Spravne vypinani/zapinani displeje pri hovoru

Procesor, grafický akcelerátor, Wi-Fi, fotoaparát, správa paměti, GPS navigace...
selice
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD

Post by selice »

Dobry den,

jakozto predchozi majitel iPhone 3G mam nejake ty zkusenosti s vypinanim a zapinanim displeje pri hovoru. U Touch HD tomu je vsak jinak a zajimalo by me jeslti to tak funguje spravne a pokud ano, pokud by se to dalo zmenit.

O co mi jde: "Pri vytoceni cisla popr. po prijeti hovoru a prilozeni telefonu k uchu, displej se vypne, nicmene se sam automaticky nezapne kdyz telefon od ucha sundam (napr. pro kontrolu delky hovoru atd.). Abych dostal displej zpet, musim zmacknout Zpet. Problem je, ze pokud to udelam a prilozim telefon zpatky k uchu, tak displej se uz nevypne a zustane svitit.

Stejne tak pokud napriklad pri hovoru zapnu Keypad, abych se mohl dostat pres moznosti k operatovi, displej se uz sam nevypne."

Ted je otazka, jestli tak touch HD opravdu funguje a nebo mam enco se sensorem.

U iPhone 3G vse fungovalo v poradku, clovek prilozil telefon k uchu a displej se vypnul, po sundani se zapnul, i kdyz jsem byl v Keypad a mackal moznosti pro operatora a nasledne prilozil telefon k uchu, displej se vypnul.

Muze mi nekdo k tomu neco rict? Jsem moc rozmazlenej iPhonem? Funguje tak Touch HD a proste si musim zvyknout a nebo je na to utilitka ktera by tuhle "neduhu" opravovala?

Diky moc,

Jakub
Kwazzy
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC HD2

Post by Kwazzy »

Tuhle vec jsem uz nekde cetl ... ne nejde to a mrkni se nekde po fore ... nekde se to tady uz resilo. Senzor na blizkost ksichtu to nema. Mel si zustat u iPhone kluku usata. :wink: Neber to ve zlem ...
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD CZ

Post by hafush »

iPhone má proximity senzor,tedy snímač přiblížení.
HTC HD jej nemá. Má pouze světlocitlivý senzor na regulaci jasu podsvícení.
Vypínání displeje je řešeno automaticky systémem po vytočení čísla, aby jsi si uchem netapnul na displej. Toto vypínání lze sice zrušit úpravou registrů,nebo přez tweekovací aplikace,ale podle mě je praktičtější ho mít vypnutý.
Nic jiného s tím neuděláš,na přiblížení k uchu neumí HD reagovat.
selice
přispěvatel
přispěvatel

Post by selice »

Aha, takze je treba si akorat zvyknout.

iPhone 3G me hodne zklamal. Sice jsem predtim dotykove telefony nepouzival, nicmene spousta omezeni od Steve Jobs mi zivot moc neusnadnovala. Proto jsem zvolil Touch HD. :)

Diky moc panove za info.
Srnka
nováček
nováček

Post by Srnka »

Ked uz sme pri tom vypinani displeja... Podla coho sa vypina? Niekedy sa zhasne par sekund po vytoceni/prijati a niekedy to trva aj pol minuty. Mate podobnu skusenost? Popripade da sa to niekde nastavit?
Kwazzy
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC HD2

Post by Kwazzy »

Kdyz se hovor spoji, vypne ... pokym jenom vyzvani, sviti ...
Srnka
nováček
nováček

Post by Srnka »

To mi je jasne, ale vytocim cislo a zhasne hned. Inokedy vytocim cislo, dam k uchu a stale svieti.
selice
přispěvatel
přispěvatel

Post by selice »

To je to co jsem rikal. Pokud treba vytocis cislo, popr prijmes hovor, a vlezes rucne nekam (keypad, kontakty apod.) tak pak se uz nevypne. :)
brona
nováček
nováček

Post by brona »

Řekl bych, že to není to co popisuješ. Mě se vypne někdy displej hned po zadání tel. čísla (tedy ani náhodou nestačí PDA spojit hovor) a někdy ještě během 5tého vyzvánění vidím svítíci displej. A někdy se nevypne vůbec. Tedy chování je opravdu prazvláštní. Jen nevím, kdy přesně jsem si toho všiml a jestli to nebylo od samého počátku.

bo
Srnka
nováček
nováček

Post by Srnka »

Myslel som to presne ako brona. Mam ho tri tyzdne a vsimol som si to tento tyzden. Neda sa niekde nastavit to oneskorenie osvetlenia?
selice
přispěvatel
přispěvatel

Post by selice »

haha, koukam ze je to fakt zahada! Ja nevim jak se mi to povedlo, nicmene jakmile se mi displej ted vypne, a ja zmacknu tlacitko zpet, tak se zapne na 2 sekundy a pak se zase vypne dokud mi neskonci hovor. :)))))

rek bych ze to ma neco spolecneho s tema upravama pres pocketshield a hdtweak a advanced configuration tool. nicmene jsem spokojenej ted. :D
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by hafush »

Ano tyto věci okolo zapínání a vypínání displeje mohou ovlivňovat aplikace,které s registry pracují.
Např. Advanced config 3.3 viz screen :

Ale v reálu se tato funkce projeví pouze během cca 4s po uskutečnění hovoru, pak se totiž na HD displej vypne sám automaticky.

To selice:
Pokud to někdo chce mít jako na iPhonu,tak na to je tu prográmek Touch InCall Screen Tweak z XDA,který sice nevyužívá světlocitlivého senzoru z důvodu,že tento senzor je při vypnutém displeji také vypnut.
Místo toho pracuje podle pohybového senzoru. Takže nesmíš telefonovat při stoji na hlavě. :lol:
Úmyslně nedávám link,ke stažení,protože tweak je v překotném vývoji (každý den nová verze),takže si stáhněte z XDA poslední verzi.
Je to použitelné a velmi příjemné.
Attachments
Sensor 2.png
(70.27 KiB) Downloaded 1649 times
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by jacek »

to hafush : přesně sem jsem měl dát onen příspěvek, a ne do HD Tweak. Ď.
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by hafush »

Já děkuji tobě,protože na ten prográmek jsi nás navedl ty. Já ho jen hodil na oči těm, co se o tuto funkci zajímali ( nechtěl jsem je odkazovat na to vlákno o HD tweeku ,kde jsme se o něm bavili. Chtěl jsem to krátce shrnout do jednoho příspěvku).
selice
přispěvatel
přispěvatel

Post by selice »

Diky moc za tu aplikaci, vypada ze to je presne to po cem prahnu. :D

Uvidime jak se to bude chovat s Pocket Shield!

Diky.
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by hafush »

Tak jsem si teď stáhl nejnovější Touch InCall Screen Tweak 1.08 ,kde je vylaďován na HTC HD a už do funkce přiřazují i údaj ze světelného senzoru.
Je vidět,že se na tom stále maká a vylepšuje.
dvzd
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: JY-S2

Post by dvzd »

Má ten Touch InCall Screen Tweak nějaké možnosti nastavení? Já mám nainstalovanou nějakou starší verzi, funguje dobře, ale nenašel jsem ji na HDčku vůbec mezi programy.
jacek
smartmaniak
smartmaniak

Post by jacek »

hafush : díky za upozornění na novou verzi :-)
dvzd : mezi programy na HD ji taky nemám, nastavení je asi od ,, výrobce", takže teď čekám, až někdo cinkne
edit : tak jsem se dočkal(22 hovorů) :smt014 a funkčnost je luxusní, rychlejší reakce - od ucha k uchu a maká i při stojce(osobně odzkoušeno) :tlem:
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by hafush »

Odlaďování programu zase trochu pokročilo.
Touch_InCall_Screen_Tweak v1.0.13
Program již najdete mezi ostatními nainstalovanými programy. Je zde možnost určitých nastavení po instalaci. V helpu jsou sice všechny volby vysvětleny,ale má angličtina není moc dobrá a tak jsem to nechal ve výchozím stavu.
Jelikož je to aplikace pro Raphaela,Diamonda i HD , tak můžete napsat vaše zkušenosti jaké volby jsou opimální pro HD.
jacek
smartmaniak
smartmaniak

Post by jacek »

už jsem nahrál, nastavení, vzhedem k anglině :oops: zatím ponecháno od výrobce a čekám na hovory, jako posledně :???:
Pak dám vědít.
edit : noooo, jsem z této verze rozpačitý, nefunguje tak elegantně jako .08. 100% displej zhasne, ale pak musím s telefonem cvičit, mávat na všechny strany, aby se rozsvítil a to jsem dával všechna možná nastavení a různě mezi nimi kombinoval. S manželkou provoláno 30 minut, no pak mě poslala někam. V této chvíli mám ve všech pozicích nezaškrtnuto.
Post Reply

Return to “Hardware a výkon”