Ovládáme dotekem aneb budoucnost podle Microsoftu (video)
Microsoft čas od času vypustí do světa video, ve kterém prezentuje své vize do budoucnosti. Jedno takové se objevilo i na konferenci Wharton Business Technology a demonstruje technologie, které bychom mohli používat už v roce 2019. Pokud si video přetočíte na čas 2:10, uvidíte i koncept futuristického komunikátoru. Rozhodně doporučuji podívat se na celé video, kvalita sice není nejlepší, ale pro představu jak by to na světě mohlo v budoucnosti fungovat, to jistě postačí.
Svět podle Microsoftu v roce 2019
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nq3EeZz-W3A[/youtube]
Aktualizováno: Zkrácenou verzi tohoto videa v podstatně lepší kvalitě si můžete prohlédnout také na SoapBoxu.
Zdroj: PocketNow.com
Svět podle Microsoftu v roce 2019
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nq3EeZz-W3A[/youtube]
Aktualizováno: Zkrácenou verzi tohoto videa v podstatně lepší kvalitě si můžete prohlédnout také na SoapBoxu.
Zdroj: PocketNow.com
Pustte mi tohle video v roce 2019 a uvidime...
Nejlepší jsou ty "noviny". Microsoft míní ale měnit nebude nikdo... mě by zajímalo kdy uvedou jako vizi budoucnosti telepatický přenos informací.
Ale je to zajímavá vize (až na daný komunikátor).
Ale je to zajímavá vize (až na daný komunikátor).
moc pekna predstava. koukam, ze se zamerili i na to, aby clovek nebyl uplne tak pasivni u toho pocitace a delal s rukama neco jinyho nez jenom klepal do klavesnice a klikal na mysi, to je dobry napad. 
Tak zrovna ten "počítač" v té kanceláři jak tam ten Rákosník máchal ve vzduchu rukou je docela nesmyslna, jelikož představa dotykového stolu, který slouží jako počítač je nesmyslná. Kde má člověk potom jíst, opírat se, spát, kam si má dát nohy atd. ?
-
Sir Andrew
- smartstar

- Zařízení: Lumia 925
Při současném trendu, soustředit se na design a ne technologie, to takto nebude ani v roce 2039.
Před 10 lety nebyla technologie zas tak odlišná od té dnešní (kovové spoje, akumulátory) takže nelze za dalších 10 let očekávat takový zvrat.
Na dotykové krystaly a "skleněné" obvody si ještě dlouho počkáme.
Před 10 lety nebyla technologie zas tak odlišná od té dnešní (kovové spoje, akumulátory) takže nelze za dalších 10 let očekávat takový zvrat.
Na dotykové krystaly a "skleněné" obvody si ještě dlouho počkáme.
-
Ruslan Botsyurko
- redaktor

- Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
-
tslany
- smartmaniak

- Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
předvídat budoucnost IMHO nemá smysl, a to obzvlášť v IT, kde se všechno vyvíjí několikanásobně rychleji než v jinačích segmentech. V 2019 se třeba můžeme pořád ohánět laserovou myší na 2xAAA, a nebo už můžeme mít holografický projektor reagující na dotyk v čipu o 10x10mm
No, proc ne, vypada to zajimave, ale 10 let je velmi kratka doba, jak pise Sir Andrew, od roku 1999 tady sice posun v mnoha oblastech je, ale celkove se toho moc nezmenilo. To, co je na videu, by znamenalo docela dramatickou zmenu ve vyuzivani modernich technologii, kterou nepredpokladam. Bohuzel...
- lukas.manak
- stálý přispěvatel

- Zařízení: BB Q10
dost se mi líbí ten pán co čte ty "noviny".Jestli si koupi jedny noviny na celý život nebo je bude vyhazovat denně.... a ten hrnek byl taky dobrej....
-
Sir Andrew
- smartstar

Noviny jsou sice pěkné, ale ze začátku si málokdo koupí za několik tisíc elektronické, které bude muset denně aktualizovat a nabíjet. Radší si koupí za 10,-Kč papírové nebo si zprávy přečte na netu.
treba pocitaji s bezdratovou elektrinou ci jinou novou formou energie (popripade s kombinaci solarnich clanku), pro takoveto noviny by to mohl byt dostatecny zdroj energie. aktualizace pochopitelne bezdratove automaticky.
-
Sir Andrew
- smartstar

Tak to se asi přepočítali v datumu 
Už je mi jasné, co v MS dělali při vývoji Vist - dívali se na sci-fi
Už je mi jasné, co v MS dělali při vývoji Vist - dívali se na sci-fi
Vždyť ty noviny jsou z něčeho co vypadá jako noviny (vlastnostmi, resp chováním) Asi museli šetřit...
-
jonathanio
- častý přispěvatel

- Zařízení: iPhone 4S
To byl mozna ucel, aby tak ty noviny vypadaly. Mne osobne laka predstava procitani si denniho tisku takovou formou jakou ukazali 
Jinak moc pekne videjko, i kdyz podle mne v roce 2019 nerealne.
Jinak moc pekne videjko, i kdyz podle mne v roce 2019 nerealne.