deaktivace dat při roamingu
-
killerGBU
- nováček

- Zařízení: HTC TyTn II WM 6.5 23017 TPC MEGA V11
Ahoj,
jedu za chvíli do zahraničí, platím si datový tarif a mám spoustu aplikací, kteří si pravidelně sahají na internet. Na hotelu bude wifi, tak bych chtěl deaktivovat data po dobu pobytu v zahraničí. Vím, že bych mohl smazat datový profil, lae přijde mi to moc drastické.
jedu za chvíli do zahraničí, platím si datový tarif a mám spoustu aplikací, kteří si pravidelně sahají na internet. Na hotelu bude wifi, tak bych chtěl deaktivovat data po dobu pobytu v zahraničí. Vím, že bych mohl smazat datový profil, lae přijde mi to moc drastické.
-
Tonda512
- stálý přispěvatel

- Zařízení: iPhone 6S Plus
Aplikace noData. Nezkoušel jsem...ale jsou ohlasy že funguje spolehlivě 
- Attachments
-
- 00277701_nodata_GCQ.zip
- (25.2 KiB) Downloaded 147 times
-
Rypi
- přispěvatel

- Zařízení: E-ten X600
Mě se osvědčilo také v nastavení datových profilů vybrat nějaký prázdný(nenastavený) jako výchozí 
Pak by se většina aplikací neměla připojit...
Pak by se většina aplikací neměla připojit...
Mam stejny problem. Jedu mimo CR a take si s tou deaktivaci dat lamu hlavu.Jedine co me napadlo je pozmenit nastaveni GPRS.
-
Ruslan Botsyurko
- redaktor

- Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Když jsem byl měsíc v zahraničí a v dosahu WiFi, tak jsem nechtěl spoléhat na nějaký soft a raději jsem si nadobro smazal datové nastavení operátora. Po návratu domů stačilo nainstalovat CAB s nastavením a vše zas fungovalo. Není to sice zrovna košer řešení, ale je to jistější.
cesta pochopitelně možná i schůdná. Celkem spolehlivě sis ale po dobu smazaného nastavení zlikvidoval i možnost posílání a příjímání MMS.
Tonta512 dal do placu prográmek NoData s tím, že jej nezkoušel. Já ano a je spolehlivý. Ostřihnutí GPRS je možné samostatně pro Internet a MMS.
Tonta512 dal do placu prográmek NoData s tím, že jej nezkoušel. Já ano a je spolehlivý. Ostřihnutí GPRS je možné samostatně pro Internet a MMS.
-
Rypi
- přispěvatel

- Zařízení: E-ten X600
na mms je jiný datový profil. alespon u o2
ano, ale oboje – internet i MMS je „taháno“ přes GPRS, alespoň u T-mobile. A pokud si nadobro zlikvidoval datové nastavení operátora, nadobro si musel zlikvidovat i datové nastavení GPRS bez ohledu na to, zda MMS je na tom portu, či jiném. Ledaže by to O2 měl opravdu uděláno totálně jinak, pak další důvod navíc se kyslíku vyhýbat jako čert kříži 
-
Ruslan Botsyurko
- redaktor

- Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
No však. Smazal jsem absolutně všechny profily využívající GPRS a po návratu domů zas všechny během dvou minut obnovil. MMS beztak nepoužívám a už vůbec ne v zahraničí.
P.S.: mám vodafone a mms i internet nastaven ve dvou profilech, čili zvlášť
P.S.: mám vodafone a mms i internet nastaven ve dvou profilech, čili zvlášť