Pro majitele Diamondu: Vyzkoušejte aplikace od jeho nástupce

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Odpovědět
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9225
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Pro majitele Diamondu: Vyzkoušejte aplikace od jeho nástupce

Příspěvek od Jiří Hrma » úte bře 10, 2009 2:51

Pokud patříte mezi majitele oblíbeného Pocket PC HTC Touch Diamond a rádi experimentujete s novými aplikacemi, pak vás jistě bude zajímat stránka EverythingDiamond.info, na které naleznete několik desítek instalačních CAB souborů aplikací, které byly vyextrahovány z testovací ROM Diamondu 2. Většina je už optimalizovaná pro VGA rozlišení (Diamond 2 má WVGA displej), a nic vám proto nebrání v jejich používání.

Obrázek Obrázek

V seznamu naleznete například novou verzi HTC Album, kalkulačku HTC Calculator, další buildy Opery Mobile 9.5, softwarové klávesnice (bez kurzorových šipek) a třeba i vylepšeného správce hlasitosti. Samotnou diskuzi k programům pak najdete na fóru PPCGeeks.com.

Zdroj: PocketNow.com

Twistius
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: čtv pro 25, 2008 12:25
Zařízení: HTC Touch Diamond

Pro majitele Diamondu: Vyzkoušejte aplikace od jeho nástupce

Příspěvek od Twistius » úte bře 10, 2009 8:46

je mozne stahnout si do diamondu tyto aplikace bez toho abych prisel o zaruku na pristroj?

nirman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 172
Registrován: ned srp 17, 2008 3:40
Zařízení: HTC Touch Pro

Pro majitele Diamondu: Vyzkoušejte aplikace od jeho nástupce

Příspěvek od nirman » úte bře 10, 2009 9:04

O zaruku nemuzes prijit takhle. Proste je to jako normalni program, kterych ma kazdy v PPC desitky.

//Vsiml jsem si v tom seznamu aplikace QuickGPS 1.0.1911.1733. Premyslim nad tim, co tam asi bude noveho, kdyz to je jednoducha a jednoucelna aplikace na stazeni urcitych dat z internetu. :?:

//Nemate nekdo obrazek jak vypada v Diamondu 2 ovladani hlasitosti? (Volume Control 2.1.1911.2331 )

Uživatelský avatar
All.Os
smartguru
smartguru
Příspěvky: 529
Registrován: pon led 05, 2009 21:20
Zařízení: Nokia Lumia 920

Pro majitele Diamondu: Vyzkoušejte aplikace od jeho nástupce

Příspěvek od All.Os » úte bře 10, 2009 9:06

Jasne. Navic, pokud jsi neflashoval jinou ROMku, tak po HR mas pristroj ve stejnem stavu, jako pri koupi.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9225
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Pro majitele Diamondu: Vyzkoušejte aplikace od jeho nástupce

Příspěvek od Jiří Hrma » úte bře 10, 2009 9:33

Přesně tak, instalací těchto CAB souborů o záruku nepříjdete, protože jde pouze o aplikace, které se po hard resetu zase snažou. O záruku přicházíte pouze při flashování neoficiálních verzí ROM a HardSPL unlocku.

jozinzbazin
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 294
Registrován: úte lis 18, 2008 18:32
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Pro majitele Diamondu: Vyzkoušejte aplikace od jeho nástupce

Příspěvek od jozinzbazin » úte bře 10, 2009 9:46

Na tom PPCGeeks je upozornění, že některé app jsou velmi těžce odinstalovatelné a že v případě jejich odinstalace, máme být připraveni i na možný HR. Zejména v případě odinstalace klávesnice. Sakra, to se tam musí festovně usalašit, když se musí udělat HR aby se toho člověk zbavil.

Asi jako moje tchýně, kterou jsem musel taky párkrát vyresetovat :tlem: :-D
JZB

Uživatelský avatar
All.Os
smartguru
smartguru
Příspěvky: 529
Registrován: pon led 05, 2009 21:20
Zařízení: Nokia Lumia 920

Pro majitele Diamondu: Vyzkoušejte aplikace od jeho nástupce

Příspěvek od All.Os » úte bře 10, 2009 10:13

nirman píše:Nemate nekdo obrazek jak vypada v Diamondu 2 ovladani hlasitosti? (Volume Control 2.1.1911.2331 )
Zkusil jsem nainstalovat ten .cab a nic se nezmenilo... (reset jsem provedl)

//EDIT: QuickGPS se mi ani do zarizeni ani do internal storage nainstalovat nepodarilo - program nema dostatecna systemova opravneni.

//EDIT2: Kalkulacka funguje v poradku, ale ma nejake graficke chybky.

nirman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 172
Registrován: ned srp 17, 2008 3:40
Zařízení: HTC Touch Pro

Pro majitele Diamondu: Vyzkoušejte aplikace od jeho nástupce

Příspěvek od nirman » úte bře 10, 2009 10:22

Diky za info. Takze vidim, ze to za stahovani nestoji :???:

react
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: sob čer 14, 2008 10:01
Bydliště: Brno

Pro majitele Diamondu: Vyzkoušejte aplikace od jeho nástupce

Příspěvek od react » úte bře 10, 2009 11:22

Kalkulačka frčí v pohodě. S tou klávesnicí je to horší. Jednak nefunguje úplně tak, jak by měla a odinstalací se PDA nevrátí do původního stavu (stará klávesnice). Obnova systému ze zálohy to však řeší, takže můžete zkoušet.

mirbx
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 59
Registrován: pát črc 07, 2006 12:28
Zařízení: Samsung Galaxy Note, Nokia n85, Nokia c5
Bydliště: Pardubice

Pro majitele Diamondu: Vyzkoušejte aplikace od jeho nástupce

Příspěvek od mirbx » úte bře 10, 2009 14:52

All.Os píše:
nirman píše:Nemate nekdo obrazek jak vypada v Diamondu 2 ovladani hlasitosti? (Volume Control 2.1.1911.2331 )
Zkusil jsem nainstalovat ten .cab a nic se nezmenilo... (reset jsem provedl)
Tento cab nedoporučuji. Na Touch HD mi sjednotil ovládání hlasitosti na jeden posuvník (vyzvánění a systémovou hlasitost) a nejde odinstalovat :-(.
Takže teď, když si večer ztlumím hlasitost (např. kvůli MP3), tak druhý den ráno neslyším, že mi zvoní telefon :-(.

Uživatelský avatar
All.Os
smartguru
smartguru
Příspěvky: 529
Registrován: pon led 05, 2009 21:20
Zařízení: Nokia Lumia 920

Pro majitele Diamondu: Vyzkoušejte aplikace od jeho nástupce

Příspěvek od All.Os » úte bře 10, 2009 15:27

No ja jsem po vyzkouseni vseho obnovil zalohu :-)

Uživatelský avatar
Kulík
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 262
Registrován: úte kvě 13, 2008 11:40
Zařízení: HTC HD7 32GB,SGSII,Sensation,Flayer 32GB,HD2 A2.3.
Bydliště: Highlands

Pro majitele Diamondu: Vyzkoušejte aplikace od jeho nástupce

Příspěvek od Kulík » úte bře 10, 2009 16:36

mirbx píše:Tento cab nedoporučuji. Na Touch HD mi sjednotil ovládání hlasitosti na jeden posuvník (vyzvánění a systémovou hlasitost) a nejde odinstalovat :-(.
Takže teď, když si večer ztlumím hlasitost (např. kvůli MP3), tak druhý den ráno neslyším, že mi zvoní telefon :-(.
No, ovládání hlasitosti nastavíš v TF3D v Nastavení - Zvuk, kde si můžeš vybrat zda ovládat hlasitosti samostatně, či společně (volba Jedna hlasitost), vše funguje (alespoň na HD) k naprosté spokojenosti ;-)

ivko2
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: stř bře 11, 2009 13:13
Zařízení: Diamond

Pro majitele Diamondu: Vyzkoušejte aplikace od jeho nástupce

Příspěvek od ivko2 » stř bře 11, 2009 13:15

Co se pls zmenilo s Diamond 2 Notification Manager a Diamond 2 Email Wizard?
Nahledy jsem nenasel :-(

Dik

Uživatelský avatar
Lupik
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 159
Registrován: sob lis 01, 2008 12:29
Zařízení: Iphone 4S

Pro majitele Diamondu: Vyzkoušejte aplikace od jeho nástupce

Příspěvek od Lupik » stř bře 11, 2009 15:40

tak sem stahl klavesnici a potvrzuji že pomohl jen HR jelikož se ta stará nevratila z5 a jeste upozornuji ze kdyz stejne to nainstalujete tu klavesnici tak vam bude hrooozne blbe reagovat mezernik tak bacha na to;)

Uživatelský avatar
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1145
Registrován: stř lis 28, 2007 10:19
Zařízení: Samsung Galaxy Note
Bydliště: Frýdlant

Pro majitele Diamondu: Vyzkoušejte aplikace od jeho nástupce

Příspěvek od jacek » stř bře 11, 2009 18:21

No, ovládání hlasitosti nastavíš v TF3D v Nastavení - Zvuk, kde si můžeš vybrat zda ovládat hlasitosti samostatně, či společně (volba Jedna hlasitost), vše funguje (alespoň na HD) k naprosté spokojenosti ;-)[/quote]

jj, nainstaloval jsem na HD a paráda :tlem: , rozhodí však taskbar(barevné ikony sítě, zvuku, baterky :evil: ), vymazání, a znovu nahrání .CABU + dvojí restart pouze TF3D vše spravil :tlem:

Uživatelský avatar
Leffi
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 60
Registrován: ned srp 17, 2008 1:22
Zařízení: Samsung Galaxy Nexus

Pro majitele Diamondu: Vyzkoušejte aplikace od jeho nástupce

Příspěvek od Leffi » čtv bře 12, 2009 17:36

Kruci kruci kruci :-D
Řikám si teď, když jsem nadšeně zkoušel a nepřečetl si příspěvky tady :D Sice jsem s něčím spokojený a asi to tak ponechám, ale fakt mě nakrkla ta klávesnice. Není špatná, ale měl bych k ní výtky:

- přehnanej vzhled
- na Diamondu raguje se spožděním
- Je zase moc velká. Zatím co nová rom v diamondu klávesnici příjemě zmenšila a to ne na úkor reakční době, tak tady se koukám vrací zpět ke kořenům.
- Rolback na původní prostě není možný. Hlavně pro takové šikuly co si nezálohujou phoun :-D


Nicméně jedna utilitka mi sedla. Nevim přesně název, ale je to na G-Senzor. Jeho reakce jsou mnohem lepší a to i v nainstalovaných programech, které často G-Senzor v původnim diamondu ne a né otočit.

Uživatelský avatar
sclavux
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: úte bře 10, 2009 21:26
Zařízení: HTC Touch Pro

Pro majitele Diamondu: Vyzkoušejte aplikace od jeho nástupce

Příspěvek od sclavux » ned bře 15, 2009 14:44

zdravim, chcem sa opytat ma este niekto problem s pomalou odozvou aplikacie htc album 2(prvy krat nabehne aplikacie hned, ale nasledne spustenia jej to trva 40 sekund)? velmi sa mi tam paci moznost uploudovat fotky priamo na facebook, je to mozne aj dakou inou externou aplikacou bez nutnosti instalovania tejto novej verzie?
---
edit: stacilo upravit parameter odkazu na "...htcalbum.exe -directory:\my documents" a uz to pekne startuje, cca 2-3 sekundy, ale to je podla mna v pohode :-)

digi40
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pát dub 24, 2009 6:54
Zařízení: htc touch diamond

Pro majitele Diamondu: Vyzkoušejte aplikace od jeho nástupce

Příspěvek od digi40 » pát dub 24, 2009 7:02

Zdravím, asi jsem slepej, ale na "everythingdiamond" nevidim nic jinyho nez pomerne velky soubory vetsinou oznaceny jako ROMky. Muze nekdo poradit kde presne najit ty .cab files s aplikacema diamonda2 popripade sem hodit alternativni link? Nebo je mozny aby diamond jel na Topaz ROMce z diamonda2? Nekde jinde nez na everythingdiamond jsem nasel HTC calculator, ale chybi mu znamenko + a =, predpokladam, ze jsou schovane nekde mimo display, protoze diamond 2 ma display vetsi :-D , je to mozne?

Pajjoun
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: úte dub 28, 2009 18:59
Zařízení: HTC Desire Z

Pro majitele Diamondu: Vyzkoušejte aplikace od jeho nástupce

Příspěvek od Pajjoun » úte dub 28, 2009 19:01

Tak sem nainstaloval kalkulačku dřív, než sem narazil na tohle téma, mam tam tři :-D. Ani jedna nejde smazat a co je horší, ani se nepřeklápěj, nevíte jak je smazat, nebo alespoň donutit se přepínat na vědeckou nakloněnim?

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2090
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Pro majitele Diamondu: Vyzkoušejte aplikace od jeho nástupce

Příspěvek od YAMATO » úte dub 28, 2009 19:33

Hm, ta kalkulačka je pěkná až na tlačítko děleno, které jde nějak šejdrem :-(

Odpovědět

Zpět na „Aplikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 hostů