VirtualGPS

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Post Reply
Logout
nováček
nováček
Zařízení: Samsung SGH-i600

VirtualGPS

Post by Logout »

Ahoj.

Jsem tu poměrně nový, protože Smartphone mám teprve chvíli. Nicméně i tak jsem si dovolil napsat článek o VirtualGPS, poměrně zajímavém softu, který umí určovat pozici na základě údajů o dostupných BTS. Navíc funguje jako virtuální sériový port, takže jde použít i v podstatě v každém software, který s GPS pracuje.
Třeba se to bude hodit i někomu dalšímu, kdo má jako já telefon bez GPS.

http://blog.i-logout.cz/776986-virtualg ... ez-gps.php
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

VirtualGPS

Post by Jiří Hrma »

Díky za zajímavý článek na večerní čtení, pěkné :-)
marek1
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 820 Yellow SanDisk 16GB Ultra Class 10

VirtualGPS

Post by marek1 »

Bohuzel tento program mi nefunguje spravne s TOM TOMEM ani kdyz v Google maps nastavim manualni COM port !?
Kde je problem ? V TOM TOMU vybiram " Jiny NMEA GPS prijimac" rychlost + port.
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

VirtualGPS

Post by Ruslan Botsyurko »

Problém bude v programu TomTom, ten zřejmě neumí s VirtualGPS spolupracovat, použij Google Maps.
marek1
častý přispěvatel
častý přispěvatel

VirtualGPS

Post by marek1 »

bohuzel, google maps "i dont like it". potrebuji to zprovoznit na Tom Toma, navic google maps tez nefunguji na na manualni nastaveni. viz muj drivejsi prispevek.
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor

VirtualGPS

Tak jsem si udelal cas abych Virtual GPS otestoval a bohužel mi nefunguje vubec. V logu se vypíše, že byl otevřen port COM0 , ale dale je napsano 'cell: device not supported'. Tak doufám, že brzo vyjde nějaká novější verze, která bugy napraví.
marek1
častý přispěvatel
častý přispěvatel

VirtualGPS

Post by marek1 »

Jojo ten programek je super napad, ale bohuzel nefunguje jak by mel. Dnes se mi to podarilo rozjet i s Tom Tomem, ale po par vterinach se program vzdy sam od sebe vypne a potom tom tom nefunguje a musim ho zase zapnout. Nevim jestli to je tim ze mam WM 6.5 build 21159? Officialni podpora je samozrejmne pro WM 6.1.
All.Os
smartguru
smartguru
Zařízení: Nokia Lumia 920

VirtualGPS

Post by All.Os »

Ja teda nevim, ale TomTom pouzivam jako navigaci do auta a tam i odchylka nekolika metru nedela dobrotu, natoz odchylka stovek metru... Neumim si predstavit, ze bych se nechal navigovat s vyuzitim tohoto programku. Podle me je to dobre akorat tak na Google maps pro urceni orientacni polohy, kdyz jdu pesky po meste a hledam adresu, ale pro autonavigaci si to proste predstavit neumim.
Logout
nováček
nováček

VirtualGPS

Post by Logout »

Pro ty, kterym nefunguje VirtualGPS: Zkouseli jste tlacitka 1 a 2 ktera prepinaji zpusob zjistovani CellId? Tlacitko 1 pouziva RIL mod, tlacitko 2 zkousi MEM mod na procesorech Texas Instruments OMAP. Na zarizenich, ktera neumi RIL a ktera nemaji OMAP procesor jde triangulace pouze pomoci WiFi.

Jinak tedy - aby to slo nejak pouzit pro TomTom, bylo by asi treba mit hodne kvalitni databazi CellId, i tak by ale nepresnost byla urcite v radech desitek metru.
marek1
častý přispěvatel
častý přispěvatel

VirtualGPS

Post by marek1 »

Ano zkusil, ale jak zapnu TOM TOMA, tak program spadne a neni v TASKmanageru videt jako spusteny. Lze tomuto samovolnemu vypinani programu nejak zabranit?
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor

VirtualGPS

2 Logout:
Ano, zkoušel jsem obě tlačítka, mám StrongARM processor od intelu a stále výpis cell: device unsupported
Snažil jsem se najít nějaké řešení na webu autorů, ale zatím bez úspěchu.
Logout
nováček
nováček

VirtualGPS

Post by Logout »

marek1 wrote:Ano zkusil, ale jak zapnu TOM TOMA, tak program spadne a neni v TASKmanageru videt jako spusteny. Lze tomuto samovolnemu vypinani programu nejak zabranit?
Pameti je dostatek? Mne program jeste nespadl a to mam jen 8MB pameti pro bezici programy, do kterych se musi vejit GoogleMaps a VirtualGPS.
farokh wrote:2 Logout:
Ano, zkoušel jsem obě tlačítka, mám StrongARM processor od intelu a stále výpis cell: device unsupported
Snažil jsem se najít nějaké řešení na webu autorů, ale zatím bez úspěchu.
Jestlize telefon neumi sdelovat CellID pomoci RIL a nema OMAP procesor, pak bohuzel neni VirtualGPS funkcni, lze urcovat polohu jen podle WiFi siti. Treba prijde KamLex s nejakym dalsim zpusobem, ale momentalne podle dokumentace na webu nic jineho nemaji.

Používej tlačítko Upravit. ziminix
marek1
častý přispěvatel
častý přispěvatel

VirtualGPS

Post by marek1 »

Nevim, jestli mam dost pameti, ale mam 23MB RAM volnych, kdyz spoustim VirtualGPS a pote TOMTOMA. Jak spustim TOM TOMA, tak program Virtual GPS neni na seznamu bezicich procesu. Take kdyz zadam Trial klic 7928511, tak mi to napise incorrect key. Tez se mi stane, ze port je ve stavu OFF.
Logout
nováček
nováček

VirtualGPS

Post by Logout »

Nemam bohuzel TomToma pro Smartphone, takze to prakticky nemam jak vyzkouset. Existuje od TT nejaky trial?

Necituj poslední příspěvek. ziminix
marek1
častý přispěvatel
častý přispěvatel

VirtualGPS

Post by marek1 »

Zkus tady http://shadowork.net/index.php?sekce=cl ... ek_id=1509. Nejlepe si zjisti v jine sekci, v ktere se venuji Navigacim. Nicmene az to zkusis, tak mi dej vedet jestli ti to pada.
Docent
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Dell AXIM X51v, Vodafone 845

VirtualGPS

Post by Docent »

Navigace s využitím tohoto programu? To snad nemůže myslet nikdo vážně...
Logout
nováček
nováček

VirtualGPS

Post by Logout »

Vsak ja taky rikam ze s takovou mirou nepresnosti, jakou to ma, je to zbytecne. Jakmile se jedna o nepresnost vetsi nez v radu 20m, tak uz je to nepouzitelne a to proste VirtualGPS ma.

Nicmene principielne tu neni duvod, aby to s TOM TOM nebezelo, kdyz to bezi s kde cim jinym.
Post Reply

Return to “Aplikace”