HTC Shift už umí telefonovat!

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

HTC Shift je výborně vybavené UMPC, které v sobě kombinuje dva operační systémy - Windows Vista a ořezané Windows Mobile. Díky uživatelské komunitě na fóru Xda-developers se velmi brzy po uvedení na trh povedlo aktivovat plnohodnotný systém WM, ale stále zde byl drobný háček. I když je HTC Shift vybavený telefonním modulem, je možné jej standardně využívat pouze pro datové přenosy, nikoliv pro telefonní hovory.

Image

Na tento problém se celá komunita velmi dlouho soustředila a nyní to vypadá, že se ledy pohnuly a volání z Shifta už je téměř funkční. Pro to, abyste mohli telefonní funkce využívat, je potřeba naflashovat speciální verzi ROM, která si poradí s příchozími i odchozími hovory. Zůstává tu ale jeden malý problém, zatím totiž nefunguje vestavěný mikrofon; i to by se ale později mělo vyřešit.

Více informací a odkaz pro stažení neoficiální ROM naleznete v tomto vláknu, kam také můžete směřovat případné otázky a poznatky.
Za tip na bleskovku děkuji našemu čtenáři s přezdívkou htcjirka.
RDT
VIP
VIP
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS

Post by RDT »

Eh, to je bezesporu skvělá zpráva. Ale stejně nechápu, proč podporu pro telefonování neučinili už v HTC :roll:. Nejspíš proto, aby si zákazník koupil ještě další drahé zařízení jen jako telefon :-D.
fbio
nováček
nováček

Post by fbio »

Tenhle důvod to asi nebude.
Málokdo by si totiž pak koupil jako ten druhý telefon HTC ale spíš nějakou mrdku (neřekl jsem nokii)
RDT
VIP
VIP
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS

Post by RDT »

Na tom něco je, ale důvod to stále nevysvětluje :). Já jsem byl téměř odhodlaný si Shifta koupit a už jsem to téměř udělal. Dnes to již samozřejmě nemá smysl, protože máme mnohem výkonnější UMPC, ale i kdybych si tehdy Shifta koupil, neodradilo by mě to od koupi Touche HD, kterého bych musel mít, i kdyby uměl Shift telefonovat od začátku :roll:. Ale je fakt, že jsem fanoušek, běžný uživatel by to údělat vůbec nemusel...
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Tak comonex prave oznamil,ze mikrofon funguje.Kouzlo spociva v jine verzi radia.Brzy se dockame updatu.Ja tuto funkci vitam protoze pouzivam dve sim se stejnym cislem a kdyz budu se shiftem na internetu,neprijdu tak o jedinny hovor.Jsou samozrejme vykonejsi UMPC,ale v tomto je Shift jedinecny - WM mobile casti,ktera je urcena hlavne jako modem,emaily,sms a nyni i plnohodnotne volani.
Post Reply

Return to “Aplikace”