Zdar,
uvažuji o upgradu svého MDA Compact na Touch HD ale mám obavy z chybějícího D-Padu. Nejde mi o hry ale o ovládání přehrávání médií pomocí např. CorePlayer nebo PocketPlayer. Potřebuji přehrávání zastavit/spustit, zvýšit/sníži hlasitost a převíjet zpět/vpřed. Jak se tyto funkce ovládají na HDčku? Pokud ho budu mít v kapse jako přehrávač, nebudu moc nadšený tím, že ho musím stále vytahovat (nechytat za slovo pls). Pokud budu přehrávat video fullscreen, to budu muset opustit fullscreen abych mohl něco přeskočit nebo si vrátit zpět? Jak tohle řešíte v praxi? AEButton se mi nezdá jako vhodné řešení, navíc neumí simulovat podržení tlačítka, umí jen stisk a to je pro rychlé převíjení nepoužitelné. Ovladač hlasitosti mi taktéž nepřijde vhodný, protože tím budu měnit hlasitost všeho včetně vyzvánění.
Díky, Honza
Ovládání přehrávačů médií
Prostě v režimu přehrávání ťukneš na dotykový displej a zobrazí se ti ovládací tlačítka.
Tohle jsem u HDčka taky řešil. Senzorové klávesy v CorePlayeru namapovat nejdou (verze 1.3), lze pouze ta dvě tlačítka na ovládání hlasitosti.
V nastavení Hotkeys u CorePlayeru jsem to tedy udělal následovně, klávesu Volume Up mám nastavenou pro "Další skladbu", klávesu Volume Down pak na "zhasnutí displeje" (protože když bych displej při přehrávání vypnul přes Power, tak se přehrávání ukončí). Tohle je právě jeden z několika důvodů, proč mi vadí, že výrobci ze zařízení odstraňují co možná nejvíce tlačítek, hry také nehraju, ale ono to pak bohužel ubírá i na funkcionalitě jiných aplikací.
V nastavení Hotkeys u CorePlayeru jsem to tedy udělal následovně, klávesu Volume Up mám nastavenou pro "Další skladbu", klávesu Volume Down pak na "zhasnutí displeje" (protože když bych displej při přehrávání vypnul přes Power, tak se přehrávání ukončí). Tohle je právě jeden z několika důvodů, proč mi vadí, že výrobci ze zařízení odstraňují co možná nejvíce tlačítek, hry také nehraju, ale ono to pak bohužel ubírá i na funkcionalitě jiných aplikací.
Díky za odpovědi, i když mi jen potvrzují, že s přechodem na HD to není tak snadné. Při přehrávání mám Compact v kapse a pomocí D-padu pohodlě ovládám vše, co potřebuji při poslouchání podcastů v MHD - měnit hlasitost a vracet se zpět, když zrovna projela tramway. Že bych kvůli tomu musel HDčko neustále vytahovat se mi vůbec nelíbí.
Podobné obavy mám i u čtení textů (PDF, CHM), potřebuji pohotová tlačítka page down/page up. Page down půjde na tapnutí, ale co page up?
Honza
Podobné obavy mám i u čtení textů (PDF, CHM), potřebuji pohotová tlačítka page down/page up. Page down půjde na tapnutí, ale co page up?
Honza