HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Pro (Raphael)
Odpovědět
Uživatelský avatar
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od ziminix » pon úno 02, 2009 10:20

Čistý ROMky bývají rychlejší, pokud jsou kvalitně odladěný. Jinak podlý mýho je ROMka od Elitů děsně zas*aná, většinu z těch věcí bych vycházel. Osobně používám LantisOS, což je vanilka a jsem naprosto spokojený, nejenže toho, co nepotřebuju, je tam naprostý minimum, ale ještě například tlačítka SMS/MMS a Zprávy jsou bez funkce, čili si je můžu bez problému nastavit na co chci bez toho, aby se mi zároveň provádělá původní akce.

Jinak ti doporučuju vyzkoušet ještě ROMky od NATFa, které jsou kvalitní, a pak od Da_Ga, který nabízí totální vanilku, absolutně téměř čistou :tlem:

Uživatelský avatar
mitman
nováček
nováček
Příspěvky: 32
Registrován: sob pro 20, 2008 22:45
Zařízení: Samsung Galaxy S

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od mitman » pon úno 02, 2009 11:09

jo koukal sem na ně :)
LantisOS rikas teda dobra jo?
od ROMky od Da_Ga se asi opravdu hrnout nebudu :)

Uživatelský avatar
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od ziminix » pon úno 02, 2009 11:13

Mně LantisOS naprosto vyhovuje, žádný zbytečnosti, všecko dle mého gusta. Ale samozřejmě každému vyhovuje něco jiného.

Gina
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: stř říj 15, 2008 11:51

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od Gina » úte úno 03, 2009 18:35

Hezký večer, jdu rovnou s dotazem: Hodně používám kalendář, zapisuju si tam schůzky, úkoly a tak. Jde nějak nastavit, když si tam poznačím, že např. v 9 hodin mám volat konkretní osobě, aby mi při upomínce vyskočilo rovnou telefonní číslo s nabídkou volat?

Lucky;)
nováček
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: sob pro 20, 2008 13:24
Zařízení: HTC Touch Pro (Raphael)
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od Lucky;) » úte úno 03, 2009 22:12

Já teda vyzkoušel Lantise, ROMeOS i PROven a skončil jsem na PROven 1.14 CZ - co se rychlosti týče, takže mi nepřijde o nic horší než lantis či romeos. Výdrž baterie totéž. Rozhodně je lepší než originál eng ROM. Má sice pár bugů, ale jsou to kraviny typu nezobrazuje se jméno operátora. Co se vybavenosti týče, má toho víc než origo ROM, ale některý věci bych tam vyházel a nahradil svýma (třeba místo TCPMP bych raděj viděl Core Player, ale to je otázka vkusu).
Celkově jsem s ní spokojený a dokud nevyjde jiná česká ROMka, tak ani nic jiného flashovat nebudu.

Uživatelský avatar
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od ziminix » úte úno 03, 2009 22:53

Pokud mas PROvenovu ROMku, tak ta nema ochranu, cili si ji muzes v kuchyni rozbalit, vyhazet, co se ti nelibi a dat tam co chces.

Lucky;)
nováček
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: sob pro 20, 2008 13:24
Zařízení: HTC Touch Pro (Raphael)
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od Lucky;) » stř úno 04, 2009 19:25

NA to už jsem taky myslel, ale co se týče PDA tak jsem stále ještě BFU :) A pátrat po tom teď nejni čas, uvidíme, s čim qspa přijde :)

destrik
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: sob bře 10, 2007 15:01

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od destrik » stř úno 04, 2009 21:12

Uz sa chysta nova ofiko ROM. viac na xda.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=478657

Uživatelský avatar
Vitezslav2
smartguru
smartguru
Příspěvky: 515
Registrován: sob úno 09, 2008 15:23
Zařízení: Samsung Galaxy S7,iPhone 7

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od Vitezslav2 » čtv úno 05, 2009 18:33

Můžete mi poradit?Když dám nabíjet Raphaela,tak se mi nabije jen na 85% a pak se nabíjení ukončí.Čím to může být.Díky za radu.

Uživatelský avatar
mitman
nováček
nováček
Příspěvky: 32
Registrován: sob pro 20, 2008 22:45
Zařízení: Samsung Galaxy S

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od mitman » čtv úno 05, 2009 19:54

Cauves mam problem,koupil sem si BT HF Bluetrek G2N a u Raphaela pres nej neni skoro nic slyset :( kdyz jsem to testoval na jinych telefonech.. chodilo to v poho :( da se nejak v Raphaeloj nastavit hlasitost BT HF?

Lucky;)
nováček
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: sob pro 20, 2008 13:24
Zařízení: HTC Touch Pro (Raphael)
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od Lucky;) » pát úno 06, 2009 17:48

Vitezslav2 píše:Můžete mi poradit?Když dám nabíjet Raphaela,tak se mi nabije jen na 85% a pak se nabíjení ukončí.Čím to může být.Díky za radu.
To je standartní bug ofiko romky. Tušim, že po nabití bys měl udělat SW reset a bude se ti to hlásit jako 100%... ale imho je lepší si tam dát jinou romku - bugy bude mít stopro taky, ale když si dobře vybereš, tak ne takhle zákeřný :)

mihals
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 140
Registrován: pát zář 14, 2007 13:38
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od mihals » pát úno 06, 2009 18:53

mitman píše:Cauves mam problem,koupil sem si BT HF Bluetrek G2N a u Raphaela pres nej neni skoro nic slyset :( kdyz jsem to testoval na jinych telefonech.. chodilo to v poho :( da se nejak v Raphaeloj nastavit hlasitost BT HF?
mám ho taky a mě na maximální hlasitost doslova řve, až z toho bolí ucho. na Bluetreku máš nastavenou hlasitost?

Uživatelský avatar
mitman
nováček
nováček
Příspěvky: 32
Registrován: sob pro 20, 2008 22:45
Zařízení: Samsung Galaxy S

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od mitman » ned úno 08, 2009 23:21

jo hlasitost na bluetreku mam na max :( vubec netusim prave cim to je :(
ty ses z PCE? odkud presne? :)

sieber
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: úte srp 26, 2008 14:44
Zařízení: HTC 7 Pro

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od sieber » stř úno 11, 2009 19:16

Tak co ta nova origo ROM,zkousel ji nekdo?Nevite kdy bude oficialne ke stazeni?

Bartyx
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 237
Registrován: čtv úno 12, 2009 16:28
Zařízení: Honor 8

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od Bartyx » čtv úno 12, 2009 16:44

Zdravím,
jsem tady úplně nový.
Chci si koupit Raphaela a mám pár otázek.
Předtím chci ještě upozornit, že jsem nikdy telefon/smartphone s WM nevlastnil. Zatím jsem byl příznivcem Symbianu, ale už mi nestačí a tak chci přejít na něco komplexnějšího.

1) Někde jsem četl, že není možné nastavit vlastní melodii/zvuk pro SMS zprávy. Je to pravda? A pokud ano, dá se to řešit nějakou aplikací?

2) Kde je nejlepší Raphaela koupit? Sunnysoft je hlavním distributorem, ale jejich cena je dost vysoká. O2 ho prodává asi o 500,- levněji a podle jejich vyjádření je to originální verze (nejspíš od Sunnysoftu) s češtinou. O Češtinu mi jde dost i když anglicky umím. Vodafone ho prodává snad ještě levněji než O2, ale tam mám strach, aby nebyl customized, jako třeba Vario od T-Mobile.

3)Jak to je s paměťovou kartou? Nikde jsem se nedočetl přesnou hodnotu, kterou Raphael zvládne. Někde se píše 16gb, někde 32gb?

4)Vím, že je dobrý mít net, ale platit se mi nechce. Je dostatečně pohodlné například ráno připojit přístroj na net přes Wifi doma, stáhnout maily, počasí a tak a zbytek dne fungovat offline?

5) Jak dobře na tom je wifi v Raphaelovi versus klasickej WIFI ASDL router doma u kompa? Spárujou se i v jiné místností? (notebookem se připojím o patro níž než je router)

6)A poslední otázka je taková obecnější. Nejdřív jsem se rozhodoval mezi SE Xperií, Smasungem Omnia,HTC Diamondem, Raphaelem a Blackstonem (HD).O fotky a video mi vůbec nejde. Od tý doby co jsem si koupil první "chytrej mobil" se Symbianem, tak jsem foťák nezapnul :-) Jen pro obrázky ke kontaktům. Klávesnice by se hodila. Mám teď půjčenou Nokii 5800 XM a nepíše se mi tam moc dobře. Zvolil jsem dobře, že jsem se nakonec rozhodl pro Raphaela?

To je asi prozatím vše. Kdyby mě ještě něco napadlo, tak napíšu. Dík za odpověďi.

Uživatelský avatar
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od ziminix » čtv úno 12, 2009 16:56

1) Dá se nastavit, akorát zvuk pro SMS může být myslím pouze ve formátu WAV.
2) Sunnysoftu je záruka velmi slušného jednání, stejně tak Vodafone(vlastní zkušenost). Jinak telefon od Vodafonu customizovaný není.
3) Raphael podporuje karty standardu SDHC, které dosahují kapacity až 32GB. V microSD provedení jsou však nyní pouze 16GB.
4) Problém v tom nevidím, jestli je to dost pohodlné pro tebe, nedokážu posoudit :)
5) Wifi v Raphaelovi je asi na stejné úrovní jako v jiných telefonech. Samozřejmě notebook má lepší anténu, čili větší dosah, ale i tak na tom nejsou mobilní zařízení zas tak špatně.
6) Rozdíl mezi Xperií a Raphaelem je v provedení klávesnice, u TP jsou tlačítka namačkaná u sebe, takže je jich víc, ale přesto se na nich píše velmi dobře. U Xperie jsou mezi tlačítky mezery, takže výhodnější pro větší prsty, ale většině lidí nesedne. Pak má Xperie taky 3,5mm jack a širokoúhlý displej, zase se ale vyskytují problémy s kryty.

Uživatelský avatar
rampage
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 171
Registrován: čtv led 22, 2009 20:35
Zařízení: HTC Desire Z

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od rampage » čtv úno 12, 2009 17:25

1. zvuk pro SMS lze nastavit i pro jednotlivé kontakty přes některé správce kotaktů

2. nebál bych se zkusit i jiné zavedené e-shopy, pokud nebudeš kupovat z pochybných zdrojů neměl bys narazit a dá se koupit i kolem 13k

Bartyx
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 237
Registrován: čtv úno 12, 2009 16:28
Zařízení: Honor 8

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od Bartyx » pát úno 13, 2009 16:19

Díky za odpovědi.
Wifi jsem dneska zkoušel na bratrovo Nokii 5800 XM a s tou se připojím po celém domě v pohodě. Dokonce i v suterénu v garáži, takže pokud má Touch Pro alespoň stejně dobrou anténu a wifi modul jako tahle Nokie (což předpokládám že má určitě), tak s tím nebudu mít problém.
Ale teď mě trápí jiná věc. Začínám se rozmýšlet, zda radši nepůjdu do Blackstonu (Touch HD). Nevím, zda je pro mě klávesnice opravdu tak vážným parametrem. Přecejen cenový rozdíl mezi těmito kandidáty je minimální s tím, že display na HD je opravdu mnohem větší.
Na druhou stranu mám strach z uváděné špatné kompatibility některých aplikací (převážně her) kvůli atypickému rozlišení displaye.

Takže mám pár doplňujících dotazů a doufám, že nevadí, že se trochu týkají Touche HD a jsou v sekci Raphaela. Omlouvám se za to, ale nechci zakládat zbytečně nová témata.

1)Jak je to s tou kompatibilitou her a aplikací? Většinou se uvádí, že to vytváří nehezký černý pruh. Nemohl by mi někdo hodit screen?

2)Touch FLO 3D na Blackstonu je trochu vylepšený. Zajímá mě hlavně položka s akciemi. Lze případně tahle verze FLO narvat i do Raphaela? (bez ztráty záruky samozřejmě)

3)Jak se píše na softwarové klávesnici v Blackstonu? Dá se to zvládat i bez stylusu na celé qwerty? Nejsou tlačítka příliš malá? Z toho mám největší strach. Moje rozhodnutí Raphael vs. Blackstone teď asi stojí hlavně na klávesnici. Hardwarová je jistě super, ale zase hodně zvětšuje celé zařízení. Softwarová může být ok, ale jen za předpokladu, že bude display dostatečně velký, aby bylo vidět co píšu a zároveň byly klávesy dost velké.

4)Kdyby neměl Raphael hw klávesnici, které zařízení je celkově lepší? Myslím tím z hlediska rychlosti, kvality zpracování, pohodlnosti ovládání, výdrže baterie a tak. GPS modul bych taky rád nějakej, co by mě dokázal někam navést (alespoň pěší navigace po větších městech a tak)

Díky a doufám že nespamuju ve špatný sekci a prosím moderátory o odpuštění :-)

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od tslany » pát úno 13, 2009 16:26

1) ano, za použití aplikace WVGAfix se dole zobrazí černý pruh který nebrání v používání her a aplikací pro VGA rozlišení

normální WVGA:
Obrázek
WVGA fix s aktivovaným VGA módem:
Obrázek

Lucky;)
nováček
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: sob pro 20, 2008 13:24
Zařízení: HTC Touch Pro (Raphael)
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od Lucky;) » ned úno 15, 2009 10:27

Doplním k tvým původním otázkám:
1) Verzi od O2 má moje sestra, nevim sice, jestli je to přímo bloklý pouze pro O2 (myslim, si že ano), ale každopádně je to prostředí upraveno. Například barva pozadí (nabídky start, pruh kde máš baterii, menu apod.) je hnusná O2 modrá, ale možná se to dá někde změnit. Nehledal jsem to.
Co se ještě toho obchodu týče osobně jsem nakupoval na: palmpc.cz. Tam uvádí, že najdeš-li na netu lepší cenu, dají ti zboží levněji, čehož jsem využil.
3) Osobně používám 4GB microSD kartu a vzhledem k tomu, že slouží pouze na programy a sem tam na nějakou momentku z mejdanu, tak bohatě stačí. Co tak pozoruji po diskuzích, většina lidí používá 8GB karty.
4) Internet si taky neplatím, používám jen doma wifi. A abych řekl pravdu, kolikrát se nepřipojím několik dní, většinou až když začne QuickGPS řvát, že si chce aktualizovat satelity, což je u origo ROM jednou týdně, u mojí současný neofiko to není vůbec.
5) Co se signálu týče, jednak si musíš Rapha správně nastavit (má v nastavení možnost zesílit signál za cenu větší spotřeby, ale pokud nejsi přímo u zdroje wifi signálu, nebo doma nemáš dostatečně silnou vnitřní anténu, tak je lepší mít signál na plno (ne nejmíň dokonce i když signál máš, tak spojení občas zamrzalo)). A pak nesmíš porovnávat Rapha třeba s noťasem. V tomhle je Raph tak o půlku horší než běžnej noťas, s jinými PDA v tomhle moc zkušeností nemam. Ale pokud ti jde pouze o signál po domě, měla by to řešit zmiňovaná dostatečně silná anténa k tvojí domácí wifině. Tak vnitřní 10dBi všesměrovka stojí nějakej 350 kaček a je dostatečná.
6) Mám zkušenosti jen s Raphem, ale na tý prtivá klávesničce si celkem v pohodě píšu poznámky na přednáškách ve škole. Takže i když je ze začátku potřeba si na to zvyknout a dostat do ruky správný grif, tak se na tom pak píše velice dobře. Já bych obecně zařízení bez HW klávesnice nechtěl, ještě jsem neviděl SW klávesnici, kde by se dalo psát jinak než stylusem (všechny SW klávesnice jsou vždy menší než HW, tzn. včetně tlačíek a dva prsty na nich prostě nepoužiješ) a to je prostě neporovnatelně horší, než psát pohodlně palci.

K Tvým otázkám o HD toho moc neřeknu, s HD zkušenosti nemám, snad jen svojí domněku co se týče dotazu na TF3D - imho si samotné TF3D do Rapha nepřehraješ. Myslím, že musí být součástí ROM, takže jediná cesta bude flashnout správnou ROM. A nemyslím si, že v ofiko ROM se někdy objeví TF z HD. Tzn. musel bys flashnout správnou neofiko ROM (zatím existuje co vím jen jedna česká), čímž prakticky přicházíš o záruku (teoreticky by se měla dát zpět flashnout ofiko ROM a Raph vrátit do původního stavu, takže nikdo nic nepozná a ty záruku máš dál).

A teď obecně: Já bych Rapha za nic nevyměnil, rozhodně nic bez HW klávesnice. I když má Raph svý mouchy, jsem s nim spokojen. Ačkoli je díky HW klávesnici trošku cihličkovej, rozměry jsou velmi podobný SE 750kový řady, což je imho snesitelná daň za tu porci zábavy...

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch Pro“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů