Přemapování soft tlačítek

Databáze nejrůznějších návodů, tweaků a nápadů, jak vylepšit funkce vašich komunikátorů
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by jacek »

Prosím široké publikum Smartmanie o radu.

Kdysi jsem si stáhnul program SoftKey a vskutku zázračným způsobem se mi podařilo na levé soft tlačítko namapovat New SMS a nikde se nic nezobrazovaloa sms šli odesílat. Po hard resetu, pomocí výše zmíněného programu namapuji softtlačítko na New SMS :

1) SMS otevřu, odešlu - to je v pohodě, ale ikona(přístup) mi zůstává v nabídce STARTMENU a z MENUS nejde odstranit, píše Cannot move that item. Takže mám duplicitní přístup, softklávesa a Startmenu
2) podařilo se mi a ani nevím jak, že přístup k nové SMS je ve složce STARTMENU v Recent Program a spustím li ClearTemp, tak ji odstraním a mohu mapovat znovu.

Pustil jsem se i do úpravy registru, skončím na zadání cesty ke spuštění NEWSMS, nevím prostě cestu.
Prosím tedy o radu, díky.
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

Pokud tě trápí jakýkoliv zbytecny zastupce ve Start-menu a nejde odstranit v nastavení, tak ho jednoduse smaž pres Total Commander.
Zastupce start-nabídky najdes v \Windows\Start Menu a tam muzes mazat nebo pridavat progy.
Nepochopil jsem o co ses snažil v registrech, ale jestli hledáš zástupce, který spouští novou sms, tak to asi marně. Normalne tam dej adresu aplikace na spouštění zpráv(messeges.lnk) . Pokud ji nemas v programech, tak je ve slozce \Windows ,ale presny nazev nevim, muze to byt outlook.exe no a pro spuštění ji jen nastav parametr: -n
(slovně "pomlčka n", aby nedošlo k nedorozumeni) , tim se otevre outlook a hned i psaní nové zprávy.
A pokud mas problem se softem na nastaveni SW-klaves, tak nejlepsi je to zmenit bud primo v registrech nebo si nainstaluj poslední verzi Advanced Config a tam si vše včetně SW klaves jednoduše a rychle nastavíš.
Snad jsem odpovedel na to, na co ses ptal, ze vzkazu jsem na 100% nepochopil o co ti jde :wink:
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by jacek »

Díky za rady, použil jsem Advaced conf. a funguje, ještě jednou DÍK .
Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD

Post by Shooter »

Vyuziju trosku toho nazvu topicu :). Muzete mi napsat nekdo prosim programy na premapovani SW klaves u Touche HD(pokud je moznost premapovat vice tlacitek tak to upresnim... premapovat leve a prave SW tlacitko v TF3D). Zkousel jsem Softkey Changer, ale ten nejak nefungoval tak prosim hodte mi sem neco.
ziminix
VIP
VIP
Zařízení: ...

Post by ziminix »

Přes Advanced Config jdou myslím soft keys v TF3D přemapovat.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

Jde to, což jsem donedávna netušil. AdvancedConfig je skutečně extrémně užitečná aplikace!
maxtreme
přispěvatel
přispěvatel

Post by maxtreme »

Jakou cestu nebo zastupce mam zadat abych si mohl namapovat na levou soft klavesu aby se mi otevrely programy do kterych se da dostat pres nabidku start?Diky
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor

Pokud myslíš složku jen 'Programy' ze start-nabídky, tak si zkus udělat v Total CMD zástupce složky \Windows\Start Menu\Programs, měl by se vytvořit soubor s příponou .lnk a ten pak namapuj, ale nezkoušel jsem to ,nejsem si jistý, zda to bude fungovat.
maxtreme
přispěvatel
přispěvatel

Post by maxtreme »

v advanced config ale nejde namapovat .lnk :-( jedine .exe má někdo nějaký nápad jak toho namapovaní docílit? prece na to musi byt nejaka cesta nebo neco..kdyz klikneme na star-programy tak to odkaze na programy..takze tam musi byt nejaka cesta nebo kod..jen ho zjistit
Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD

Post by Shooter »

Ja bych tam taky potreboval namapovat aplikaci treti strany, coz pres TF3D a Advanced Config nejde(tam jdou jenom ty co jsou defaultne pro HDcko resp. WM6.1).
maxtreme
přispěvatel
přispěvatel

Post by maxtreme »

Aplikace treti strany jde..v advanced config das key maping a pak si vyberes cestu k programu ktery chces..
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor

2 Shooter: To je hloupost, na softkey lze namapovat jakoukoliv aplikaci bez ohledu na certifikát, Advanced Config akorát možná nezobrazuje programy, které nejsou řádně nainstalované(třeba jen zkopírovaný EXE atd.)
Já to dělám manuálně v registrech ve složkách :

Code: Select all

HKCU\Software\Microsoft\Today\Keys\ 112 a 113

Klíč Default mění nápis na softkey a klíč Open mění cestu k souboru, který je na softkey namapovaný, takže tam stačí zadat cestu k tomu zástupci nebo k libovolnému programu, uložit a udělat SR.

P.S.: 112 je levá sofkey a 113 pravá
maxtreme
přispěvatel
přispěvatel

Post by maxtreme »

a nejaky tip jak na levou soft key namapovat nabidku programy?
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor

Farokh o pět příspěvků výš wrote:Pokud myslíš složku jen 'Programy' ze start-nabídky, tak si zkus udělat v Total CMD zástupce složky \Windows\Start Menu\Programs, měl by se vytvořit soubor s příponou .lnk a ten pak namapuj, ale nezkoušel jsem to ,nejsem si jistý, zda to bude fungovat.
Už jsem napsal ten tip, zkoušel jsi ho?
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Takhle se to nedá otevřít, jedině přes fexplore.exe a za tím cestu. Pak to zase je jako "podrobnosti", takže jedině doinstalovat jeden prográmek, který umí zobrazi File Explorer jako ikony...
maxtreme
přispěvatel
přispěvatel

Post by maxtreme »

To farokh: ano zkousel nejde to..

To IkE Blaster: jaky programek konkretne?
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

http://www.geocities.co.jp/SiliconValle ... oreext.CAB
http://www.geocities.co.jp/SiliconValle ... tino/2039/

File Explorer extension

Po nainstalovani soft-reset a ta možnost je zobrazena pod pravým softkeyem
Zvara
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek

Post by Zvara »

Cau panove.
Vidim ze tady je misto pro moji otazku. Je tu reseno premapovani sw tlacitek, ale stale se jedna o jine klavesy nez ciselne ( v mem pripade asus p750).
Jde mi konkretne o to ,abych prehodil mezernik z # na jednicku (jak to mel siemens)
Uz si sice zacinam zvykat, ale pokud by byla nejaka jednoducha cesta jak to zmenit, tak bych to zkusil.
jozinzbazin
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire

Post by jozinzbazin »

Zdravím vespolek. Řeším přemapování pravé softklávesy (wm 6.5), kde mám natvrdo v ROMce nastavený CommManager. Zkusil jsem to prostřednictvím progu SoftkeyManager. Nešlo. Zkoušel jsem to dle rady Farokha (registry), to jsem technicky nezvládl. Takže se upínám k progu Advanced Configuration 3.3. Hbl jsem se v tom a ani za Boha nemůžu najít, jak to nastavit. Prosím o radu. Děkuji.
JZB

-- doplnění předchozího příspěvku (ned říj 18, 2009 15:54) --

Tak jsem možnost nastavení konečně našel :grin: Ten ComManager je tvrdošíjný a přestože se nastavení podařilo, bylo uloženo a proveden SR, tak se nic nezměnilo. Po nahlédnutí do Advanced Configuration je vše v pořádku, nastavení, které jsem předtím zadal, se ukázalo. No nic, budu ještě pátrat po něčem jiném.
JZB
Lynx
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Huawei P30 Pro 8/256GB

Post by Lynx »

Používám KeySwop a nemám problém...
Post Reply

Return to “Tweaky a návody”