Problémy mého přístroje nebo obecné chyby Windows Mobile?

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
galee
nováček
nováček
Zařízení: HTC Desire

Post by galee »

Zdravím, napadlo mě dnes sepsat pár problémů, které mě shodou okolností dnes potkaly a donutilo mě to k zamyšlení, jestli jsou to obecné chyby (vlastnosti) Windows Mobile / TouchFlo, nebo je chyba jen na mé straně (HTC Touch Pro)...

1) TouchFlo3D: Při nepoužívání vypínám displej tlačítkem na horní hraně. Často se mi však stává, že po "probuzení" se nezobrazí aktuální čas, ale čas vypnutí displeje, který se však rychle přičítá (narůstá) až do aktuálního času. Jako kdyby čas běžel 100x rychleji. Poprvý se mi to stalo na kalbě a fakt jsem se bál, že mi někdo něco dal do pití.

2) Outlookem přijímám pouze dnešní e-maily. Poštu ze serveru nemažu. Jednou za čas se stane, že telefon začne stahovat všech několik tisíc mailů (za posledních pár měsíců). Zatím se mi to však pokaždé povedlo včas stopnout. Další "Send/receive" pak proběhne bez problémů...

3) Zatracený vestavěný budík. Na HTC Artemis a HTC Kaiser se objevilo okýnko "alarm", který se dalo okamžitě odkliknout. Touch Pro ale nejdřív začne zvonit, na pár sekund zamrzne a potom mě teprve nechá odkliknout "Dismiss".

4) Není možné poslat jednoduše SMSku na číslo uvedené v položce "Home tel.". Chápu, že primárně je pro SMS určena položka "Mobile", ale proč nefunguje ani pitomý long-tap? Proč nejde číslo označit (mimo volbu "editovat kontakt") a zkopírovat do příjemce v SMS? Grrr.

Mám HTC komunikátory s Windows Mobile rád, s ostatními mobilními OS se nedají srovnávat, ovšem některé skutečnosti opravdu nechápu a jakožto vývojář softwaru si nedovedu představit, jak některé featurky mohly vyjít ven...
Marty22
přispěvatel
přispěvatel

Post by Marty22 »

add1) stávalo se mi to taky a průser byl hlavně u budíku kdy nezvonil až po zapnutí přístroje, vyřešil to g-alarm který po prvním spuštění opraví tuhle chybu.Taky jsem poprvé přemýšlel jestli jsem v pořádku já je to dobrá haluz :tlem:

add 2 a 3) tohle se mi nestalo tak nemůžu sloužit

add 4) tohle je bohužel vlasnost vyřešil jsem ji pomocí resco contact manager kde vše co píšeš lze dělat :)
ziminix
VIP
VIP
Zařízení: ...

Post by ziminix »

1) To je vlastnost TF3D, tenhle efekt. Jinak i u jiných zařízení může chviličku trvat než se stroj vzpamatuje a čas zaktualizuje.
2) Tohle se mi taky stávalo a je to spíš vlastnost Outlooku. Pokud ti na tom hodně záleží, tak bych asi vyzkoušel alternativního klienta, chválený je třeba ProfiMail.
4) Teď si nejsem jistý, ale pokud dáš napsat novou SMS, vybereš kontakt, tak pak bys měl dostat na výběr z jeho čisel, ne?
Marty22
přispěvatel
přispěvatel

Post by Marty22 »

Add 1) to není chvilka než se přístroj vzpamatuje ale tak 5s i víc kdy hodiny začnou listovat po minutách až k aktuálnímu času
Add 4)Já myslím že galee myslel jak vybrat číslo pro poslání sms přímo z tel. seznamu,když otevře kontakt s více čísly tak rychlá volba na poslání sms je pouze u mobilního čísla
ziminix
VIP
VIP
Zařízení: ...

Post by ziminix »

1) Jasně, TouchFlo to zpomalí ještě víc, ale bez TF je to chvilička.
4)
galee wrote:Proč nejde číslo označit (mimo volbu "editovat kontakt") a zkopírovat do příjemce v SMS? Grrr.
Takže by se krkolomějšímu řešení asi nebránil.
galee
nováček
nováček
Zařízení: HTC Desire

Post by galee »

1) Na aktualizaci času jsem si zvykl u předchozích komunikátorů, ale šlo vždy jen třeba o sekundu. Tady jde opravdu někdy třeba o 10 sekund, kdy jen čekám, až se listování času zastaví :)
4) Já posílám SMS zásadně tak, že vyberu číslo v seznamu (otázka pár sekund) a kliknu na "send text message". To je mnohem rychlejší, než se proklikávat k nové zprávě a tam pomocí 10 úkonů vybrat číslo ze seznamu. Ovšem při posílání SMS na nemobilní číslo budu muset praktikovat ten tvůj postup (abych řekl pravdu, ani mě nenapadlo, že tam bych mohl dostat na výběr). To ale nic nemění na tom, že volba "send text message" by měla být dostupná u jakéhokoliv čísla...
No, asi přijdou na řadu lepší aplikace třetí strany :)
Marty22
přispěvatel
přispěvatel

Post by Marty22 »

ja posilam zpravy taky jak rikas je to pohodlnejsi ,jak jsem psal nahore zkus jinej soft me vyhovuje Resco
4n's
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: SE Xperia X10 mini

Post by 4n's »

1) neco podobneho mam v Resco contact manageru, cas se ale zmeni cca vterinu po probuzeni.

2) Mail v PPC tak casto nepouzivam, ale stalo se mi to same. Casem vyzkousim alternativniho mail klienta. Snad to pomuze.

3) budik mam bez problemu, asi mas chybku v ROM :)

4) asi jsem nepochopil dotaz, dneska mi to nemysli :D
Rypi
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: E-ten X600

Post by Rypi »

1) brácha má Nokii a jako !pozadí! má hodiny. ty se taky vždy (ale i když jen vyjede z menu musí přetočit....)
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”