Visual studio express zadara je, pro nekomercni pouziti, akorat pro PC only, pro PPC musis mit nejmin VS Profi (ty mam jako student taky zadarmo na ISIC kartu)
jj, jenže já nejsem student
a v práci zas tolik nevydělám, abych si mohl na pokusy koupit profi verzi :(
každopádně jsem to už zkoušel, ta možnost pro WM tam opravdu je...jen to po mě chce nainstalovat jakési SDK, což má žel něco přes giga...takže děkuji, nechci )
budu si jen hrát s C# pro PC a na PPC asi zapomenu :(
Nainstaloval jsem poslední verzi SharpDevelop a musím říct, že je to víc než použitelné. Pokud neděláte v nějaké vývojářské firmě, která využije deployment možnosti VisualStudia či jeho přímou interakci s SQL serverem (teď myslím interakci nástroje, nikoliv programovacích jazyků, to samozřejmě v SharpDevelopu jde taky) pak SharpDevelop nabízí většinu funkčnosti, kterou programátor potřebuje - zejména mně překvapil editor, který má IntelliSense, odsazování, závorkování a další featury, díky kterým vypadá jako by VS z oka vypadl.
Zkusil jsem si napsat něco v Compact Frameworku 3.5 a zkusit to na telefonu s WM6.1 Standard a vše funguje naprosto v pohodě, za tři minuty jsem měl program, který se připojí na web, něco tam getne a zobrazí - takový primitivní testovač, zda běží web server.
A jak právě zjišťuju, tak SharpDeveop + vše co souvisí s .NET zabírá nějakých 250MB. Provozuju to celé na jediném počítači s Windows, který mám - deset let starém PentiuIII s 8GB diskem, takže gigového instalátoru bych si všiml.