uvolnění paměti

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
lemurek80
nováček
nováček
Zařízení: E-ten M750

uvolnění paměti

Post by lemurek80 »

Ahojky mám půlroku starej Eten M750.
Postupem času se zdá že silně zpomaluje odezva přístroje,určitě to bude pamětí.Že klesá RAM nechápu-po naistalovaní novýho programu ten program přes to že je naistalovanej na kartě spotřebuje kousek paměti pro programy?Odhaduji to protože když vypnu SPB Diary a G-alamr tdy plug-in stoupne pamět pro programy bez SR z 20 na 22 MB

Druhej problém je že mi neuvěřitelným způsobem ubívá pamět úložište:Před měsícem kdy sem to sledoval bylo kolem 90 MB k dnešku tam je 35,77MB.Čím je to způsobené?Všechny fotky,a další data dávám na kartu,pomocí hledání rozsáhlých souborů v úložišti mi to najde 5 mp3 po 1,5 MB které mám jako vyzvánění.
Neukládají se třeba SMSky někde v paměti přístroje?Ale ty asi nemají moc MB co ?? :roll:

Pokud mi někdo dokážete pomoct budu rád,forum jsem zkoušel,prohledat,ale radu která by mi pomohla sem nenašel.

Předem děkuji za pomoc
Bruca
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: BB9780, BB Q5, BB Playbook

uvolnění paměti

Post by Bruca »

pokud jde o uvolnění paměti RAM - zkus Oxios memory
pokud o Storage - neinstaloval jsi nějaké nové programy? většina se jich cpe právě do ROM a pak se člověk diví... já mám volný asi jen 3 MB (je fakt, že ze 40, ale i tak bída).
Co složka /My documents ?
tam toho nemáš moc?

smsky jsou tuším v jednom z těch souborů .vol v kořenovým adresáři... ale to je většinou otázka pár set kB...

jinak mě napadá jen HR, a zkusit instalovat programy po jednom a sledovat, co kolik ukousne :(
lemurek80
nováček
nováček

uvolnění paměti

Post by lemurek80 »

Dík za rady,až dorazím domů zkusím ten Oxios

Jinak všechny programy jsem při instalaci cpal na kartu.Někde sem četl že ty doplňkový programy od Etenu jsou v paměti zařízení,ale ty jsou tam od koupě a místo v úložišti začalo klesat až teď.
Nepomůže seznam instalovanýho softu?

Progamy:
iGo8.3.2.7xxx
SPB mobile shell 2 řada poslední build
SPB Weather
SPB Keyboard 4
SPB Diary
S2U2 (poslední)
S2P
S2V
G-Alarm (poslední)
TCPMP
Youtube player
Radius Fuel
Opera
Iris
Skype (poslední)
Omniano
Omniano The Band
Namesday
Smath

Hry:
Asphalt3 3D
Zuma
Buble Braker
solitaire
Pipes
Whack-A-Monty
Smart Simon
Distant Galaxies

Podle mě nic extra tam nemám,asi by to šlo bez Smathu,jen s jedním prohlížečem,hry by taky šli máznout a nechat jen buble breaker,Poker,asfalt a zumu
Co vy na to?
SaintPaul
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Orange SanFrancisco = ZTE Blade

uvolnění paměti

Post by SaintPaul »

Obecně. Programy, které jsou jako plugin do Today se instalují do ROM a ty ostatní na kartu. Pokud nemáš přehled co si kam nainstaloval, pak se nemůžeš divit, že máš málo paměti.

Já u Looxe mám SPB Diary, SBSH PocketWeather + SBSH iLauncher v ROM a ostatní ( Operu, FlexMail, navigaci, hry a další soft ) mám na kartě.

EDIT - ROM místo RAM - díky Bruca
Bruca
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: BB9780, BB Q5, BB Playbook

uvolnění paměti

Post by Bruca »

to SaintPaul: možná překlep, instaluje se do ROM, tedy od wm5 ;-)

to Lemurek80: jestli každý z nich hodí nějakou knihovnu nebo soubor do \windows , program files, application data ... tak se to časem naskládá...

asi bych popřemýšlel, co z nich používám každý den, to nainstaloval...a ten zbytek? instalovat když je potřeba? těžko říct...
lemurek80
nováček
nováček

uvolnění paměti

Post by lemurek80 »

no přehled kam sem co instaloval mám,všechno na kartu 8-) ,problém byl co si vzpomínám jen s mobile shellem kterej psal něco o paměti zařízení...

Každopádně zkusím odinstalovat SPB diary,shell si nechám,docela mi vyhovuje.
Mě spíš zarazilo to kam se podělo cca 80 MB paměti zařízení,do který sem nahrál jen vyzvánění.to sou knihovny víše uvedených programů tak rozsáhlé?Igo8 má všechny údaje na kartě,v zařízení jen kopii exe kolem 5 MB jestli si dobře pamatuju.Takhle mi to za chvilku ani nedovolý udělat fotku...i když ta se dá vlastně nastavit aby se defaultně ukládala na kartu.

Nemůžou to být já nevím..kecnu blbost,údaje z GPS čipu,nebo něco jako tempy od internetových browserů???

Vy jste se s podobným úbytkem paměti zařízení nesetkali??Netrápí vás to??
olda
VIP
VIP
Zařízení: LENOVO A 7010

uvolnění paměti

Post by olda »

Už chvíly to sleduji a jak píšeš o těch Tempech z internetu,tak jestli je vůbec nečistíš tak to umý zabrat mooooc místa.Nevim jestli znáš program ClearTemp ale ten umí pda i smart pěkně vyčistit.Tady je odkaz http://mobile-sg.com/software/?p=ClearTemp&platform=ppc Ahoj Olda :wink:
SaintPaul
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Orange SanFrancisco = ZTE Blade

uvolnění paměti

Post by SaintPaul »

A podívej se kolik MB máš v Cache u SPB Weather. Programy od SPB jsou strašně nenažraný :-D
lemurek80
nováček
nováček

uvolnění paměti

Post by lemurek80 »

To Olda: dík za prográmek,zaškrtnul jsem vše a výsledek:
Temp:1,9kB
Cache:35,8MB !!!
Cookies: 64,9 kB
Opera Mobile chache 8,5 MB
Bad Theme Registry: 2 (dva co???)

Co to udělá v případě stisknutí clean??Kromě toho že to vymaže nahoře uvedené???

SPB Weather ve své složce žádné Cache nemá
olda
VIP
VIP

uvolnění paměti

Post by olda »

Vyčistíš všechny Cache a ty registry jsou dle mého nějací zástupci na již neexistující programy.Ale to jen hádám,každopádně tento program ti neudělá žádnou paseku v PDA,nemusíš se bát a dej CLEAN.Já mám Smartphone a tam je tento program v trochu jiné verzi.Ahoj Olda :wink:
lemurek80
nováček
nováček

uvolnění paměti

Post by lemurek80 »

Dík moc,pomohlo to.
Ještě odinstaluju pár programů "navíc" a snad se mi povede zvednout Free Ram po SR nyní sem na 22 MB

Jinak do těch Cache se ukládá co??že tam bylo 39 a 8,5 Mb dat?
olda
VIP
VIP

uvolnění paměti

Post by olda »

Než bych ti to složitě vysvětloval možná by ti pomohlo přečíst si tento článek http://cs.wikipedia.org/wiki/Cache Ahoj Olda :wink:
zdenal
nováček
nováček
Zařízení: HTC TOUCH HD

uvolnění paměti

Post by zdenal »

Osobne muzu doporuscit SKTools (http://www.s-k-tools.com/). Soucasti je service na uvolnovani RAM.
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”