Zajímavé hudební programy

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Pocket Axe + ladička gratis

Post by Ruslan Botsyurko »

Paráda, díky za tip. Bez multitouch se asi nedá hrát na žádný virtuální nástroj pořádně, ale na procvičování nějaké vybrnkávačky by mohl stačit, akorat měli krapet zmenšit hmatník aby měl větší rozsah a struny i pražce blíž u sebe.
Image
Jinak ZDE najdete info a odkaz ke stažení DEMO-verze,můžete ji stáhnout i tady z přílohy. Ze stejných stránek se dá stáhnout i další příslušenství jako metronom, ladička,...
Plná verze PocketAxe stojí 19$ , což je podle mě trochu moc na tak obyčejný program, ale zkuste DEMO a uvidíte jestli se vám zalíbí.

A kdyby měl někdo zájem, tak já používám v PDA docela šikovnou univerzální chromatickou ladičku Frequency Tuner. Funguje tak, že snímá mikrofonem zvuk struny a ukazuje frekvenci tonu + odchylku jako u klasických ladiček. Má sice tu nevýhodu, že se musí ladit v tiché místnosti, takže doma používám svojí ladičku s plugem na jack, ale je skvělý mít takovou chromatickou ladičku pořád u sebe až vám někdo strčí totálně rozladěnou kejtnu do ruky a vy nemáte absolutní sluch.
Image

EDIT: Otestoval jsem Pocket Axe a jsem docela zklamaný. Nevím za co chtějí 19 babek, ale za tenhle program bych je nedal. Zobrazí jenom struny přes display, čekal sem že to bude hmatník kytary, ale misto toho tam maji vedle sebe jenom par akordů(voz obrazek) a muzete jezdit prstem pres akordy. Totalni nnuda, 0% kreativity, 100% trapárna. Škoda
Attachments
PocketAxe_DEMO.rar
DEMO-verze zmiňovaného Pocket Axe
(4.96 MiB) Downloaded 101 times
Frequency Tuner.rar
Už jsem neměl bohužel instalačku, takže jsem ji vytáhl z Program Files, tj. rozbalit a spustit.
(23.1 KiB) Downloaded 195 times
Haďas
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD 2

Post by Haďas »

chtěl jsem se zeptat jestli neni equalizer kterej reaguje na hlas?? :salute:
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor

Jak to myslíš? Ekvalizer je k nastavování poměru frekvencí přehrávaného zvuku (basy/středy/výšky) , nevím jak a proč by měl reagovat na hlas. Nepleteš si něco?
yaqwsx
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Omnia

Post by yaqwsx »

Asi hledá osciloskop, který má jako vstup integrovaný mikrofon...
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor

Tak jestli mu jde o tohle, tak ta ladička Frequency Tuner , kterou jsem přikládal o pár příspěvků výš, má v sobě osciloskop zabudovaný.
Zobrazuje frekvenci v Hertzich , zároveň ekvivalentní notu a odchylku od ní a patřičnou klávesu na klavíru.
Popravdě by mě zajímalo k čemu Haďas potřebuje osciloskop pokud to není vášnivý hudebník nebo fyzik. :)
Post Reply

Return to “Aplikace”