Touch HD - rady, problémy, ROM (pokračování diskuze)
Před dvěma dny jsem konečně sebral dostatek odvahy, abych nahradil originální ROM nějakou upravenou. Díky četným návodům vše proběhlo bez problémů. Mám ale dotaz na ty, co ROM nahrazují často.
Přehrání ROM znamená smazání všech dat v zařízení. To, že je třeba provést zálohu je pochopitelné. Jak ale postupujete, když ROM nahradíte a chcete HD uvést do stavu, kdy máte nainstalované programy, provedená nastavení, atd.
Když jsem udělal zálohu pomocí Spb Backup v2.0.1 a po nahrání ROM Dutty 2.1 jsem chtěl obnovit data, popralo se to. Znamená to tedy, že po naflashování nové ROM vše znovu instalujete a nastavujete.
Snad všechny programy cpu na kartu, ale v systému pak na ně logicky chybí zástupci. Je možné, že si některá nastavení kopírují při instalaci do Windows.
Máte pro mne nějakou radu, jak postupovat, abych po flash ROM nemusel složitě Touch HD nastavovat a kopírovat znovu všechny aplikace.
Děkuji. Martin
Přehrání ROM znamená smazání všech dat v zařízení. To, že je třeba provést zálohu je pochopitelné. Jak ale postupujete, když ROM nahradíte a chcete HD uvést do stavu, kdy máte nainstalované programy, provedená nastavení, atd.
Když jsem udělal zálohu pomocí Spb Backup v2.0.1 a po nahrání ROM Dutty 2.1 jsem chtěl obnovit data, popralo se to. Znamená to tedy, že po naflashování nové ROM vše znovu instalujete a nastavujete.
Snad všechny programy cpu na kartu, ale v systému pak na ně logicky chybí zástupci. Je možné, že si některá nastavení kopírují při instalaci do Windows.
Máte pro mne nějakou radu, jak postupovat, abych po flash ROM nemusel složitě Touch HD nastavovat a kopírovat znovu všechny aplikace.
Děkuji. Martin
Já jsem nikdy kompletní zálohy neprováděl, už z toho důvodu, že při přechodu na jinou verzi ROM (jiný build systému atd) to pak dělalo paseku. Zálohu tedy řeším tak, že kontakty, úkoly, kalendář a další položky zálohuji přes Outlook (klasická synchronizace), textové zprávy pak přes Jeyo Mobile Companion 2.1 (nebo to jde i přes PIM Backup přímo v telefonu). Programy si pak raději znovu nainstaluji (CAB soubory mám většinou na paměťové kartě), takže mě to až tak nebrzdí.
A jak je to s oficiálními opravami systému z webu HTC - ty už tam autoři ROM implementují, nebo je nutné toto nainstalovat znovu? A co ty různé úpravy registrů zrychlující Touch Flo, apod. Jak je to s nimi?
Díky. M.
Díky. M.
-
peter63
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC touch HD: rom Topix 3.5 wm 6.1, Afroradio 1.17
Dovolim si zapochybovat, ze odbornici ako Dutty alebo Laurentius by nedali do svojich ROM vsetky dostupne patche a vychytavky. Toho by som sa rozhodne neobaval 
Přesně tak, Dutty, Davideuck nebo Laurentinus do svých ROM integrují nejen oficiální patche, ale spoustu dalších vylepšení 
-
peter63
- častý přispěvatel

Inac trochu offtopic preco vlastne odisiel Dutty z XDA? Co to som o tom cital, ale uplne mi to nie je jasne.
Daviedeuck by mel kazdou hodinou vydat V-3. Po zkusenostech s V-2_HP (a V-5/6 puvodni rady) muzu jeho ROM jen doporucit, vzdy jsem s nim byl spokojen vic, nez s Duttym ci Laurentiem.
pokud si dobře pamatuji, proběhlo tam nějaké obvinění, že někdo (dutty) platí lidem za to aby nezveřejňovali rom s novým touchflo a tudíž porušuje pravidla komunity. což ho asi dost na..krklo a řek že na xda kašle.peter63 wrote:Inac trochu offtopic preco vlastne odisiel Dutty z XDA? Co to som o tom cital, ale uplne mi to nie je jasne.
nebo tak nějak, taky jsem to nestudoval celé a už si to nepamatuji.
-
finnak
- přispěvatel

- Zařízení: HTC Touch HD, HTC Desire
ted trochu z jineho soudku, sice nevim, zda ma na to odpovite. Ale, kdyz posloucham MP3 do sluchatek, tak behem pisnicky se mi obcas stane, ze mi na zlomek vteriny jako preskoci zvuk a cukne se to. Je to jen chvilinka, ale stve me to. nevi nahodou nekdo, co s tim??
-
peter63
- častý přispěvatel

nejak to nikde nemozem najst...nevies kedy by to mohlo vyst?Arthenik wrote:Daviedeuck by mel kazdou hodinou vydat V-3. Po zkusenostech s V-2_HP (a V-5/6 puvodni rady) muzu jeho ROM jen doporucit, vzdy jsem s nim byl spokojen vic, nez s Duttym ci Laurentiem.
Davideuck V-3 HP
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=487602
Jinak problem s poslechem hudby tu byl od zacatku, pry jim netrpi sluchatka pripojena pres Bluetooth (v tomhle se nevyznam, ale podle jedne z teorii dochazi k zadrhavani pri konverzi digitalni hudby na analogovy signal, ci jak se tomu rika
)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=487602
Jinak problem s poslechem hudby tu byl od zacatku, pry jim netrpi sluchatka pripojena pres Bluetooth (v tomhle se nevyznam, ale podle jedne z teorii dochazi k zadrhavani pri konverzi digitalni hudby na analogovy signal, ci jak se tomu rika
A/D převodníku? Taky mě to štve to občasný prasknutí v sluchátkách...
pls opět se ptám a prosím :( máte na disku někdo original ROM s CZ? na netu nemužu najít odkaz :(
pls opět se ptám a prosím :( máte na disku někdo original ROM s CZ? na netu nemužu najít odkaz :(
Davideuck V-3 je venku...
Zejtra v praci otestuju.
Zejtra v praci otestuju.
-
peter63
- častý přispěvatel

uz flashujem ;)
Necituj poslední příspěvek. ziminix
Necituj poslední příspěvek. ziminix
Jo, A/D prevodnik to pry zpusobuje. Nekdo ale tvrdi, ze jde spise o chybu v konkretnich verzich ROM. Na druhou stranu jsem jeste neslysel o nikom s BT sluchatkama, komu by se to stavalo, takze bych spis veril te teorii s prevodnikem.
Davida zkusim asi az pozitri, nejak se mi moc nechce do zalohovani registru a pak dlouheho zpetneho instalovani.
Davida zkusim asi az pozitri, nejak se mi moc nechce do zalohovani registru a pak dlouheho zpetneho instalovani.
-
peter63
- častý přispěvatel

Tak ROMka je dost svizna, volnej RAM je 64percent. Zatial som nasiel jedinu chybu a sice neda sa vypinat a zapinat WIFI v comm manageri.
ta V3 si veme jen 36%? nebo si chtěl říct "veme 64%"
-
peter63
- častý přispěvatel

Presne ako pises, sry. Nie som spokojny, je to pomale. SPB weather ale aj ostatne programy maju strasne dlhe odozvy. Vraciam sa k oficialnej romke 1.19.
Dutty's HD V2.3 XTREME - skoda, ze tam neni ta opera, jsem na ni zvyklej.
- jacek
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note
lemmy : Opera tam sice není, ale jak se ti jinak ROMka jeví?