HKC Pearl: Android a Windows Mobile v jednom těle

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Hardwarové parametry nejsou až tak oslnivé, ale přesto na sebe HKC Pearl (skutečně nejde o překlep - HTC) dokázal strhnout poměrně velkou míru pozornosti. Výrobce jej totiž nabízí hned se dvěma operačními systémy najednou. Při spuštění si tak zákazník jednoduše vybere, zda chce spustit Windows Mobile nebo Android. Telefon je nyní k dostaní pouze v Číně, ale díky přítomnosti anglické lokalizace lze očekávat i uvedení v dalších zemích. Výrobce má Windows Mobile dokonce legálně licencovaný, nejde tedy o nějaký levný padělek, i když inspiraci u Touch série Pearlu upřít nelze.

Bleskovka

Pearl disponuje dotykovým QVGA displejem (2,8"), 256 MB ROM a 128 MB RAM, 2 MPx fotoaparátem, Wi-Fi modulem a 624 MHz procesorem. Sám bych dal raději přednost telefonu s jedním operačním systémem, ale zejména pro nadšence a technoidy může být takové zařízení zajímavé.

Další fotografie naleznete na serveru AndroidCommunity.com.
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 925

Post by Sir Andrew »

Jiří Hrma wrote:Hardwarové parametry nejsou až tak oslnivé
Já bych řekl, že 128MB RAM, 624MHz a WiFi běžnému sportřebiteli stačí. Teda až na QVGA :)
Žijeme v době designu, ne výkonu jako za starých dobrých časů PDA - co víc čekat :(
Můžeme být rádi, že tam není TI Omap 850 :)
Kdoví, jaké nároky má Android, třeba není tak néročný jako WM.

Dualboot je sice pěkný, ale těžko říct, jak si budou rozumnět Windowsovské a Linuxové souborové systémy - teda jestli tam nebude všechno 2x :)

Je zvláštní počin, že fakaři [fejkaři] (nic sprostého, fake = napodobenina) přecházejí na operační systémy systémy. A zrovna hned se dvěma zároveň :)
kissman
smartguru
smartguru
Zařízení: Lenovo P70

Post by kissman »

Sir Andrew wrote: Dualboot je sice pěkný, ale těžko říct, jak si budou rozumnět Windowsovské a Linuxové souborové systémy - teda jestli tam nebude všechno 2x :)
vzhledem k tomu, že Linux zvládá bez problémů FAT, který používá i Win Mobile, nevidím v tom problém... otazkou však zůstává: nevydělal by výrobce více, kdyby uvedl dvě ruzná zařízení s jinčím OS než jedno se dvěma :?: Praktická využitelnost je tady téměř nulová.
Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD

Post by Wolfenzi »

Já nechápu proč se to jmenuje HKC... Když to má i licencovaný WM, tak proč to má jméno jako napodobenina ? To si to někdo koupí protože si splete HTC a HKC ? Mě spíš příjde reálný že to naopak spousta lidí nekoupí hlavně kvuli tomu fake názvu.
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Jméno je napodobenina i design je napodobenina. Bůhví, jestli mají WM vůbec licencované :-).
ziminix
VIP
VIP
Zařízení: ...

Post by ziminix »

Viz. úvodní článek, mají licencované WM.
Jinak osobně mi to přijde jako zajímavé zařízení.
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 925

Post by Sir Andrew »

kissman wrote:Linux zvládá bez problémů FAT, který používá i Win Mobile
A berou WM Linuxové "ext3" a podobné, nebo jak se jmenují? Defaultně asi ne, že?

Jinak souhlasím s tím, že je to prakticky málo použitelné. To bude "Šakra, do kterého kalendáře jsem to uložil? WM nebo Android?"
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

hustý, konečně se nebude muset řešit boot Linuxu přez WM ale může se vybrat už v BootLoaderu :-)
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Troufám si tvrdit, že rozdrtí výkonem většinu dnešních/uplynulých 2 let (neboli tam počítám i P535) PDA (ikdyž zohledním QVGA) :)
ziminix
VIP
VIP

Post by ziminix »

Tak s Marvelem určitě :tlem:
Jsem docela zvědavej, za jakou cenu bude k sehnání.
RDT
VIP
VIP
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS

Post by RDT »

Pochybuji, že bude k dostání v ČR a dokonce pochybuji i o tom, že opustí hranice Číny. Třeba ale budu překvapen.

Dva operační systémy považuji za geniální nápad. Pro běžného uživatele to sice k ničemu není, ale pro nadšence, kterého začne jeden OS nudit je to skvělý nápad. Navíc můžete využívat software pro obě platformy (i když má zatím WM v tomto ohledu samozřejmě navrch - ale uvidíme, Android bude nepochybně čase vyrovnávat :wink:).
ziminix
VIP
VIP

Post by ziminix »

eBay, na tom to bude určitě, jakmile se to dostane do prodeje.
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

tslany wrote:hustý, konečně se nebude muset řešit boot Linuxu přez WM ale může se vybrat už v BootLoaderu :-)
No což o to, mě by ani tolik nevadilo bootování linuxu přes WM, ale hlavně aby se na PDA verzi linux začalo zase makat a aby se dotáhla do nejaky použitelný praktický podoby.
Jinak zařízení zajímavé. Především asi tím, že se odchyluje od slepé touch-future HTC a snaží se trochu vyjít vstříc dosavadním uživatelům PDA.
kissman
smartguru
smartguru

Post by kissman »

porad nechapu o co vam s tim linuxem jde :tlem: co s nim budete delat...uplne to same jako na wm :wink:
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Ne, budou hledat a kompilovat ovladače, aby si mohli zavolat :lol:

Dneska se mně spolužák zeptal, na co mi je vlastně Windows, když tam nemám nic na řešení. Že Linux je právě dobrý v tom, že je pořád co řešit :) No, mám FreeBSD na desktopu a musím říct, že řešit je pořád co (naštěstí se to dá vyladit), ale jako hlavní OS na práci to nikdy nebude tak vhodné jako primitivní Windows (no, řekl bych, že tak primitivní nejsou, spíše obdivuji vývojáře z Microsoftu, že z toho dokázali udělat tak blbuvzdornou věc, především Vista).
kissman
smartguru
smartguru

Post by kissman »

No blbuvzdornou nevim :tlem: tuhle mi prisel na servis vietnamec, ze "ineet ejede" no tak clovek poklepe IE a ikonka se na plose dvakrat zkopirovala na zastupce, poklepal sem znova a zkopirovala se ctyrikrat :tlem: atd...

zarizeni s dvema OS jsou taky funkcni nesmysl... smysl by melo, kdyby se mohl uzivatel rozhodnout kterou platformu vyuzije a tu nahraje.
Daidalos
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi4

Post by Daidalos »

Post Reply

Return to “Aplikace”