Vyzkoušejte nový Skyfire browser s lepší podporou WVGA

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Před několika dny byla vydána nová verze internetového prohlížeče Skyfire, který je dostupný jak pro smartphone telefony, tak i pro Pocket PC s dotykovým displejem. Verze 0.9 přináší lepší podporu WVGA rozlišení, komunitních služeb jako je Facebook nebo Twitter a spoustu dalších vylepšení, jako například stahování načtených objektů z webových stránek do telefonu (videa, animace). A pokud jste o Skyfire nikdy neslyšeli, pak vězte, že se jedná o prohlížeč, který dokáže přímo přehrávat streamovaná videa, a to nejen z YouTube, a nechybí mu ani plná podpora pro zobrazování Flash objektů.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4mWUoxiLZFc[/youtube]

Novou beta verzi 0.9 můžete stahovat přímo ze stránek výrobce.
quentin
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch Pro 2

Post by quentin »

Ta podpora videa je prostě super,líbí se mi i ovládání-interface toho prohlížeče,ale na jedné stránce jsem zkusil cosi stáhnout a neotevřelo se vůbec stahovací okno s otázkou jestli chci uložit a kam. Zkusil jsem tu stejnou stránku okamžitě v Opeře a stahování proběhlo jak mělo. Také vyhlazování písma je ddost mizerné-s Operou nesrovnatelné,ale jinak rozhodně doporučuji vyzkoušet!
jozinzbazin
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire

Post by jozinzbazin »

quentin: naprostý souhlas. Proti opeře je to šnek.
JZB
soufler
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Touch Pro2

Post by soufler »

Ano pravda, je to ještě pomalejší než opera, zlatej netfront. Mám mobilní připojení od firmy, nějakých 128 kilo, a pro mě je skyfire naprosto nepoužitelnej.
Kwazzy
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC HD2

Post by Kwazzy »

Bohuzel, ale zatim pouze Opera ... snad se i ona vzpamatuje a polepsi.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

Pouze Opera? Kdo zkusil NetFront a není zblblý z Touchmánie, tak mluví jinak.
martintrestik
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S II

Post by martintrestik »

Ahoj, mám s tímto prohlížečem trochu problém, nevím jestli to je jen u mě, nebo to máte i vy ostatní, možná screeny řeknou víc...
Celkově je písmo nehorázně rozmazaný i na větší zoom, a u flash videí mi nejde zvuk, nevíte co s tím?

Image Image Image
ziminix
VIP
VIP
Zařízení: ...

Post by ziminix »

Písmo v tomhle stavu je, pokud stránka není kompletně načtená.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

ziminix: Pokud si všimneš, tak takhle je i nabídka soft-keyů. Nevím, jak je na tom komplet s podporou, ale tohle je prostě pixel-doubled. ůžeš vyzkoušet hires patch, ale jestli to pomůže...
ziminix
VIP
VIP
Zařízení: ...

Post by ziminix »

Já vím, Skyfire jsem používal na VGA a ta tlačítka byla interpolovaná. Ale ten text se vždycky po chvíli doladil.
radospol
smartstar
smartstar
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

Post by radospol »

Potvrdzujem je to "zubate" aj po uplnom nacitani. A zvuk prehravanych videi vobec nejde.
Jaitni
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch Diamond 2

Post by Jaitni »

Seš na net připojenej pomocí active syncu přes počítač? Pokud jo, tak zvuk nerozjedeš. Jestli si dobře pamatuju, tak to ňák active sync blokuje... A nebo možná eště pokud se připojuješ přes proxy, tak zvuk by taky nemusel jet (ale to si nejsem jist). Já pokud se připojim přes wifi, tak mi zvuk normálně jede. btw vycházim z předpokladu, že máš ho máš povolenej ve skyfire :)

Necituj poslední příspěvek. ziminix
martintrestik
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S II

Post by martintrestik »

To písmo takhle zůstane i po úplném načtení třeba po 15 minutách od spuštění.
Připojuji se přes WiFi (proxy nepoužívám)někdy i přes AS. Videa popř. zvuk nefunguje konkrétně na stream.cz (youtube/vimeo jde v pohodě)

Písmo je jediný co mě od toho prohlížeče odrazuje, mohu ho používat fakt jen na videa, ale na to zase použiji Operu, abych nemusel zbytečně přepínat prohlížeče...
pfhawk
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iPAQ 214, N900

Post by pfhawk »

jj zatim to neni moc odladeny, na to ze je to uz 0.9 beta, coz by do vydani nemuselo byt daleko
Geniv
nováček
nováček
Zařízení: Asus P320

Post by Geniv »

Ahoj, osobně taky ten prohlížeč Skyfire testuji a zda se naprosto v poho, ale jedna věc mě zaráži a to, že se na web stránky připojuje pres USA, konkrétně přes:
  • Windows XP -- Mozilla Firefox 2.0.0.17 -- 207.211.82.6
, kde dotyčna adresa pochazí z:
  • United States (US)
<-- tyto data jsou z meho logovani na strankach, jen pro pořadek šel jsem na stranky z mý P320 a hlavni OS na notesu mam Linux Ubutu 8.04, a nejsu si jist jestly ty "tajný" udaje (vz hesla, a cokoliv jsem netohou POST na server) co tam posilam jsou 2x v bezpečí když se to tvaři ze to jde přes nějaký jiný počítač, ke kterému má přístup bůch ví kdo.

No a co se týče NetFront, taky to není to pravy vořechovy, CSS styly mrší, tlačítka v HTML-ku si dělá podle sebe, nějaky Hover v CSS mu nic neříká, a podpora Flash vubec žádna, odkáže vás to z youtube na get.adobe.com a slušnou formou vam to zdělí že PoketPC neni podporovanu platformou. Takže nakonec záleží na tom kdo chce co používat, i když flash taky neni to pravý vořechový pro web stránky, a jen to zbytečně vytěžuje CPU. Co se mě na něm ale libi je to, že je svižný a podporuje záložky.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Skyfire běží přes "proxy servery", kde se to vykreslí a pak pošle zpět. Netfront CSS nemrší (tak je špatně napsané), tlačítka si dělá svoje, ale je to lepší řešení (imho). Hover v CSS funguje, sice ne na všem, ale to neumí ani ten hloupej stolní Firefox. Ano, podpora Flash tam není a dodávám ještě že tak. To bych tak chtěl stahovat všechny ty reklamy :roll:
Geniv
nováček
nováček

Post by Geniv »

za ten částečny duplikát se omlouvam...
No teda nevím nevím, CSS hover vím jak ma funfovat, a co vim Firefox na jakémkoliv počtači a jakemkoliv systému hover funguje, nechápe ho jen tak snad IE6 a to se ješte dá tak obejít že to fakt i tak "velice hloupy IE6" chape. Skyfire to kupodivu krásně chape, to jsem velice rád, a jen mě fakt zarazilo že to jde přes nějaký stránky v USA. Jestli teda chápete co tim myslim, jestli nikdo cizí nefiltruje "důvěrný informace". Ještě co se tyče toho Hoveru, je to CSS efekt po najetí myšli nad nějaký element... něco na styl dynamického menu, a ni ten Explorer 6 v Windows Mobile 6.1 taky nachape. Je to malá vada na kráse kvůli které se svět nezboří. Ale když už prohlížeč srovnatelny s PC verzí tak ať mají alespoň srovnatelné vykreslovací jádro. Jo a ještě abych nezapoměl Opera mini, velice pěkný, rychlí prohlížeč, proti opeře nic namám ale jak to ona vykresluje to je katastrofa, budiž na ty obyčejný telefony budiž, malo obrázků adt... Ale na pda s skoro plnohodnotným Windowsem od Mrkvosoftu je to trošku malo.
lelouch
nováček
nováček
Zařízení: s740 Rose

Post by lelouch »

No ono je to s tím Skyfire routovaním dost prosté a proxy není hlavní důvod. Stačí se začíst na jejich webu do části Privacy & Security:

When you use the Skyfire Services, our servers automatically record certain information about your usage from your mobile device. These server logs may include information such as a mobile device identification number and device identifier, web requests, Internet Protocol ("IP") address, browser type, browser language, referring / exit pages and URLs, platform type, number of clicks, domain names, landing pages, pages viewed and the order of those pages, features used in the Skyfire mobile application, the number of shared pages and referrals related to Skyfire, the amount of time spent on particular web pages, the dates and times of your requests, and cookies that may uniquely identify your device to web sites you visited.

A pak následuje obzvláště výživná pasáž začínající:

Skyfire Labs does not sell, rent or share your personal information with other companies or individuals or non-affiliated companies except following limited circumstances:

...a následuje šest bodů včetně toho, že vlastně ty informace sdílí s kde-kým.

Z tohoto důvodu jsem alespoň já kdysi Skyfire chvíli potestoval a pak zařízl.
Geniv
nováček
nováček

Post by Geniv »

Aha, tak tedy jednou vetou, pokochat se prohlížecem a pak pro jistotu odinstalovat, nebo spíš nepoužívat :) Sem si právě nebyl jistej jestli v tom opravdu není žádna levota, a abych řekl pravdu, ty informace o tom co ten prohlížeč je zač jsem nečet, až teďka, takže tedy děkuji za ujasnění tohoto problému :D GL :tlem:
Post Reply

Return to “Aplikace”