Různé údaje o HW diamonda

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond (MDA Compact IV)
Post Reply
jozinzbazin
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire

Post by jozinzbazin »

Možná se někomu bude zdát můj dotaz k smíchu, ale nedá mi to: mám původně MDA IV, flashnutou na diamonda. Je celkem známý fakt, že MDA IV má větší RAMku o pár mega, než diamond. Před chvilkou jsem laboroval s připojením, teď již diamonda, k PC prostřednictvím Pocket Controller Pro od SOTI a tam se mi ukázalo, že přístroj je osazen procesorem 1X Intel Strongarm :roll: . Doposud jsem žil v blahé nevědomosti, že má procesor od Qualcommu. To jsou mi věci :tlem: Asi jsem si to myslel kvůli tomu, že se všude mluví o čipsetu od QC a tak jsem to automaticky spojoval.
JZB
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

Diamond (všechny verze, ať už od HTC, T-Mobile nebo AT&T) má Qualcomm MSM7201A a 192MB RAM (použitelných jenom 128MB)
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: MDA Compact IV

Post by Adow »

Na screenech MDA se objevuje víc celkové RAM (grafiku nepočítám), ale je to jen tím, že T-Mobile má jinak nastaven pagepool.
Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iP7

Post by Nolf »

Souhlasim s Tslanym, pokud nebudu brat vazne vzkaz co ma v podpisu ;-)
kissman
smartguru
smartguru
Zařízení: Lenovo P70

Post by kissman »

cpu a chipset neni to same, kazdopadne tady je to fuk... Diamond (je jedno jaka brandovana verze) ma Qualcomm MSM7201A s jadrem ARM1136EJ-S, postaveny na architekture ARMv6 RISC. A jelikoz Soti PC uz delsi dobu neaktualizovalo, tak je pochopitelne, ze to priradi nejblizsi mozne tj. StrongARMu od Intelu, i kdyz nevim kde by Qualcomm sebral podobnost s SA-1100 (uz jen proto ze StrongARM vychazi z ARMv4) :wink: :smile:
Post Reply

Return to “HTC Touch Diamond”