nyní, pokud klepnu na tuto horní lištu, tak se objeví pouze okno "Oznámení". Zde je uvedeno pouze "T-Mobile - žádná nová oznámení". K čemu toto slouží?? Lze to nějak vypnout, aby se horní lišta chovala tak jako v původní ROMce?
2. Jak lze jednoduše ukončit datové spojení (např. po aktualizaci počasí, ...)? Doposud stačilo poklepat na ikonu v horní liště a klepnout na "Odpojit". Nyní lze datové spojení ukončít např. v TF3D: záložka Nastavení - Komunikace - Datové spojení. Toto je ale dost zdlouhavé.
Přímo pomocí záložky Komunikace toto nelze, protože zde nemám volbu "Datové spojení". Je zde pouze Režim letadlo, Telefon, Bluetoth, Wi-Fi a Microsoft Push.
3. Kde a jak deaktivovat StylusLock? Nejde mi jen o jeho vypnutí v Programech. Po restartu se znovu spustí. Stačí ho odebrat ze složky "Po spuštění"?
4. V horní liště jedna z ikon zobrazuje, zda je k dispozici GPRS, EDGE, ... (pomocí ikon s "E", "G",...). Doposud je mi zde vždy zobrazovaly ikony "E" nebo "G", podle toho, která služba byla k dispozici. Po změně ROMky se tyto ikony zobrazí pouze někdy. Většinou se zobrazuje malý křížek se šipkami vpravo-vlevo (připojení není aktivní). Např. po aktualizaci počasí a odpojení připojení je určitou dobu vše OK. Ale jen přechodně.
Před změnou ROMky bylo vše OK. Taktéž na druhém PDA (Touch Cruise) se zobrazuje, že je služba k dispozici. Kde může být problém?
Byla to moje první změna ROM. Vlastní změna proběhla dobře, mám pár otázek týkající se asi vlastních funkcí a nastavení Eržiky. Spíše než o chyby v Eržice se jedná o mou neznalost.
1. Doposud, pokud jsem poklepal na oblast stavových ikon (horní řádek displeje s ikonami), tak jsem mohl měnit přímo hlasitost, otevřel se stav napájení, mohl jsem odpojit datové spojení, ... Nyní, pokud klepnu na tuto horní lištu, tak se objeví pouze okno "Oznámení". Zde je uvedeno pouze "T-Mobile - žádná nová oznámení". K čemu toto slouží?? Lze to nějak vypnout, aby se horní lišta chovala tak jako v původní ROMce?
2. Jak lze jednoduše ukončit datové spojení (např. po aktualizaci počasí, ...)? Doposud stačilo poklepat na ikonu v horní liště a klepnout na "Odpojit". Nyní lze datové spojení ukončít např. v TF3D: záložka Nastavení - Komunikace - Datové spojení. Toto je ale dost zdlouhavé.
Přímo pomocí záložky Komunikace toto nelze, protože zde nemám volbu "Datové spojení". Je zde pouze Režim letadlo, Telefon, Bluetoth, Wi-Fi a Microsoft Push.
3. Kde a jak deaktivovat StylusLock? Nejde mi jen o jeho vypnutí v Programech. Po restartu se znovu spustí. Stačí ho odebrat ze složky "Po spuštění"?
4. V horní liště jedna z ikon zobrazuje, zda je k dispozici GPRS, EDGE, ... (pomocí ikon s "E", "G",...). Doposud je mi zde vždy zobrazovaly ikony "E" nebo "G", podle toho, která služba byla k dispozici. Po změně ROMky se tyto ikony zobrazí pouze někdy. Většinou se zobrazuje malý křížek se šipkami vpravo-vlevo (připojení není aktivní). Např. po aktualizaci počasí a odpojení připojení je určitou dobu vše OK. Ale jen přechodně.
Před změnou ROMky bylo vše OK. Taktéž na druhém PDA (Touch Cruise) se zobrazuje, že je služba k dispozici. Kde může být problém?
1) Buď si v Nastavení --> Systém --> Touchflo můžeš zapnout zvětšený stav systému, nebo v Diamond TF3D Config --> Tweaks --> NoEnlargeTitleBar --> vypnout (nezaškrtnuté).
2) Provedením 1) se vyřeší i 2), ale jde to taky pomocí zástupce NoData v programech.
3) Ano, stačí odebrat ze startupu.
4) To mi taky trochu trochu vadí, proto Datové připojení neodpojuju (proč taky, nic to nestahuje, pokud nechci...)
2) Provedením 1) se vyřeší i 2), ale jde to taky pomocí zástupce NoData v programech.
4) To mi taky trochu trochu vadí, proto Datové připojení neodpojuju (proč taky, nic to nestahuje, pokud nechci...)
All.Os wrote:1) Buď si v Nastavení --> Systém --> Touchflo můžeš zapnout zvětšený stav systému, nebo v Diamond TF3D Config --> Tweaks --> NoEnlargeTitleBar --> vypnout (nezaškrtnuté).
no ono sice tímto postupem se ty ikony ukazou ale stejne po kliknuti na tri z nich se tam objevi to oznameni, de to nejak uplne odfiltrovat? funguje vlastne jen ikona na baterku...
Skutečně, i když zapnu tu nabídku s velkými ikonami, tak to nepomůže. Pořád to stejné oznámení. A k čemu to oznámení "T-Mobile - žádná nová oznámení" vůbec slouží?
Ahoj, moc dekuju za Erziku. Vcera jsem se odhodlat Diamonda konecne flashnout a konecne se z nej stalo (pro me) pouzitelnejsi zarizeni.
Jen bych mel dotaz, pripadne prani. S puvodni rom se me po prijeti dorucenky tato zobrazila v bubline a dala se primo smazat. Ted se nic takoveho nedeje. Bylo by mozne toto nejak upravit prosim.
A jeste jedne vec, nejak se porad nemuzu domluvit s tim prediktivnim vkladanim textu. WM 5 to mely vyresene okynkem s navrzenym slovem primo u textu a celkove se to chovalo lip nez ted - je nejaka moznost jak to naucit i Diamonda?
Jen bych mel dotaz, pripadne prani. S puvodni rom se me po prijeti dorucenky tato zobrazila v bubline a dala se primo smazat. Ted se nic takoveho nedeje. Bylo by mozne toto nejak upravit prosim.
A jeste jedne vec, nejak se porad nemuzu domluvit s tim prediktivnim vkladanim textu. WM 5 to mely vyresene okynkem s navrzenym slovem primo u textu a celkove se to chovalo lip nez ted - je nejaka moznost jak to naucit i Diamonda?
Tak Z5. Omylem jsem si zrusil zobrazit prichozi sms, takze bubina funguje 
camicaze: Jak píšu, u MDA mi to z nezámých důvodů blbne. Nahraj bootscreen Diamond a pak bootscreen. O nastavení a data tímhle nepřijdeš.
pytlak01: All.Os ti už v podstatě odpověděl (tím mu děkuji) a já to jen doplním
1. V Nastavení-Systém-Touchflo si můžeš zapnout zvětšený stav systému - pak se po klepnutí na title bar zobrazuje toto. Kompletně jdou nová oznámení vypnout v registrech NotificationManager.dll přepiš třeba na NotificationManager.bak a knihovna by se neměla načítat. UseDefaultUI bych zkusil přepnout na 1.
2. a 3. máš zodpovězeno
4. Eržika je nastavená tak, že se k EDGE, GPRS, 3G připojuje až při požadavku na spojení, ne automaticky po restartu. Proto je ikona zešedlá. Je to schválně, teoreticky by to mělo trochu šetřit baterii
tonykov: Viz 1.
tomyk: T9 ovlivňuje aplikace od HTC, není tam přímo Windowsácké. Takže to prostě vypadá jinak. Nic s tím nenadělák.
pytlak01: All.Os ti už v podstatě odpověděl (tím mu děkuji) a já to jen doplním
1. V Nastavení-Systém-Touchflo si můžeš zapnout zvětšený stav systému - pak se po klepnutí na title bar zobrazuje toto. Kompletně jdou nová oznámení vypnout v registrech NotificationManager.dll přepiš třeba na NotificationManager.bak a knihovna by se neměla načítat. UseDefaultUI bych zkusil přepnout na 1.
Code: Select all
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Services\NOTIFICATIONMANAGER]
"Dll"="NotificationManager.dll"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\Shell\Notification\OEM]
"CustomUIDLL"="NotificationLayout.dll"
"UseDefaultUI"=dword:000000004. Eržika je nastavená tak, že se k EDGE, GPRS, 3G připojuje až při požadavku na spojení, ne automaticky po restartu. Proto je ikona zešedlá. Je to schválně, teoreticky by to mělo trochu šetřit baterii
tonykov: Viz 1.
tomyk: T9 ovlivňuje aplikace od HTC, není tam přímo Windowsácké. Takže to prostě vypadá jinak. Nic s tím nenadělák.
Adow: Dík. V podstatě celý den si s Eržikou hraju. Líbí se mi čím dál tím víc. Ještě mi prosím řekni, k čemu ta nová oznámení mají sloužit (ať nevypnu něco, co by bylo užitečný).
Edit:
Tak už vím. Jednoduché ... Jsem to ale lama ...
Narazil jsem ale na jiný problém. V Nastavení - Zvuky a upozornění si nastavím nějaký zvuk pro Připomenutí (třeba nějaké jedno pípnutí).
V Hodinách a připomenutí nastavím jiný zvuk pro budík. No budík použil při buzení jedno pípnutí z nastavení viz výše. (No a samozřejmě s jedním pípnutím neměl šanci a já spinkal dál.) Podíval jsem se do nastavení budíku, nastavený měl správný zvuk, ale při buzení použil jiný. Kde může být chybka?
(Na záložce Zvuky mám mám povoleny zvuky pro Události, Programy - Oznámení a připomenutí.)
Jde požít jiný program obsahující budík, který by se ale zobrazoval na výchozí obrazovce?
Edit:
Tak už vím. Jednoduché ... Jsem to ale lama ...
Narazil jsem ale na jiný problém. V Nastavení - Zvuky a upozornění si nastavím nějaký zvuk pro Připomenutí (třeba nějaké jedno pípnutí).
V Hodinách a připomenutí nastavím jiný zvuk pro budík. No budík použil při buzení jedno pípnutí z nastavení viz výše. (No a samozřejmě s jedním pípnutím neměl šanci a já spinkal dál.) Podíval jsem se do nastavení budíku, nastavený měl správný zvuk, ale při buzení použil jiný. Kde může být chybka?
(Na záložce Zvuky mám mám povoleny zvuky pro Události, Programy - Oznámení a připomenutí.)
Jde požít jiný program obsahující budík, který by se ale zobrazoval na výchozí obrazovce?
Jj, třeba Klaxon jde provázat s TouchFlo a tuším, že i G-Alarm. S těmi zvuky to teď nemám jak posoudit.
Je to tak, jak Klaxon, tak G-Alarm se dají integrovat s Win budíkem a TF3D. Navíc mám pomocí SSMaPa namapované stisknutí hodin v TF3D na spuštění G-Alarmu. Dříve jsem používal Klaxon, ale z nějakého důvodu jsem ho vyměnil, už si ale nepamatuju proč 
Dík.
A další laický dotaz: Jak při aktivovaném StkylusLocku přijmout hovor? Funguje je jediné: vytáhnout stylus a pak již "klasicky". Bohužel je to zdlouhavé a polovina volajících nevydrží čekat. Existuje jiná možnost?
A další laický dotaz: Jak při aktivovaném StkylusLocku přijmout hovor? Funguje je jediné: vytáhnout stylus a pak již "klasicky". Bohužel je to zdlouhavé a polovina volajících nevydrží čekat. Existuje jiná možnost?
StylusLock jde opravdu (pokud je aktivován) odemčít jen stylusem.
Autor ale speciálně pro mě ale udělal novou verzi, kde se zámek nebude aktivovat stisknutím ikony baterie - takže alespoň malé vylepšení pro ty, kteří pak zmateně posílají zprávy, že se jim zablokoval Diamond :D.
Autor ale speciálně pro mě ale udělal novou verzi, kde se zámek nebude aktivovat stisknutím ikony baterie - takže alespoň malé vylepšení pro ty, kteří pak zmateně posílají zprávy, že se jim zablokoval Diamond :D.
po skoro tydenim pouzivani v5 je u me erzika opravdu o poznani pomalejsi nez v3 (kterou jsem mel pred tim), doinstalovany stejne programy jako pred tim (rezidentni: lumos,valert,second today), radio puvodni od tmo (1.00.25.16), delam neco spatne nebo zpomaleni pozoruje i nekdo jiny? (se zpomalenim je spojena i nizsi vydrz baterky)
Měl bych dotaz jde rom eržika i na htc pro?