Neustálá změna device name

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
naxos
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD, HTC HD2

Post by naxos »

Ahoj,
jsem tu s dalším dotazem :)

Jedná se o device name a o to, že po každém fost resetu se mi změní device name na nějaké základní či co, ale pokaždé jiné (jednou je to HTC21, potom HTC72 atd...) Docela by mě zajímalo, čím to je, popř. jestli nemá někdo podobné zkušenosti...
(předem říkám, že nemám Win XP a ActiveSync. Používám WMDC - Win 7)

děkuju za rady a odpovědi ;)
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

Zkus nastavit ID manuálně v registrech:

Code: Select all

\ HKLM \ Ident \ Name
Do registrů se dostaneš pomocí Total CMD když vyjedeš do kořenového adresáře a pokračuješ přes \\ Moduly \ registry \ , akorat v ID nesmí být mezera, použij místo ní případně podtržítko. Pak zkus SR a napiš jestli tam zůstalo zvolené ID.
naxos
přispěvatel
přispěvatel

Post by naxos »

Ještě než jsem začal tohle vlákno, tak jsem trochu googlil a našel jsem tam tenhle postup a taky ho vyzkoušel... a prošlo to v pořádku... tedy abych byl přesný tak až ted... napadlo mě trochu kombinovat a provádět resety a pokud nemám telefon připojený k PC a provedu reset, tak device name zustane... ale v momentně připojení k pc se změní... tentokrát to je HTC57.. Problém je tedy nejspíš ve WMDC, ale tam jsem žádné takové nastavení nenašel a hlavně netuším, kde bere ty čísla za HTC :D:D

někdo nějaké nápady??:)
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor

Zkus v WMDC odstranit veškerá partnerství, pak změnit v PDA ID na to, které chceš používat, a pak zas připojit a nechat nalézt zařízení&sesynchronizovat.
Async tohle nedělal, ale mám pocit, že problém vznikl když jsi vytvořil nové partnerství v WMDC s původním ID a pak ho změnil. Device center ho zřejmě při každé synchronizaci vrací zpět na původní hodnotu. Tak zkus jestli tenhle návod zabere.
naxos
přispěvatel
přispěvatel

Post by naxos »

Postup proveden, nicméně jsem skoro nic nezměnilo... změnilo se akorát číslo, za HTC :-D ted už mám HTC48... opravdu nevím jak jinak už na to. Zkoušel jsem i v registrech v PC najít název zařízení, našel jsem a změnil jsem, ale muselo mi něco utéct, protože jsem dostal opět HTCxx :(
začínám být zoufalý... ;)
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor

Divné. Tak můžeš ještě zkusit přeinstalovat WMDC, ale to už jenom tak sttřílím od boku, nenapadá mě kde by ještě mohl být problém.
naxos
přispěvatel
přispěvatel

Post by naxos »

to je asi poslední co by mohlo zabrat... :-/ už začínaj docházet nápady, není to sice tak hroznej problém, ale otravný to trochu je... jdu zkoušet přeinstalovat WMDC... ;-)

edit:
tak jsem WMDC odnistaloval, i registry ručně vyčistil co se dalo... připojil, započal nové partnerství a po dalším připojení opět HTCxx tentokrát teda HTC4... mění se jen a jen čísla... fakt už netuším co s tím... :-(
koumes
moderátor
moderátor
Zařízení: Moto Z ; Moto Zoom

Post by koumes »

Žeby to bylo Win7 beta?To nikoho nenapadlo,sou ještě ve "vývoji".
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor

Máš pravdu, nikdy jsem tomu nevěnoval pozornost, ale mě se ID mění po synchronizaci ve WMDC na Win7 taky. Akorat nevim jestli za to může WMDC nebo Win 7. Předtím jsem používal Async a WinXP. Chtělo by to report od někoho, kdo používá WMDC na Vistách.
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”