Pár dotazů před novou ROM **VYŘEŠENO**

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond (MDA Compact IV)
Post Reply
Konig
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD

Pár dotazů před novou ROM **VYŘEŠENO**

Post by Konig »

Zdravím, měl bych pár dotazů předtím než si nahraju novou rom.

1, Udělal sem zálohu pomocí SPB Backup. Ale má nějakých 50mb, a je to exe soubor. Chápu správně, že zalohoval akorat má nastavení, telefonní čísla apd. a po flashnutí stačí ten exe soubor přímo v zařízení otevřít a vše se vrátí tak jak bylo?
2, Pro jistotu sem zalohoval i data z internal storage (ale to tak, že jsem to zkopíroval na svůj HDD) - je to nutné?
3, Jakým programem to mám do budoucna zalohovat aby i po nainstalování nové rom se vše vrátilo do původního stavu? (čísla, nastavení, vše co je v internal storage...,)
4, Odkud si mohu stáhnout officiální ROM na které půjde i čeština? -- chci link na nějakou novější offi rom (1.93+) na které zároveň půjde i čeština na kterou mi dáte link také.

Děkuji, přiznám se že jsem nehledal, tak doufám, že i přes to mne poradíte :)
DanielX
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: SE Xperia X2, HP iPAQ 114

Pár dotazů před novou ROM

Post by DanielX »

1, ANO, ale zalohoval celou interni pamet, tedy vcetne nainstalovanych programu. (ted si nejsem jisty, ale mozna ti tato zaloha vrati i cestinu)
2, NENI, ale jistota je kulomet :-)
3, SPB Backup je dobra volba, ja zalohuju Sprite backupem co byl na CD u Diamonda
4,Na HTC nepochodis, uz se to tady resilo. Ale mam dobrou zkusenost s Erzikou. Jinak se da jen pote nainstalovat vypreparovana cestina od Sunnysoftu, nebo si muzes koupit cestinu od nich i kdyz se mi to nezda fer, protoze ji clovek platil v telefonu, ale samotny Sunnysoft te odkaze ze to mas resit s vyrobcem...
Konig
přispěvatel
přispěvatel

Post by Konig »

Díky za rady. Ohledně te ROM, tak chci mít určitě officiální. A 1.93+ se mi zdají dobré. Tak hold, musím někde sehnat. Jednu 1.93 s češtinou sem sice sehnal, a bylo u ní napsáno officiál, ale kdo ví ... no, každopádmně to asi zítra flashnu.
Konig
přispěvatel
přispěvatel

Post by Konig »

Tak jsem se dneska chytil do toho flashnutí, ale je tady problém. Spustil sem instalační program, dal update, bla bla, a začalo to flashovat. Ale po prvním procentu vyhodilo chybovou hlášku (viz. níže) a celý proces skončil. Zařízení jede bezproblému, ale chtěl bych pokračovat v flashování. Jak?

Image
DanielX
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: SE Xperia X2, HP iPAQ 114

Post by DanielX »

Pokud flashujes ROM co neni urcena pro tvuj pristroj (jina zona, nebo neoriginal), musis nejdrive telefon odemknout. mrkni na wiki o HTC Diamond, je tam softik i popis, stejne tak jako telefon zase "uzamknout" zpet.
Konig
přispěvatel
přispěvatel

Post by Konig »

Není určená pro můj telefon, znamena neco ve smyslu, že češi to ještě nemají?
matelkoxxl
smartguru
smartguru
Zařízení: SGS2, HTC HD2, HTC Touch Diamond

Post by matelkoxxl »

najprv si pozri aku verziu rom mas ty.Diamond_HTC_Europe_2.03.401.2 to tretie cislo v mojom pripade 401 znamena kod regionu a ked budes flashovat iny,tak ti to vyhodi tu chybu.takze naprv musis najst spravnu verziu rom.ak nie,tak musis spravit hard spl a potom mozes flashnut hocijaku rom,aj neoficialne (ktore su mimochodom ovela lepsie ako ofiko...).
Diamond_HTC_Europe_2.03.401.2
Konig
přispěvatel
přispěvatel

Post by Konig »

Nova rom je 1.93, stahnuta z HTC.com.

Instalace probehla bez problemu, ovsem ted se vyskytl problem, ktery asi vyresim jen HR. Internal storage zustala ok, ale kdyz jsem chtel zbytek nahodit vyskytla se chyba. U konce to totiz zahlasilo ze je plna pamet, a nemuze pokracovat. Musel sem reset zarizeni. Po resetu jsem ovsem zjistil ze, je dost programu dvakrat, ne vsechny, ale vetsina. A to i pres to, ze pri backupu sem zatrhnul at se prepisou stavajici... no, uvidim jak to vyresim. Pak dam vedet.

Edit, zarizeni nechce nabehnout bez toho abych potvrdil dalsich 50 upominek k pristupu aplikaci. Ovsem nemam tolik pameti, problem je v tom, ze se nedostanu do nastaveni. Takze vidim to na HR ... damn

Edit 2, druhy pokus. Udelal sem HR, a ted zkousim backup.

Edit 3, po HR se backup provede v poradku, OVSEM po znovu bootnuti nechce jet TF ... omfg!

Edit 4, jdu opet na hr, a naposledy vyzkousim ten backup. kdyz to nepujde, tak hold bohuzel. hlavni je ze zustal internal

Edit 5, tak po HR uz backup konecne sel. vse jiz funguje jak ma, rychlost toho TF je oproti ROM 1.37 OPRAVDU skok v pred. Prave instaluji cestinu.

Edit 6, Cestina stazena zde z fora nefunguje. Po nainstalovani obou CZ cabu, sem zresetoval zarizeni a naskocila obrazovka s instalaci. Vybral sem cestinu, nicmene pristroj je stale anglicky. Resit to nehodlam, MOZNA by to opravil dalsi hard reset, ale zkouset uz to rozhodne neminim.
Post Reply

Return to “HTC Touch Diamond”