Vyšla nová verze 3D modelovacího nástroje BlenderPocket

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Jednoduchým 3D modelováním se dnes můžete zabývat už i na kapesním počítači. Poměrně dlouhou dobu pro tyto potřeby existuje freeware aplikace BlenderPocket, která je konverzí původní počítačové verze pro systém Windows Mobile. O jedné z prvních verzí této aplikace jsme si psali už dříve, nicméně majitelé novějších verzí systému měli smůlu, protože aplikace podporovala pouze na Windows Mobile 2003/SE a nižší. Nově uvolněný build s označením 2.48a by už ale bez potíží měl fungovat i s Windows Mobile 5.0 i 6.x, na WVGA rozlišení se mi nabídky aplikace bohužel zobrazovaly rozhozeně.

Image Image

Nová verze kapesního Blenderu podle slov autora obsahuje všechny základný funkce, kterými je vybavena i originální počítačová verze. Sníženy byly i nároky na procesor a volnou operační paměť RAM; výrobce dále uvádí, že by s vykreslováním grafiky neměly mít problémy ani pomalejší PDA. Aktuální build BlenderPocket 2.48a můžete stahovat z naší Download sekce. Další informace naleznete na oficiálním webu aplikace a určitě si prohlédněte i toto demonstrační video.

Zdroj: PocketNow.com
RDT
VIP
VIP
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS

Post by RDT »

To je zvláštní, mě už i starší verze 2.42 fungovala na WM5/6. Každopádně dobře, že se vývoj nezastavil. S dnešním výkonem mobilních zařízení je zatím práce s programem dost krkolomná, ale na ukázku čeho lze s Windows Mobile dosáhnout je to rozhodně zajímavé :).
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Pokud ti to fungovalo, tak jedině dobře. Já jsem tu starší verzi nezkoušel, pouze jsem čerpal z toho, co jsem našel na internetu.
LonDat
nováček
nováček
Zařízení: HTC Titan

Post by LonDat »

Tak jsem si s tím chvilku hrál na HTC Touch Pro...mám taky pěkně rozházené menu. Bojím se zeptat, pro co (a na čem) to optimalizovali. Ale i tak odvedli dobrý kus práce.
Monk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: ZTE Blade

Post by Monk »

Prvy krat pocujem o tomto programe.
A Pani klobuk dole, nevedel som ze existuje 3d modelovanie na PPC.
Jaitni
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch Diamond 2

Post by Jaitni »

heh, v blenderu sem dělal na pc a pořád sem neměl dostatečně velkou plochu pro práci... nechci ani domýšlet jak to de zvládnout na ppc :oD (a jak se znám, beztak to vyzkoušim :D )
Post Reply

Return to “Aplikace”