Flashing NEW Boot Splash Screen
-
Pavel Vlasák
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Desire
Následující řádky vám přiblíží postup jak nahrát do svého přístroje nový plnohodnotný Boot Splash Screen bez nějakých tmavých pruhů ve spodní části.
Návod by měl být funkční pro následující modely: Artemis, Gene, Elf/Touch, Kaiser, Trinity, Hermes, Breeze, Herald, Athena, Cheetah, Excalibur, Oxygen, Startrek, Love a Vox.
Prakticky odzkoušeno na zařízení Kaiser.
Pokud se rozhodnete následující návod odzkoušet, děláte tak pouze na vlastní nebezpečí. Jedná se o zásah do přístroje a může dojít k jeho nevratnému poškození. Nenesu žádnou zodpovědnost za vámi způsobené škody.
Jak na to?
1) Musíme mít v přístroji odemčený SPL, tedy nějakou verzi HardSPL.
2) Připravíme si obrázek, kterým chceme nahradit původní Boot Splash Screen v plném rozlišení našeho přístroje a to ve formátu BMP 24bit.
3) Stáhneme si SplashTool.zip
4) Pomocí nb_image_converter.exe otevřeme náš připravený BMP soubor a uložíme jej jako splash.nb
5) Provedeme konverzi souboru splash.nb aplikací SplashTool.exe
6) Stáhneme si htcrt.zip
7) V programu zvolíme náš přístroj, přidáme splash.nb soubor do položky splash, libovolně pojmenujeme a vytvoříme soubor NBH tlačítkem Build.
8) Soubor NBH nahrajeme do přístroje jako běžnou ROM, aplikací KaiserCustomRUUv1.zip nebo z paměťové karty.
Nemusíte se bát, bude nahrazen pouze obrázek v Boot Screenu, stávající ROM a Radio zůstane nedotčeno.
Návod by měl být funkční pro následující modely: Artemis, Gene, Elf/Touch, Kaiser, Trinity, Hermes, Breeze, Herald, Athena, Cheetah, Excalibur, Oxygen, Startrek, Love a Vox.
Prakticky odzkoušeno na zařízení Kaiser.
Pokud se rozhodnete následující návod odzkoušet, děláte tak pouze na vlastní nebezpečí. Jedná se o zásah do přístroje a může dojít k jeho nevratnému poškození. Nenesu žádnou zodpovědnost za vámi způsobené škody.
Jak na to?
1) Musíme mít v přístroji odemčený SPL, tedy nějakou verzi HardSPL.
2) Připravíme si obrázek, kterým chceme nahradit původní Boot Splash Screen v plném rozlišení našeho přístroje a to ve formátu BMP 24bit.
3) Stáhneme si SplashTool.zip
4) Pomocí nb_image_converter.exe otevřeme náš připravený BMP soubor a uložíme jej jako splash.nb
5) Provedeme konverzi souboru splash.nb aplikací SplashTool.exe
6) Stáhneme si htcrt.zip
7) V programu zvolíme náš přístroj, přidáme splash.nb soubor do položky splash, libovolně pojmenujeme a vytvoříme soubor NBH tlačítkem Build.
8) Soubor NBH nahrajeme do přístroje jako běžnou ROM, aplikací KaiserCustomRUUv1.zip nebo z paměťové karty.
Nemusíte se bát, bude nahrazen pouze obrázek v Boot Screenu, stávající ROM a Radio zůstane nedotčeno.
Pěkně sepsané! 
-
Pavel Vlasák
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Desire
Jeden motivační BMP pro Kaisera:
-
tslany
- smartmaniak

- Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
kdysi jsem dělal podobnej splash
ale teď nevím jak ho u Toshiby nahradit 
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=31&t=8519
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=31&t=8519
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
U G900 je to obsažené v radiu (resp. v IPL), jak to změnit ti moc neporadím. Vím, že jsem IPL dvakrát přehrával, od té doby tam mám takový hovadský obrázek z WoW (no, neresetuji tak často)
-
Ruslan Botsyurko
- redaktor

- Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
2 tslany:
muzu se zeptat jaky jsi pouzil konkretně font? jestli si to teda jeste pamatujes. Uvazoval jsem o podobnym bootscreenu, barvu bych si vytáhnul, ale ten font vypadá fakt věrohodně.
muzu se zeptat jaky jsi pouzil konkretně font? jestli si to teda jeste pamatujes. Uvazoval jsem o podobnym bootscreenu, barvu bych si vytáhnul, ale ten font vypadá fakt věrohodně.
-
tslany
- smartmaniak

- Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
stačí číst vlánko
tslany wrote:bohužel, já na to žádnej font nepoužil, akorát sme sehnal obrázek originálu z PC a upravil v malování
oLDo wrote:Pismo som nasiel cez uja googla, tu je link keby niekto cel http://www.dafont.com/perfect-dos-vga-437.font
-
Qaz
- častý přispěvatel

- Zařízení: Acer neoTouch S200, Qtek 8310
Tak jsem si taky udělal novej boot splash screen ale nedaří se mi ho dostat do zařízení
. Pro jistotu jsem si rozbalil originální ROMku, která obsahuje všechno (SPL, IPL, Radio, Splash a OS), takže u Qteku 8310 to je v souboru 92000000-Splash.nb. Tak jsem si udělal ve formátu BMP novej splash screen a přes výše uvedený program SplashTool převedl na *.nb a pomocí programu nb2nbf.exe (v kterém jsem vybral volbu splashscreen) jsem to převedl na nbf, který pak už normálně flashnu do zařízení. A výsledek? Na poprvé po flashnutí nového boot spl. screenu zůstal Qtek v bootloaderu a nikam jinam se nedalo dostat, takže jsem stejným postupem převedl z .nb na nbf a flashnul ten z originál ROMky, což se povedlo a vše je plně funkční a pak jsem se znovu pokusil flashnout ten upravený boot spl. screen a po flashi je tam pořád ten původní boot spl. screen
.
-
Ruslan Botsyurko
- redaktor

- Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
2tslany:
Jo, mas pravdu. Uz sem ten post cetl dost davno a vcera se mi ho nechtelo znova cely prolejzat. Díky.
Jo, mas pravdu. Uz sem ten post cetl dost davno a vcera se mi ho nechtelo znova cely prolejzat. Díky.