Vadné pixely

Procesor, grafický akcelerátor, Wi-Fi, fotoaparát, správa paměti, GPS navigace...

Kolik máte vadných pixelů?

žádný
53
70%
jeden
16
21%
dva a více
7
9%

Total votes: 76

hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD CZ

Vadné pixely

Post by hafush »

No já si myslím,že pokud je vadný pixel,tak se jen tak neumoudří.
Viditelnost chyby je hodně závislá na intenzitě podsvícení.
Takže pokud máš zvolenou automatickou regulaci jasu podle světlocitlivého senzoru,tak je někdy více,někdy méně viditelný. Pokud vypneš automatiku a přidáš jas na 100%,tak konkrétně bílý na černém pozadí TF3D uvidíš určitě (pokud je opravdu vadný).
RB1300
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch HD

Vadné pixely

Post by RB1300 »

No jo ono je to hodne vidiet hned na prvi pohlad a stalo sa to znova teda,znicoho nic sa objavila biela tecka po resete zmizla a teraz je tam znova automaticke podsvietenie nepouzivam mam nastavene takmer minimum.Ja teda neviem je mozne ze by to ovlivnovala instalacia ci odinstalacia niektoreho softveru?Jedine kde je tato biela bodka viditelna je hlavne stranka TF3D.Tie v hladaciku fotaku som viriesil.
Attachments
P1030332.JPG
(136.2 KiB) Downloaded 306 times
Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Vadné pixely

Post by Shooter »

No jako pokud by to byl vadnej pixel tak ten urcite nezmizi sam od sebe... pokud najdes zpusob jak zmizet vadnej pixel tak si na tom zacni vydelavat :). Nemuze to byt treba nejakou upravou ty horni listy. Koukam ze tam mas slovensky ten napis "Start", tak jestli to nemuze bejt nejaka vada toho Interwritu(pokud to je interwrite :) ). Nebo jestli pouzivas WkTask nebo neco podobnyho tak jestli to neni hrana nejakyho panelu nebo tak neco. Musim teda rict, ze to co sem napsal me samotnymu prijde jako docela nerealny ale budiz :). V kazdym pripade pokud ten pixel mizi tak to asi vadnej nebude.
dvzd
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: JY-S2

Vadné pixely

Post by dvzd »

No tohle nevypadá na vadný pixel. Ten by byl menší a při vypnutém podsvícení by nebyl vůbec vidět.
A hlavně bys ho musel vidět v tom testovacím GIFu. Otestuj to tím přiloženým GIFem ale zapni nejdříve posvícení úplně naplno, jinak nic nepoznáš.
Test displeje.zip
(12.41 KiB) Downloaded 232 times
RB1300
nováček
nováček

Vadné pixely

Post by RB1300 »

No mam stiahnuty program pomocou ktoreho mozem celi displei rozsvietin postupne a roznimi farbami ale nic nevidno.Tak ma ale napada ked nainstalujem a spustim WkTask tak hore nad listou sa zobrazi takmer cez celu sirku displeja biela ciara a je teda mozne ze po jeho odinstalacii by po nom ostala len tato bodka?pretoze pred jeho instalaciou to tam nebolo :).No jo po slovensky je pretoze po rozbaleni telefonu a prvotnom zapnuti sa ma opitalo aky jazyk instalovat .Mimochodom inak ako tvrdym resetom tu bodku neviem odstranit.
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Vadné pixely

Post by hafush »

Tak já myslím,že jsi si sám odpověděl.
Po HR tam vada není. Na jiné obrazovce ani na testovací tam také není. Vadný pixel by byl opravdu menší a na všech obrazovkách.
Takto nahoře to opravdu nejspíš bude pozůstatek nějaké linky co si tam dávají prográmky.
kzlatak
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: HTC Touch HD, ENG verze

Vadné pixely

Post by kzlatak »

Hmm, tak jsem se radoval, že mám 0 vadných pixelů a po 20 dnech užívání se jeden objevil, naneštěstí uprostřed displeje, naštěstí je to mrtvý pixel, takže je vidět jen na světlých plochách. Je to opravdu k vzteku u takto drahého zařízení. Myslel jsem, že jeden pixel nevadí, ale oči se teď na něj automaticky fixují:( Takže to, že telefon při koupi prohlédnete, ještě nemusí nic znamenat, mě se opravdu projevil až po 20 dnech (takže vrátit nelze:(). Ach jo, mám zkažený den:((
RB1300
nováček
nováček

Vadné pixely

Post by RB1300 »

A je teda mozne ze by sa neakym sposobom pixel odporucal po urcitej dobe pouzivania alebo musi byt vadny od vyrobi?
timecek
nováček
nováček

Vadné pixely

Post by timecek »

Takže vážení...
Toto je oficiální vyjádření z VPS Data:
Dle vyjadreni HTC je uznatelna zavada od 4 a vice pixelu, ktere by se musely nachazet ve vzdalehosti mensi nez 5mm (u sebe).
:x :roll:
Takže mé 3 vadné pixely je vůbec nezajímají :!: :!: :!: Kdybych toto (jaká je poruchovost a stanovisko servisu) věděl před tím, než jsem si HDčko kupoval, určitě bych do něj NIKDY nešel.

Nejsem tak bohatý, abych HDčko mohl "zahodit" a pořídit něco jiného, ale když jsem jej kupoval, doufal jsem v to, že mi vydrží víc jak 5let... teď už vím, že za cca rok půjdu do výměny...

Už bych do něj nešel - to je má zkušenost a varování pro ty, kteří se ještě rozhodují... Kolega v práci má taky starší HTCčko a sice nemá problémy s displayem, ale taky ho nadšení z full qwerty klávesnice rychle přešlo... Bylo to varování, které jsem kvůli velkému rozlišení ignoroval... chyba...
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Vadné pixely

Post by hafush »

Já bych podle toho,co jsem koukal do servisního manuálu řekl,že je to špatně interpretováno.
Tyto počty vadných pixelu se vztahují ke vzdálenosti větší než 5mm.
Pokud je vzdálenost vadných pixelů menší než 5mm je to na reklamaci.
Tady jsem tu tabulku vytáhl.
Attachments
1.pdf
(203.15 KiB) Downloaded 126 times
timecek
nováček
nováček

Vadné pixely

Post by timecek »

No mě to přijde min. sprosté...
Jak má běžný uživatel vědět, co je reklamovatelné a co ne? Já jsem zaplatil za bezchybný výrobek - taky jsem jim nedal 15tis a 3 bych si nechal...
Když jsem to nesl do servisu, volali jsme s borcem z Mironetu přímo do VPS Data a řekli jsme mu, že máme 3 vadné pixely. Na NIC dalšího se neptal a řekl, že je to reklamace.
Po víc jak 14dnech se mi to vrací s tím, že je vše v pořádku... S VPS Data mám dobré zkušenosti, ale tohle je zklamání. Podle mne si HTC vzhledem k počtu reklamcí posunulo hranici - však kdo jí může zpochybnit, když nikdo tento limit nezná, že? :-(
Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Vadné pixely

Post by Shooter »

No jo
RB1300 wrote:A je teda mozne ze by sa neakym sposobom pixel odporucal po urcitej dobe pouzivania alebo musi byt vadny od vyrobi?
Od vyroby. Sice bys mozna mohl vyrobit par desitek vadnejch pixelu kladivkem a soubovakem, ale to bych nedelal :). Jinak hodne teoreticky by bylo mozny, ze by u toho konkretniho pixliku selhal kontakt, ale o tom dost pochybuju... jinymi slovy(jak rekl jeden moderator na nove :)) "Je to stejna sance jako ze te v presne v 20:00 srazi v Bratislave na krizovatce ruska atomova ponorka. :D
RB1300
nováček
nováček

Vadné pixely

Post by RB1300 »

Slo by pouzit dlatko miesto srobovaku? :) .No jo a co tak aktualne prechody zima teplo zima teplo...?
Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Vadné pixely

Post by Shooter »

Jo ja myslim ze by to dlato slo :). Nicmene vyzkousej.
A co se tyce tech prechodu tak teoreticky mozna jo, jenze v praxi ten ty konektory jsou zakryty a k nim se opravdu nic moc nedostane(z obou stran jsou kryty a beztak to maj jeste nejak izolovany), navic pokud by odchazely pixely po zmenach teploty tak naco vybavovat cokoli displayema? :)
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Vadné pixely

Post by hafush »

Ted vůbec nechápu o čem se bavíte. Co mají nějaké konektory společného s LCD ?
Technologie LCD TN
Tato technologie trpí syndromem svítících mrtvých pixelů. Je to dáno tím, že aby krystal zabránil propouštění světla, musí do něj být přivedeno napětí, pokud je však na krystalu napětí nulové (vada), krystal světlo propouští na 100% jeho schopnosti světlo propouštět. Na následujícím obrázku je vidět jak pracuje TN. Dolní situace znázorňuje případ, kdy je subpixel propustný pro světlo.

Světlo [3] proudící skrz tekuté krystaly [5] (molekuly těchto krystalů jsou ve šroubovitém uspořádání) je natáčeno a díky tomu může procházet přes polarizační desku [2] až na "Film" [6], který zlepšuje pozorovací úhly. Tento stav je klidový (mezi elektrodami [4] není elektrické pole). Z tohoto důvodu vadný pixel svítí (klidový stav je ten, kdy prochází světlo). Horní situace demonstruje stav, kdy je mezi elektrodami [4] elektrické pole. Toto pole "narovnává" většinu tekutých krystalů do jeho směru. Tím, že jsou polarizační desky [2] vůči sobě otočeny o 90 stupňů, zabraňují průchodu světla a pixel tedy nesvítí.
Image
1- Zdroj bílého světla
2- Polarizační desky
3- Polarizované světlo
4- Elektrody
5- Tekuté krystaly
6- Film zlepšující pozorovací úhly
spideee
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky

Vadné pixely

Post by spideee »

RB1300 wrote:No jo ono je to hodne vidiet hned na prvi pohlad a stalo sa to znova teda,znicoho nic sa objavila biela tecka po resete zmizla a teraz je tam znova automaticke podsvietenie nepouzivam mam nastavene takmer minimum.Ja teda neviem je mozne ze by to ovlivnovala instalacia ci odinstalacia niektoreho softveru?Jedine kde je tato biela bodka viditelna je hlavne stranka TF3D.Tie v hladaciku fotaku som viriesil.
tento problem mam taky, uplne stejny vcetne umisteni "tecky" (podle vaseho screenshotu), pravdepodobne to bude chyba Interwrite, protoze me se objevila az pote, co jsem aplikoval IW po novem flashnuti ROM
RB1300
nováček
nováček

Vadné pixely

Post by RB1300 »

Mhm,aa Interwriter je co?Ja tomu moc nerozumiem.Mne tam ta bodka proste ostala po odinstalaci programu ,divim sa len preto ze tam neostala cela ciara ale len ta bodka pff.
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Vadné pixely

Post by hafush »

Interwrite je program od společnosti Sunnysoft, který zlokalizuje systém do češtiny,slovenštiny.....
To je ta instalace ke které tě HD vyzve po nainstalování windows.
RB1300
nováček
nováček

Vadné pixely

Post by RB1300 »

A jasne tak hej mal som na vyber asi zoo 6 jazykov..
Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Vadné pixely

Post by Shooter »

to hafush:co se toho konektoru tyce :)... RB1300 se ptal jestli je mozny aby pixel odesel pozdeji a ne uz pri vyrobe a ja jsem ze srandy nahodil ze mozna tak kdyby se mu posral konektor co privadi elektriku do pixelu :)
Post Reply

Return to “Hardware a výkon”