Nový smartphone Samsung C6625 s Windows Mobile Standard

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Post Reply
Lukáš Mano
smartguru
smartguru
Zařízení: iP4, HTC Desire

Post by Lukáš Mano »

Nové komunikátory se začátkem tohoto roku objevují jako houby po dešti. Dnes se můžeme podívat na Samsung C6625, který zatím nebyl oficiálně představen. Jedná se o zařízení klasické konstrukce, bez dotykového displeje a s QWERTY klávesnicí. Samsung C6625 je disponuje 2,6 palců velkým QVGA displejem (320×240px) a operačním systémem Windows Mobile 6.1 Standard. Dále je vybaven 2 MPx fotoaparátem, GPS modulem, slotem pro MicroSDHD karty, 100MB vnitřní paměti a také technologiemi 3G/HSDPA, Bluetooth 2.0 a Wi-Fi 802.11b/g. Podkud vám Samsung C6625 padl do oka, můžete si jej předobjednat na Expansysu za 250 liber.

Bleskovka

Zdroj: Expansys
4n's
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: SE Xperia X10 mini

Post by 4n's »

ta cerna klavesnice se k tomu stribrne lemovanemu lesklemu displeji vubec nehodi, vypada to divne, jak kdyby to byly dva rozrizle kusy uplne jinych SP slepenych k sobe
ziminix
VIP
VIP
Zařízení: ...

Post by ziminix »

To bude asi jen špatně udělaný render...
RDT
VIP
VIP
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS

Post by RDT »

To tak působí na renderu. V reálu to nikoho ani nenapadne :wink:.

Líbí se mi, že je zde klasický chytrý telefon s plnohodnotnou klávesnicí a s normální výbavou. Ne každý potřebuje high-end zařízení, ale přitom chce využívat komunikační možnosti Windows Mobile. Podle mě nebude mít Samsung C6625 o uživatele nouzi, cílovou skupinu nepochybně najde.
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 925

Post by Sir Andrew »

Hodně lidí ale také odradí absence dotykového displaye. Ovládat navigaci na klávesnici není ideální.
Průměrný spotřebitel chce Touch Flo a podobné kravinky, manager pohodlnou navigaci.

Lepší volba je dle mého ne uplná novinka se stejnou cenou, ale lepší výbavou.

PS: ten render opravdu vypadá jako slepený ze dvou :-D
4n's
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: SE Xperia X10 mini

Post by 4n's »

ted me jeste napadlo: ta horni cast vypada trochu vice do "iphonovska"... doufejme, ze je to opravdu jen chyba renderu
xmike1
nováček
nováček
Zařízení: Sony Xperia L

Post by xmike1 »

Škoda len, že je to SP.
ziminix
VIP
VIP

Post by ziminix »

No, docela bych se divil, kdyby Samsung nepředstavil nástupce i780ky.
lelouch
nováček
nováček
Zařízení: s740 Rose

Post by lelouch »

Probůh co furt máte? Touchscreen z ničeho ještě nedělá high-end. Jsou i lidé, co jim už nic podobného do baráku nesmí. Manažer má totiž například navigaci zabudovanou, nebo extra ;).

A naopak, Standard je VÝHODA - je stabilní, odladěný, RYCHLÝ a nepotřebuje prstoudělátka, které používají část výkonu celého systému na blbiny... Někdy si na to sáhněte, pánové. Jsa bývalý touchista od dob WinCE se nepřestávám plácat do čela, že jsem na Standard nepřešel už dávno.

I když při té výbavě tohodle Samsungu... Pouze 100 MB RAM, o procesoru/chipsetu nikde ani zmínka, ta konektivita také nic moc - za tu cenu se mě to zrovna nezdá jako bůhvíjaký kauf.
Sir Andrew
smartstar
smartstar

Post by Sir Andrew »

Bývalý touchista neznamená, že víš, co je to PDA. Zkus si někdy normální, opravdu normální PDA (rychlé, bez Touch Flo, nelesklé) a pak mluv o srovnání s smartphonem :wink:

Vyrůstal jsem na MPX200 (SP) a pak přešel na MDA Compact (PDA) - od té doby nechápu, proč lidi smartphone kupují :wink:

Podle debilní Touch větve nemůžeš soudit WM Pro/Classic. Ono to totiž existuje dýl že Touch a umí víc, než Touch Flo :wink:
RDT
VIP
VIP
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS

Post by RDT »

Těžko se přetahovat způsobem "Nechápu, jak někdo vůbec může používat něco", protože každému vyhovuje něco jiného. To je jasné a proto je tolik druhů zařízení. To, že se některého druhu vyrábí větší množství, je prostě dáno větší poptávkou a zase se najde někdo, kdo upřednostňuje něco mimo většinu.

/To není žádná chyba renderu.
TomasNM
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC TouchPro,Toshiba G710,Hero a vela SP

Post by TomasNM »

Mne sa to paci. Kazdy nepotrebuje touch(aj mne sa uz pri tej predstave zacina dvihat zaludok). Ja mam Rafala kvoli funkcnosti a popri tom som z akce zobral non-touch Smrtphone Toshiba G710. Je to velmi podobne tomuto Samsungu,akurat tomu chyba WiFi a 3G. Som s tym nadmieru spokojny a Rafala mi nahradi z 90% vratane navigacie. Momentalne je moje TouchPro mrtve,lebo sa mi nechce robit hardreset po neuspesnom zasahu v registroch a Toshiba mi ho nahradza.
lelouch
nováček
nováček

Post by lelouch »

Sir Andrew wrote:Bývalý touchista neznamená, že víš, co je to PDA. Zkus si někdy normální, opravdu normální PDA (rychlé, bez Touch Flo, nelesklé) a pak mluv o srovnání s smartphonem :wink:
Ty asi netušiš, co znamená WinCE v mém příspěvku, neb's byl té době nejspíš na základní škole... A kde jsi byl v době mého prvního Casia ještě před Psionem Siena někde v roce 1993 si ani nedovoluji odhadnout...

Takže, příteli, opak je pravdou: své poslední PDA s dotekovkou jsem zařízl ještě v nelesklých a neFLO dobách. Tehdy se na těch zařízeních pro změnu nedalo hnout bez stylusu. Dodnes mám na každém kvalitnějším peru i stylus...

Ale jsem hrdý, že jsem narazil na znalce...
RDT wrote:Těžko se přetahovat způsobem "Nechápu, jak někdo vůbec může používat něco", protože každému vyhovuje něco jiného.
To zcela jistě. Jenomže ve skutečnosti je WM odjaktěživ platforma závislá od systému menu. To co odstartoval iPhone je ale úpně jiná verze osvobození se od stylusů. Jenomže to je fungl nová platforma určená pro jediné dedikované zařízení a to je k tomu i náležitě vybavené - multitouch atd. Za co i jenom přiblížení k těmto vlastnostem je třeba ve Windows Mobile krvavě platit - a stejně přijde chvíle, kdy se je v nich třeba strefit do položky menu...

Standard je rovněž osvobození, ale pro tuto platformu rozhodně přirozenější. Jenomže evidentně o něm zhusta mluví lidé, co naživo tu platformu v životě neviděli. A tak podléhají dojmu, že když se jejich verze jmenuje Pro a tohle pouze Standard tak je jasné, kdo je profík, takže dotykovka je prostě NUTNOST. Skutečný pracovní výkon je ale o něčem jiném než o efektních gestech provázených cool animacemi. Aplikace pod numerickými klávesami (SpeedDial), pohyb v menu řadou číslic, JEDNOZNAČNÝ pohyb v nabídkách joystickem -to vše Windows evidentně svědčí. Vidím to denně kolem sebe - než někteří kolegové spustí aplikaci, já už mám hotovo... Spíše zde proti Pro verzi vidím kupu věcí navíc (zabudované hlasové ovládání aplikací, například), než že by tam něco chybělo.

Jenomže k tomuto poznání se kupa lidí co se právě rozhoduje vůbec nedopracuje díky podobným "odborníkům", kteří smartfone z principu považují za low-end a "jen" standard. Znám obě verze slušně a tvrdím, že pro podobné předsudky není JEDINÝ reálný důvod. Že i top smartfony jsou výrazně levnější jednoduše vyplývá z hardwarové podstaty věci.
Sir Andrew
smartstar
smartstar

Post by Sir Andrew »

lelouch wrote:Ty asi netušiš, co znamená WinCE v mém příspěvku
WinCE toho nemá s Windows Mobile zas tolik společného. CE ze starých handheldů jsou skoro mrtvé a dnešní využití jako OS pro navigace nemá s Windows Mobile mnoho společného.

Píšeš, že jsi bývalý touchista. Možná jsi to bral obecně, ale teď je to výraz pro lidi používající HTC Touch a podivné parodie na PDA. Z toho jsem pochopil, že jsi si koupil lesklé PDA, nesedlo Ti, ale chtěl sis nechat WM, tak přišel na řadu SP.
lelouch wrote:Jenomže evidentně o něm zhusta mluví lidé, co naživo tu platformu v životě neviděli.
Díky schopnostem Motoroly MPx200 jsem měl možnost si všechny verze WM SP vyzkoušet s přes rok jsem měl WM2003 SP jako primární systém takže moc dobře vím o čem mluvím. To Smartphone byla brána do WM, která mě tak chytla. Po upgradu na PPC jsem objevil něco ještě lepšího.
lelouch wrote:Skutečný pracovní výkon je ale o něčem jiném než o efektních gestech provázených cool animacemi.
Efekty mám vypnuté, nic na gesta nemám nainstalované a jedniná animace je načítačí kolečko.
lelouch wrote:Spíše zde proti Pro verzi vidím kupu věcí navíc (zabudované hlasové ovládání aplikací, například), než že by tam něco chybělo.
Stačí si stáhnout/"uvařit" vlastní ROM přesně podle svých představ.
RobertP
nováček
nováček
Zařízení: BlackBerry Bold 9000

Post by RobertP »

Měl jsem v životě už HTC Kaiser, Samsung i780 (oba touchscreen) a nyní mám HTC S740. S tím jsem maximálně spokojený: stabilní, rychlý a se dvěma klávesnicemi. Touchscreen je úplně na nic, leda tak pro brouzdání na netu, ale já mám telefon na práci a maily a na to je smartphone ideál. Navíc dvě klávesnice jsou super. Klasickou numerickou mám na rychlý odpovědi na sms, maily a hledání v kontaktech, velkou qwerty vysounu když se rozepíšu. Tenhle Samsung vypadá taky dobře, určitě se na něj kouknu.
lelouch
nováček
nováček

Post by lelouch »

Druhý faktor, který Standardu zrovna nepomáhá je fakt, že většina těch zařízení je doteď "oholená" - viz Samsung se 100 MB paměti. Dle mého je Rose revoluční i v tom, je má chipset v standarďáckém ekvivalentu HD a 256 MB RAM. Takže cokoliv z Motoroly a z předchozích HTC nelze v tomto směru srovnávat.
Sir Andrew wrote: Stačí si stáhnout/"uvařit" vlastní ROM přesně podle svých představ.
Hehe, na Rose funguje vše tak jak má do té míry, že za čtvrt roku jsem nemusel dělat ani HR, natož abych ztrácel čas s podobnýma kravinama.
Hemmer
přispěvatel
přispěvatel

Post by Hemmer »

1) To že je něco papírově lepší neznamená že to musí být lepší
2) Že se zastáváte Smartphonu je sice hezké, ale přeci jenom sou i lidi, kterým SP nestačí (potřebují dotykový display) a jsou na PDA/PPC odkázáni i nedobrovolně
3) Sorvnáváte svoje nynější zařízení s zařízeními předchozími, což taky neni zrovna dobré (rspkvn. v téhle diskuzi), protože je to jako by ste srovnával první auto (řekněme Favorit) s novým motocyklem (řekněme Harley Davidson Night Rod Special) a přitom by vám motocykl více vyhovoval
4) Říkat, že vám Rose vydržel takový čas bez HR je zbytečné, protože tu nikdo neví jak často na něm něco děláte, co na něm děláte, jaké tam máte aplikace atd.
5) Vaše tvrzeni, že s Rose(m) se nedá nic srovnávat je IMHO nevhodné, protože jsou i lide, kteří mají Voxe/Wingse (např. já) a dokážou ho si ho připravit tak, že by i váš Rose byl proti nim pomalý (vlastní zkušenost)
6) SP nevyrábějí jenom Motorola a HTC

Přeju hezký den
lelouch
nováček
nováček

Post by lelouch »

1) To je hodně univerzální moudro
2) Kromě navigace (i to jenom v autě) si neumím představit aplikaci, kde by na to byl někdo ODKÁZANÝ
3) Nepochopeno. Srovnávám zařízení celých předchozích generací. Rose se rozhodně nemá k Raphaelu nebo HD jako Wings třebas k TyTNu - je ve výbavě plně srovnatelná. Wings měl proti Kaiseru poloviční RAM, očesanou konektivitu, chybějící GPS...
4) Aplikací asi 20, denně v plném záběru ale hlavně - vše od základu funguje jak má
5) Aha. Za prvé, viz bod 3. Za druhé jak jsem řekl - když má na tohle někdo čas... A nakonec - jak si takový guru třebas zečtyřrnásobuje RAM?
6) To je v threadu o smartfonu od Samsungu objev

A abych se současně vrátil k tématu: právě proto si myslém, že jde o další zařízení, které svou specifikací opět považuje WM Standard za hračku, které je volný chipset, procesor a 100 MB RAM stačí.
ziminix
VIP
VIP

Post by ziminix »

No, tak přesné specifikace známy nejsou, takže je zbytečné řešit, jak bude to zařízení výkonné. Třeba překvapí. Jinak osobně bych tuto diskusi už uzavřel, jak vidím, tak místní guru nepřesvědčíš. Osobně ve WM Standard vidím smysl a pokud se rozšíří nabídka, tak to bude jen lépe.
lelouch
nováček
nováček

Post by lelouch »

ziminix: Já to ani nemínil rozmazávat... Pouze mě popudily poznámky, jako kdyby u Standardu šlo o méněcenný systém a invalidní zařízení. Řídím firmu a telefon pro mne není hračka na koukání filmů a prohlížení fotek. Přitom musím říct, že Rose je bez debat funkčně nejdotaženější a nejvýkonnější zařízení v roli telefon/PDA, jaké jsem kdy měl (a že jich bylo...). Je pravda, že nebýt těch specifikací, tak bych do něj nešel.

No, jestli Samsung tenhle model opravdu míní pustit na trh v březnu a již ho oficiálně oznámil, pak je mě záhadou, proč je takový tajněsnubný ohledně specifikací - neumím si představit, že bych nad takovýmto zajícem v pytli co jenom i uvažoval. A mimochodem, už se objevil i na PDAdb.net kde tvrdí, že bude mít 128 MB RAM - a tam je to snad opravdu jediné zařízení, kde rovněž není o platformě ani ťuk.
Post Reply

Return to “Aplikace”