Microsoft propaguje 5 MPx fotoaparát Samsungu Omnia

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Na oficiální stránce operačního systému Windows Mobile byla před několika dny spuštěna nová kampaň propagující 5 MPx fotoaparát Samsungu Omnia, který u této platformy patří k jedněm z nejlepších. Microsoft pro kampaň vybral dva profesionální fotografy a jednu fotografku, kteří dostali za úkol s Omnií pořídit co možná nejlepší snímky. Jejich výsledky si můžete prohlédnout na této stránce, pro zobrazení je potřeba mít nainstalovaný Silverlight plugin.

Bleskovka

Na webu jsou snímky vystaveny v poměrně malém rozlišení a je velice pravděpodobné, že před uveřejněním prošly nějakým grafickým editorem; přesto jsou výsledky velmi dobré a snímky vypadají opravdu profesionálně (což byl účel). Od každého fotografa si na závěr můžete přečíst několik tipů, jak s telefonem správně fotit (v angličtině).

Bleskovka
4n's
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: SE Xperia X10 mini

Post by 4n's »

Zajimave by bylo videt ty fotky neupravene v editoru. Pred a po :)
ziminix
VIP
VIP
Zařízení: ...

Post by ziminix »

Ale Omnia fotí opravdu dobře, o tom žádná.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Přesně tak, také by mě zajímalo, jak moc se grafici v úpravách vyřádili.
Redaj
nováček
nováček

Post by Redaj »

Priatelia, neviem ako ostatné verzie (po upgrade) ale pôvodná Omnia z Orange Slovensko fotí otrasne. Moj starý SE W810 je oproti Omnii "supermegafotomobil". Hlavne za zlých svetelných podmienok (bez slnečného svetla a v miestnosti ) sú fotografie z Omnie skoro nepozerateľné (neostré foto a bledé farby), nehovoriac o potrebe neustáleho nastavovania fotoaparátu ( nemožnosť uložiť si vlastné nastavenia). Ak si kliknete v prvom príspevku na odkaz /na ukážkové fotografie/ tak zistíte že ani jedna fotka nie je v interiéri resp. bez priameho slnečného svetla. Prečo asi ?
RDT
VIP
VIP
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS

Post by RDT »

Nemyslím, že jsou ty fotky nějak extrémně upravované v editorech. Na některých je vidět mírné zrnění, které by jinak šlo docela dobře filtrovat. Věřím, že je maximálně doladěný jas, kontrast, gamma a barevnost.

Jasně, že za špatných světelných podmínek to bude špatné, ale tyhle fotky ukazují, že Omnia fotí skvěle za skvělých světelných podmínek. A hlavně - kolik myslíte, že ti fotografové pořídili fotek? Pochopitelně, že několik stovek. Několik z toho jich potom vypadá neodolatelně.
yaqwsx
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Omnia

Post by yaqwsx »

Omnia za dobrých světelných podmínek a velké náhodě fotí celkem dobře. V místnosti je to už horší. Ale jedna věc se 5 Mpx snímači upřít nedá - když potřebuji si udělat nějakou kopii dokumentu, tak si ho Omnii prostě vyfotím a z fotky stránky A4 je 12 pt písmo stále dobře čitelné (a to i za celkem špatných světelných podmínek, což je celkem překvapující)...

Jinak je pěkné, že už i Microsoft propaguje Omnii, ale já bych radši upgrade ROM pro ČR...
Kwazzy
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC HD2

Post by Kwazzy »

Kdyz vidim kolik Samsung nacpal prachu za reklamu az se mi nechce verit, ze jim to vrati naklady zpet. Letiste na Ruzyni - socha nebo co to je. Letiste v Punta Cane (Dominik.rep.) odkud jsem prave doletel, neco podobneho. miliony letaku, reklam na zastavkach,nacpane reklamy v televizi ... no proste mazec! Chteji asi zakazniky tak zmagorit (Microsort to umi celkem dobre tak asi proto ta spoluprace) aby uz nevedeli ani kde je sever. Osobne jsem Omnii mel a fotil jsem jak v horach, tak ve meste i interieru za vsech moznych podminek a musim konstatovat ... brutus. Vratil jsem ji a s jeji konektorem USB zakrytym zaklopkou a absenci celkem podstatneho 3,5 konektoru pro audio ... nechci ani za nic. Microsoft se asi pri tom kvantu penez vynalozenych Samsungem chce trochu prikrmit, nic prevratniho v tom nevidim. Ale je mozne, ze jsem pouze slepy ... :tlem:
Martyks
nováček
nováček
Zařízení: Samung i5700 Galaxy S, Samsung i900 Omnia

Post by Martyks »

absencia 3,5koveho konektoru je nahradená nadstavcom ktorý je dodávaný v základe s omniou takže toto by som za mínus nepovažoval a čo ju mám tak fotí dobre ale je pravda že mierne poriešenia v novej ROM by nezaškodili
Post Reply

Return to “Aplikace”