Xperia X1: ROM

Diskuzní koutek věnovaný komunikátorům od Sony Ericssonu (Xperia X1, X2)
X-HURD
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S4 White Frost

R2AA011 v češtině!

Post by X-HURD »

Tak sem si to flashnul, ušetřil 300kč a teď testuju . . . našel jsem pár errorů v aplikacích. Např. u qipu pda mám černé pozadí na kterém nejde vidět text a tak se nemohu ani přihlásit (předtím to bylo bez potíží). To samé mi dělá i u TPCMP kde na spodní liště v minulé rom nešlo vidět Soubor a Volby, ale šlo vidět play,posunutí,stop a zvětšení... ted je to úplně naopak :(. Je tam jen černý pruh...

edit: ted jsem dal soft reset a veškeré programy na kartě mi nejdou spustit. :evil:

edit2: problém vyřešen . . . jak jsem přejmenoval paměťovou kartu na Storage Card, tak jsem nedal SR a nainstaloval jsem programy a pak dal SR. Po zapnutí jsem měl jak českou kartu tak anglickou. Naštěstí toho nebylo tolik, tak jsem dal HR a udělal to znova. Bohužel černý pruh v TPCMP je pořád a qip je stále nečitelný :(
SikoEricsson
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy Note 4 SM-910C

R2AA011 v češtině!

Post by SikoEricsson »

Marihuan wrote:Tak jsem to tu ROMku testnul a šlape hezky....ale je celkem záhul zvykat si po takové době zase na češtinu :-D :-D

Edit: Jo a lituju ty kteří za to zaplatili tomu ´´dobrodějovi´´ ze semania.cz :roll:
Ja mám tiež češtinu od Filipa. A neľutujem. Trvalo to približne 45 min. Všetko spravil za mňa. Ja som len pripojil telefón na kábel. A teraz ma bolia ruky... :-D Žiadne riziko, že telefón umrie. Mám originál ROM aj podľa SEUS PRO. Apropó, neviem kto z vás by pracoval zadarmo. Ja som spokojný. Len toľko... :)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

R2AA011 v češtině!

Post by htcjirka »

Flash české ROM přes SD již k dispozici

Pro vsechny kdo nechteji platit nesmyslnych 300kc nebo flashovat nestandartne pres SEUS je uz k dispozici standartni image pro flash z pamětové karty.
Stahujte zde
X-HURD
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S4 White Frost

R2AA011 v češtině!

Post by X-HURD »

je použitá ROM od Filipa i u té flash přes kartu?
Jinak problém zatím vyřešen ohledně qipu a TCPMP problém mi děla wisbar advance 3.
Ale mám problém s Xpanely . . . najíždějí pomalu . . . u googla se mi to i dokonce sekne a musím dát SR.
Kolda.o
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: SE T68i + Xperia Z + Xperia Tablet S

R2AA011 v češtině!

Post by Kolda.o »

co je toto za dotaz ?
ROMky jsou to stejne akorat tenhle release umoznuje FLASHNout pomoci XDA nastroju nebo z karty. Zaklad je ale identicky.
Libunda
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HD2, iPAD, iPhone4, HTC One X

R2AA011 v češtině!

Post by Libunda »

Asi jsem lama. Jak moc je tato verze CZ originální?? Chci říct " předpokládáme, že je to ta samá verze, co pustí do obehu SE, bo je to výplod nekoho doma v garáži??" Lépe počkat na ofiko, nebo je to to samé?? Testování se nebojím, ale nechci delat uplný blbosti :-D
Marihuan
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: SE Xperia Neo

R2AA011 v češtině!

Post by Marihuan »

Na xda se ROMka oběvila v sekci originálních ROM takže podle mně to bude je stejná jakou vypustí do světa i SE.
Libunda
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

R2AA011 v češtině!

Post by Libunda »

OK, ale napadá teda nekoho rozumný důvod, proc to nepustí do obehu SE ?? Myslím SEUS??
Xperimentator
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: Xperia X1

R2AA011 v češtině!

Post by Xperimentator »

Vážení,
Jsem tu nový. Využil jsem dobrodiní XDADevelopers a Pavla a instaloval R2AA011. Zatím jsem zjistil, že neobsahuje rozpoznávání znaků. Klasické tři oblasti na malé, velké znaky a čísla. Nato jsem si zvykl včetně podpory češtiny od Sunnysoftu a teď koukám, že SunnySoft Interwrite Pro 10 sice registruje Interwrite recognizer ale nic se neobjeví, protože to zřejmě používá původní recognizer z orig FW, který buď není přítomen, nebo aktivován. Víte někdo, kam mám kouknout, nebo co poladit, aby mi to jelo?
Jinak v původních anglických R1 a R2 mi nejela podpora diakritiky v recognizeru po nainstalování IW Pro 10 od Sunnysoftu.
Jinak jsem si projel jiná fóra a na toto téma jsem nenarazil.

Dík moc za pomoc.

Tomáš
Libunda
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

R2AA011 v češtině!

Post by Libunda »

Přátelé a kamarádi :grin:
Hlásím, ze uz i na SEUSu je tato CZ ROM pro X1. Provedl jsem klasiku flash ze storage a hned na to pripojil k SEUSu. Ten poznal nejnovejsí SW a nechal me ho znova přejet svým. Takže ALL OK. :smt041
Bohouš
nováček
nováček

R2AA011 v češtině!

Post by Bohouš »

Zdravím, mám Xperi od T-mobile v angličtině, dnes jsem jí 2x ze stránek SE aktualizoval, ale asi je to pouze tak, že mi to vždy nabídlo FW pouze 10 a UK. Zajímavé je že nový FM má některé položky menu v češtině . Myslíte, že něco dělám špatně, 11 FM CZ mi to v aktualizaci nenabídlo, nebo musím ještě čekat a doufat ? Dík za odpověď.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

R2AA011 v češtině!

Post by htcjirka »

Pokud mas v telefonu UK firmware,tak ti SEUS nenabidne cesky,ale vzdy jen anglicky firmware.
Musis si stahnout zde CZ firmware a pouzit metodu pres SD kartu popsanou zde Pavlem Kozou,nebo pres flash utilitu z xda-developers.
Bohouš
nováček
nováček

R2AA011 v češtině!

Post by Bohouš »

Aha, takže z toho udělám vlastně jakousi neoficiální instalaci ale v češtině a potom to zkusím aktualizovat na SE a tam by to mělo jít? Dík za odpověď.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

R2AA011 v češtině!

Post by htcjirka »

Potom uz to aktualizovat nemusis,protoze to co naistalujes pomoci SD karty nebo utility je to same co je na SEUS.Dobre to bude do budoucna,az bude vydany najaky novejsi cesky firmware.
Bohouš
nováček
nováček

R2AA011 v češtině!

Post by Bohouš »

Děkuji, zkusím, ale jště jeden dotaz, víte přímý odkaz na xda kde je možno stáhnout uttilitku ? Dík.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

R2AA011 v češtině!

Post by htcjirka »

Zde http://rapidshare.com/files/168818488/X1_Tools.rar mas vse potrebne.
Ovsem doporucuji spise flash pres SD kartu,je to rychle a bezpecne.
SaintPaul
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Orange SanFrancisco = ZTE Blade

R2AA011 v češtině!

Post by SaintPaul »

Ptám se ještě jednou . Pokud si udělám kompletní zálohu pomocí SPB Backup na původní ROM , půjde použít i na nové české ROM ? Nebo musím vše instalovat znovu ?
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

R2AA011 v češtině!

Post by htcjirka »

V tomto pripade urcite instalovat znovu(pokud tva nynejsi rom je EN).Jinak te ceka kratce po obnove polofunkcni telefon.
Obnov jen kontakty a sms,ostatni urcite ne.
SaintPaul
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Orange SanFrancisco = ZTE Blade

R2AA011 v češtině!

Post by SaintPaul »

Toho jsem se obával, protože při flash rom u Looxe se mi stalo něco podobného :cry:
Takže všechno nahrnout znovu :cry:
Beatle
nováček
nováček
Zařízení: SE Xperia X1i

R2AA011 v češtině!

Post by Beatle »

Ahoj, mozna jsem to dostatecne nepochopil, ale neprichazite tim flashovanim EN ROM na CZ, co se zde ale i jinde horlive resi o zaruku? Samozrejme tedy za predpokladu, ze se Vam tam ta "spravna" ROM nepodari v pripade nutnosti (reklamace) vratit, coz si ale myslim neni tak nerealne...

Prosil bych tedy nekoho o vysvetleni, zda-li opravdu vsichni spolehate na to, ze se Vam tam ta ROM podari vratit nebo existuje nejake "korektni" reseni...

Dekuji.
Post Reply

Return to “Sony Ericsson Xperia”