Gresso Lady Diamond: Luxusní smartphone za 5500 USD

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Ruská společnost Gresso se zabývá vývojem vlastních smartphone telefonů se systémem Windows Mobile, které se mohou pochlubit nejrůznějšími luxusními prvky. Už dříve jsme si na SmartManii představili například model Gresso Avantgarde, jehož kryt byl vyroben z afrického dřeva. O podobné telefony je ve světě zájem, jejich exkluzivitu pak podtrhuje většinou pouze jednociferný počet kusů, které opustí ruce konstruktérů. Podobné to je i v případě chystané novinky Gresso Lady Diamond, u které byla cena stanovena na 5500 USD, což je v přepočtu bezmála 120 000,- Kč.

Za tuto částku získáte smartphone se systémem Windows Mobile 6.0 Standard, ale na specifikaci se tu příliš nehraje, důležité jsou především materiály, které zdobí kryt telefonu. Není se proto čemu divit, že displej nabízí standardní QVGA rozlišení, v zadní prosklené části pak najdeme 2 MPx fotoaparát. Telefonní funkce zajišťuje pouze tribandový GSM modul s podporou GPRS třídy 10, EDGE chybí. Operační paměť RAM má velikost 64 MB, pro uživatelská data je pak připraveno 2 GB úložiště, na možnost rozšíření pomocí paměťových karet si případný majitel také bude muset nechat zajít chuť.

Bleskovka

Nad názvem výrobce na přední straně nechybí štítek z 24 karátového zlata, z toho jsou vyrobeny i jednotlivé klávesy (které se vzhledem k jejich velikosti asi musejí dost špatně mačkat), kurzorové klávesy jsou pak opatřeny diamanty. Sklíčko displeje na přední straně a průhledný prostor na zadním krytu jsou vyrobeny ze speciálně upraveného safíru, který je charakteristický i pro starší modely této značky. Zadní kryt baterie je opatřen magnetickým zámkem a jeho povrch dále zdobí pravá kůže. I přes použití luxusních materiálů se hmotnost zastavila na 150 gramech včetně baterie, což není až tak hrozné. Pokud vás model Lady Diamond zaujal, můžete navštívit stránku výrobce, kde najdete další údaje a specifikace starších modelů. Gresso plánuje vyrobit pouze 8 kusů Lady Diamond, případní zájemci by si tedy měli pospíšit :-)

Zdroj: WMPowerUser.com
Kato
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire (AOS 4.2.2),Nokia Lumia 800, Apple iPad

Post by Kato »

Sakra - pozde :-( Jako darek k MDŽ uz to nestihnu :-( :-D :lol:
suckme
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: SONY Z3Compact

Post by suckme »

[lol]Dámy prominou, ale myslím že některé paničky, kterým padne tento telefon do rukou asi budou mít problém si někomu zavolat. Pokud vezmeme v úvahu obecnou inteligenci těchto bohatých dam a slečen (Paris Hilton apod.), tak lze předpokládat, že budou mít veliké problémy při šifrování římských číslic[/lol]

Obecně: jak tak na ten "mobil" koukám, tak teprve teď (po 25ti letech) mi docvaklo, že římské číslice vlastně nemají nulu. Děkuji za obohacující bleskovku :oops: :lolek:
Kato
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire (AOS 4.2.2),Nokia Lumia 800, Apple iPad

Post by Kato »

http://cs.wikipedia.org/wiki/Římské číslice#Nula :wink:
Kazdopadne tohle je asi nejlepsi vynalez arabacu - jejich cislovky :) (a o to vic me prekvapilo, kdyz jsem videl v arabskych zemich jejich cislovky - ze pouzivaji jeste "neco" jineho ;oI )
suckme
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: SONY Z3Compact

Post by suckme »

Myslel jsem ten symbol pro nulu, jinak je mi jasný že nulu jako takovou znát prostě museli. Bez nuly by se nemohla rozvinout snad žádná civilizace...ale to je trochu OT :P
pfhawk
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iPAQ 214, N900

Post by pfhawk »

jedinej prvek, kterej se mi opravdu libi, je ta pruhledna cast na krytu, to by bylo neco pro hracicku jako jsem ja :)
Post Reply

Return to “Aplikace”