Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009 FIN

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond (MDA Compact IV)
Post Reply
legolas
nováček
nováček
Zařízení: HTC Diamond =>HTC HD2

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 03-2.03 - 3.2.2009

Post by legolas »

Mám takový dotaz:
šly by v eržice zprávy formou konverzace??? tak ajk to bylo v ofiko Romce?!
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: MDA Compact IV

Post by Adow »

Nastav si to pomocí Advanced Configu...
legolas
nováček
nováček
Zařízení: HTC Diamond =>HTC HD2

Post by legolas »

to mě nenapadlo...Díkec
alfantastisch
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: HTC Touch Diamond

Post by alfantastisch »

Čau, předem díky za českou ROMku :lol: Mám s ní ale (zatím) dva problemy: nejde mi zvuk v iGo6 a nejde vypnout světelný senzor. Nevíš pls čím to a jak to? Díky
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Adow »

S tím IGO nevim, používám 8 a ta jede bez problémů... No a světelný senzor mi jde vypnout - v nastavení - napájení.
alfantastisch
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: HTC Touch Diamond

Post by alfantastisch »

Jj už to funguje, já to dělal přes Advanced Config. A můžeš pls ještě popsat postup instalace iGo8 na Diamonda? Někde jsem jeden našel ale moc jsem ho nepochopil. Předem díky.
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Adow »

Promiň, ale toto není správné téma na řešení problémů s IGO..
vhojta
nováček
nováček

Post by vhojta »

Dobrý den,
předek gratuluju k výborné Romce;-) Fakt moc dík.
Měl bých ale pár dotazů a proseb o radu.

1) Když najedu v TF3D na záložku Nastavení a dám Zvuk, tak se mi tam ukážou ikony profilů atd., ale text je bílou barvou a není na pozadí vůbec vidět. Zčerná až přes něj přejedu pomocí šipek. V položce Komunikace je vše OK, ale v položce Data jde taky vidět jen ten zelenej háček napravo.

2) Když dám v záložce Programy volbu Vše, tak mi vyjede seznam všech programů. Je však v jednom sloupci a chtěl bych se zepta, zdali by se nedalo nějak nastavit, aby se to zobrazilo klasicky jak když se zvolí v Start Programy - ve 4 sloupcích, či tak nějak.

3) Používám SBSH Calendar Touch a zajímalo by mě, jestli by nešlo když ve výchozí záložce stisknu kalendář, nebo událost co se tam zobrazí, aby se spustil kalendář od SBSH a ne standartní ve win.

4) Libí se mi jak je v horní liště uděláno zobrazení hodin a baterky. Jen škoda, že to má černé pozadí, takže když změním Motiv, který není celý černý, tak to tam blbě vyniká. Předpokládám, že to změnít nejde. Popřípadě který proces tento doplněk spouští? Najdu ho, nebo odkaz na něj někde ve složce po spuštění?

5) Ještě takový můj postřech k procentuálnímů vyjádření nabití. Zdá se mi, že se nějak nepravidelně aktualizuje. Například hoďku mám mobil puště a něco na něm instaluju a dělam všechno možná, ale procentu zůstává furt stejné. Pak mobil restartuju a najednou je tam o 15% míň. Myslíte, že je to chybou toho doplňku, nebo windows to blbě měří, nebo to dělá jen mě a jsem moc puntíčkářskej :grin:

6) V TF3D v záložce Zprávy je zobrazeno jen prvních 25 SMS, ikdyž jich tam mám asi 150. Pak jsem si změnil zobrazovaní SMS místo klasiky do podoby Chatu a spočítal jsem kolik tam je položek a bylo jich tam těch 25. Takže předpokládám, že to proste víc SMS v TF nezobrazí?

7) Nemůžu najít na úvodní stránce odkaz na stažení Updatu 2, který to byl autorem zmiňován.
Do prvního příspěvku přidán odkaz na update 1 i s popisem :wink:

EDIT: V prvním příspěvku najdete také odkaz na Update 2 pro Eržiku V3. Proces Opery už se nebude spouštět po startu a po ukončení Opery se uvolní paměť. Nejsem si jistej, jestli to vyřeší všechny problémy s pamětí, ale ty co způsobovala Opera určitě :D.
8) A nakonec věc trochu mimo. Mám Compact 4 a myslel jsem, že po flashy zmizně vše od T-mobilu :tlem: , ale ta úplně první obrazovka, kde se po chvíli zobrazí i verze Romky a Radia zůstala pořád od T-mobilu. Nejde to taky změnit a vůbec kde je to uložený, když to flashnutí romky nezměnilo?

Ještě jednou děkuju za Eržiku a taky za případné zodpovězení mých dotazů :tlem:
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Adow »

1) Mám hotovo, v nové verzi ROM už to bude černě
2) Takhle je to normálně, nejde
3) Jde to změnit pomocí programu Manila Patcher - SSMaPa: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=407777
4) Je to aplikace StylusLock a je v Po spuštění
5) Nevím, mě to ukazuje OK.. Možná to bude tím StylusLockem.
6) To je věcí TF3D
7) Už je tam...
8) Splash se flashuje podobně jako ROM - není to žádnej systém v souboru. Eržika splash schválně nemění, někomu by to mohlo vadit. Na xda dev najdeš návod jak splash změnit na vlastní obrázek.
All.Os
smartguru
smartguru
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by All.Os »

Ahoj,

stejne jako ostatni ti chci vyjadrit velkou pochvalu, po vyzkouseni hodne ROMek jsem si rekl, ze teda zkusim tu Erziku a zatim jednoznacne nejlepsi. Nejde mi o cestinu, i kdyby to bylo anglicky, tak porad Lehka Erza suverenne vede.

Nicmene se chci zeptat, jestli bys nezvazil nahrazeni G-Senu, ktery je neprivetivy pri konfiguraci a nespolehlivy pri pouzivani, treba ChangeScreenem, se kterym mam mnohem lepsi zkusenosti. Pripadne tam nezarazovat ten G-Sen, at si kazdy nainstaluje, co mu vyhovuje...

A jenom takovy detail, je v tvych silach menit cestinu v TF3D? Protoze ty "kruhy a system"... :)
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Adow »

G-Sen v nové verzi už nebude. Zkoušel jsem Gyrator, ale zdá se mi, že strašně brzdí. Teď mám ChnageScreen a jsem s ním spokojen - bude ve v4.
Kruhy a systém změním, dobrá poznámka :wink:.
DanielX
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: SE Xperia X2, HP iPAQ 114

Post by DanielX »

Jo a kcestine v TF.. kdyz je v pocasi jasno, preklad je "vymazat", neslo by to prehodit? :-)
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Adow »

Není problém... A hotovo. By mě zajímalo, za co ty překladatele platí. Beztak to dělá nějakej robot, jinak to není možný.
All.Os
smartguru
smartguru

Post by All.Os »

Spis tomu prekladateli dali seznam slovicek a pojmu a on to prelozil, pricemz bez znalosti kontextu to prelozil v podstate spravne..
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Adow »

No přeložit ringtones jako kruhy je hodně odvážný.. A seznam slovíček k počasí: když tam mám polojasno, skoro jasno atd., tak by mě asi trklo, že clear nebu smazat, ale jasno. Ale to je jedno, je to všechno opraveno. Kdyby bylo ještě něco podobnýho, napište - tohle jsou ty nejjednoduší opravy co na Diamondovi jdou udělat :tlem:.
All.Os
smartguru
smartguru

Post by All.Os »

A nejsou tam puvodne rings? Jinak teda kdyz uz se ptas ( :-) ), tak v zalozce Lidé by bylo logictejsi pojmenovat levou softkey Kontakty namisto Další, protoze to proste otevre Kontakty, podobne v zalozce Internet by misto Další davalo smysl pojmenovani Záložky... Ale to jsou fakt takove nepodstatne pididetaily vychazejici z meho puntickarstvi :-)
DanielX
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: SE Xperia X2, HP iPAQ 114

Post by DanielX »

Heh, s temi kontakty mas ale pravdu
Antik
nováček
nováček
Zařízení: HTC Diamond

Post by Antik »

Díky za vývoj téhle ROMky:) Poslal sem příspěvek na účet a když budou další verze, tak zase pošlu :)
vidoq
nováček
nováček

Post by vidoq »

tak jsem uspesne naflashoval, pridal original splash a hned to mda vypada lepe, super prace :!: :smt038 erzika full je svizna jak blesk, vytunena k dokonalosti...jen bych mel jeden dotaz, da se nejak z hlavni obrazovky odstranit ten "seznam hovoru", aby bylo vic mista pro kalendar?
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Adow »

Antik: Díky moc a na nové verzi se pracuje :wink:

vidoq: Bohužel nevím jak..

Pro ostatní: Přes víkend nebylo moc času a tak se vydání V4 trošku zdrží. Proto jsem se rozhodl prozatím vydat alespoň malý update ať máte prozatím alespoň nějaký potěšení :D.. Popis je v prním příspěvku, řeší hlavně problém s otevíráním příloh mailů, menší změny v TF a přidává české rozložení u klávesnice úplná QWERTY.
Post Reply

Return to “HTC Touch Diamond”