Problém s ActiveSync pře BT

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
LordKaspr
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Motorola Moto G

Post by LordKaspr »

Dobrý den,
rozhodl jsem se používat k připojení k PC bluetooth namísto kabelů. V PPC mám vše řádně nastavené (Wizard + WM 6.1 Pro) a když v ActiveSync zvolím Nabídka - Připojení portem Bluetooth, vyskočí mi hláška:

"Nelze najít stávající partnerství s počítačem, který podporuje ActiveSync. Chcete navázat?"

Zvolím ANO, ze seznamu zařízení vyberu můj PC a vidím, že ve službách je zaškrtnuto ActiveSync. Zvolím Uložit - OK. Znovu se pokouším připojit portem Bluetooth a ta samá hláška.

PC mám samozřejmně zapnutý a jsem v dosahu BT. V PC mám nainstalovaný AS build 5096 a už jsem si i zkoušel hrát s Connection Settings, ale nic. Ví někdo jak z toho ven?
pankrejro
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 7

Post by pankrejro »

Zkus nejdřív PDA spárovat samotným BT s PC a přidat ho do zařízení PC. Třeba má problém s tím, že ho nevidí v základu a přes AS se nepřipojí.
LordKaspr
přispěvatel
přispěvatel

Post by LordKaspr »

@pankrejro: Používám Bluetooth Solei a přístroj je spárován. Běžný přenos souborů funguje a to oběma směry.
kissman
smartguru
smartguru
Zařízení: Lenovo P70

Post by kissman »

YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

AS přes BT je zábava...na jednom přístroji mi bez problémů jde, na druhém ani zaboha, nepomohlo doslova nic.
LordKaspr
přispěvatel
přispěvatel

Post by LordKaspr »

@kissman: OK postupuji přesně dle návodu. Spustím si BT manažer a vytořím nové příchozí připojení (automaticky se pojmenuje COM 25). Spustím si AS na PC, zvolím Connection Settings, ale zde v nabídce je pouze COM 1 (a Infra red). PPC mám s PC spárován, a mám v něm zaškrtnuto ActiveSync.

Návod

Code: Select all

http://smartmania.cz/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=508
fungoval možná roku 2006, ale nyní mi je k ničemu. Mám přeinstalovat AS na PC nebo má někdo jiné řešení?
kissman
smartguru
smartguru
Zařízení: Lenovo P70

Post by kissman »

fungoval roku 2k6 a funguje i ted... zkus jeste vynutit pripojeni z AS v telefonu
LordKaspr
přispěvatel
přispěvatel

Post by LordKaspr »

@kissman:
LordKaspr wrote:V PPC mám vše řádně nastavené a když v ActiveSync (stále mluvíme o tom v PPC) zvolím Nabídka - Připojení portem Bluetooth, vyskočí mi hláška:

"Nelze najít stávající partnerství s počítačem, který podporuje ActiveSync. Chcete navázat?"

Zvolím ANO, ze seznamu zařízení vyberu můj PC a vidím, že ve službách je zaškrtnuto ActiveSync. Zvolím Uložit - OK. Znovu se pokouším připojit portem Bluetooth a ta samá hláška.
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”