WM GoHome: Aplikace pro nalezení ukradeného HTC

Diskuze o programech pro Windows Mobile
cZip
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch HD

Post by cZip »

Daire mluvis mi zduše, presne tohle se nabizi, klidne to muze byt pekny sledovaci SW :)
psychopat
přispěvatel
přispěvatel

WM GoHome - aplikace pro nalezení ukradeného HTC

Post by psychopat »

jasně to klidně být může ale řekni mi k čemu by mu bylo aby zjistil že chodím ráno do školy a pak jdu zase zpátky domů, je jasné že některá data jsou zneužitelná ale v tomhle případě mi to příjde jako naprostá hloupost a většina lidí zbytečně přehání
dair
nováček
nováček

Post by dair »

Samozrejme nejde jen o souradnice. Na pozadi bezici program muze odesilat/ovladat cokoliv. Navic nemusi jit jen o umysl autora. Nestastne chybky muze vyuzit i treti osoba. Tohle vsechno uz je velmi dobre zname z PC, ruzne sikovne utilitky, listy do IE, za kterymi se pak skryva spyware, trojan...

Jak jsem psal, neni to mireno vylozene proti tomuhle kousku softwaru, v souvislosti s nim me jen napadlo, ze prave podobny programek by byl pro ovladnuti ciziho PPC idealni. Myslim si, ze to neni prehaneni, mozna nas ted jeste chrani stale male rozsireni WM zarizeni, ale obavam se, ze je pouze otazkou casu, kdy se provali prvni velky prusvih.

Zajimalo by me, jestli treba v pripravovanych a neustale odkladanych WM7 se treba i tohle tema bere trochu v potaz...
zajmi
nováček
nováček

Post by zajmi »

Našel jsem aplikaci SmartProtect na xda-developers
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=464336
Ta umí automaticky odeslat sms při výměně simky, na předem definované partnerské číslo(a),dokáže smazat tel. seznam a předem označené složky,zjistit gps polohu a přibližnou polohu z gsm buňek atd. Vše se dá ovládat pomocí sms.
Aplikace není omezena na jednu značku PDA. Ale já to testoval na HP 614c a tam mi chodily z partner. telefonu viditelné sms, takže zatím pro mě nepoužitelné, ale nevím jestli to není neorig. ROM nebo nějakou jinou aplikací. Ale HTC podle diskuze fungují ok.
MirekE
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Omnia 7

Post by MirekE »

dair wrote:Samozrejme nejde jen o souradnice. Na pozadi bezici program muze odesilat/ovladat cokoliv. Navic nemusi jit jen o umysl autora. Nestastne chybky muze vyuzit i treti osoba. Tohle vsechno uz je velmi dobre zname z PC, ruzne sikovne utilitky, listy do IE, za kterymi se pak skryva spyware, trojan...
Zda se, ze tenhle software nektere lidi desi. Zajimalo by me, proc je nedesi jakekoliv jine hry a utilitky. :) Pokud nekdo bude chtit ovladat a zneuzit neci zarizeni, pak to dozajista udela tak, aby tyto mechanismy zamontoval prave do nenapadne vypadajicich her a utilitek. Tenhle software nemuze byt pouzit jinak, nez k cemu je urcen. Ma v sobe mechanismy, které dovoluji zpracovavat jen publikované typy zprav. Navic ten kdo by jej hodlal zneuzit pro nejake sledovani, nebo narusovani soukromi tretich osob, porusuje nejen licencni ujednani, ale take zakony nejen nasi ale mnoha jinych zemi.

A za to autor opravdu nemuze. Tak jako nemuze vyrobce zbrani za to, ze s jeho pistoli nekdo nekoho zastreli, tak jako nemuze vyrobce auta za to, ze misto toho majitel jezdil podle pravidel, hraje si na zavodnika a zabije se v jim vyrabenem aute. :) Toliko nazor.
jospo
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch HD

Post by jospo »

To MirekE:
Chtel jsem se zeptat, kde ma aplikace ulozene konfiguracni data. Po autorizaci a zavreni formulare se mi uz nezobrazil formular s nastavenim GPS a povolenych cisel. Restart nepomohl, ani vicenasobne spousteni wmdghm.exe. Tak bych to zkusil nastavit rucne v registrech nebo v konfiguracnim souboru, pokud budu vedet kde.

Na webovych strankach http://www.just-per4mance.com (mimochodem hostovane v CZ, takze to bude asi dilko sikovnych ceskych programatoru - zeby sam MirekE?) jsem se docetl, ze po zaslani prvni sms s informaci o poloze je sluzba pozastavena, takze uz nedojde dalsi zprava az do restartu PDA. Je to opravdu tak? Jake jsou dalsi plany s aplikaci? Predpokladam, ze bude casem zpoplatnena. Jaka bude cenova politika?

Jinak to vse zatim vypada dobre, tak se mame na co tesit.
Kwazzy
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC HD2

Post by Kwazzy »

Programek vypada zajimave.Mne na HD nepracuje tak jak bych si predstavoval.V nabydce pro odinstalovani ho nevidim a polozka exe ve Windows sla smaznout az po restartu.Nevite nekdo jestli je program ziv jen z toho jedineho exace,nebo mi zustalo trochu neporadku v mobile.Klasicky totiz nesel odinstalovat?
PS:Komu to vlastne funguje a jak docilit funkcnosti na HD?
Jiří Hanč
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 NANDroid

Post by Jiří Hanč »

Nevím čemu se divíte, u tohoto softu je více než vhodná nemožnost instalace...
Kwazzy
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Kwazzy »

Cemu se divim...?No lidem,kteri se takovym vecem,jako nemoznost odinstalace nedivi.Ale to je mimo misu.Chtel jsem v podstate pouze vedet jestli se nasel sikovny uzivatel,ktery si vsiml instalacni proces detailneji a jestli cely program pracuje pouze z jedneho exe souboru,nebo se tech polozek nacpalo(s cim tak trochu pocitam),pri instalaci nekam vic. :?:
Jiří Hanč
smartguru
smartguru

Post by Jiří Hanč »

Nemůžu sloužit, na Himě to moc neozkouším...
Jsi si jistý, že to byl *.exe soubor (nebyl to *.ink)? Každopádně program asi bude těžko živ z jednoho *.exe souboru...
Můžeš si projet ruzné podsložky nebo se případně pohrabat v registrech.
TALI
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch HD & HTC desire HD

WM Aplikace pro nalezení ukradeného HTC

Post by TALI »

Jo vědět o něčem takovým před měsícem, tak jsem měl pořád svého vymazleného HTC Cruise. Těsně před vánocemi mi ho někdo šlohnul. Udělal si hezkého ježíška a já dostal poučení, že i na firemní chlastačce s kolegi se prostě krade :evil: .... Ale zase jsem aspoň měl argument pro manželku proč si ani ne po roce kupovat další ještě vymazlenější HTC Touch HD :grin: . Nicméně tento přístroj si už aspoň pro klid v duši "pojistím" něčím takovým o čem se tady píše. Nicméně při hledání nějaké aplikace jsem narazil na velice zajímavý profi software Sprite Terminator, který není ani drahý (stojí jen 14,95 USD) a maká na všech WM zařízeních.
Spinner
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC EVO 3D - SAMSUNG GALAXY NOTE

Post by Spinner »

Nejsem angličtinář, takže prosím o pomoc. Zasekl jsem se u bodu 11 instalace, a pak dále pokračuje na bod 12 kde se píše něco o GPS, takže nevím co mám udělat dále. Díky za pomoc.
Kwazzy
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Kwazzy »

Poprosil bych vsechny co chteji tenhle software zkusit at na to rychle zapomenou ... neexistuje navod odinstalace a autor bude zrejme nejaky carodej. Kdyz mate v mobilu firemni data jako ja tak radeji ruce pryc. :-( Jevi se mi to jako paradni cerna dira do systemu a ulozenych dat.
Jiří Hanč
smartguru
smartguru

Post by Jiří Hanč »

OMG, co by v tom bylo za logiku, kdyby to šlo odinstalovat?
Kwazzy
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Kwazzy »

Treba jine podobne programky jdou odinstalovat samozrejme po zadani spravneho hesla ... tady to ani moc nefunguje a ani nejde odinstalovat a vyrobce je schovany pod rouskou nejednoznacneho emailu. Takze v podstate zadne zaruky, ani minimalni, ze jde o slusneho autora.
MirekE
nováček
nováček

Post by MirekE »

Kwazzy wrote:Poprosil bych vsechny co chteji tenhle software zkusit at na to rychle zapomenou ... neexistuje navod odinstalace a autor bude zrejme nejaky carodej. Kdyz mate v mobilu firemni data jako ja tak radeji ruce pryc. :-( Jevi se mi to jako paradni cerna dira do systemu a ulozenych dat.
Zajímalo by mě, kde autor příspěvku bere tu jistotu o černé díře do systému :grin: Provedl snad relevantní testy? Chápu strach o firemní data, ale
1) jedná se o beta verzi a jak známo, beta verze se na na produkční prostředí NEINSTALUJÍ. To je stará známá poučka.
2) jak jsem již psal, šikovně ukrytá vrátka nacpe případný útočník do naivního software, který se tváří jako kalkulačka, budík, nebo nějaký tetris, nikoli do sw, který sám říká, že má schopnost odesílat SMS. Proto mi příjde tato obava jako přinejmenším úsměvná :)
3) odinstalční nástroj je k dispozici na stránkách http://www.just-per4mance.com/Support/Default.aspx

P.S.: Byl bych opatrný aby vtom odinstalačním toolu nebyl taky nějaký červ :)
Spinner wrote:Nejsem angličtinář, takže prosím o pomoc. Zasekl jsem se u bodu 11 instalace, a pak dále pokračuje na bod 12 kde se píše něco o GPS, takže nevím co mám udělat dále. Díky za pomoc.
Vyčkej, věřím že se dočkáš i české verze, doporučuji počkat a cca od půlnoci z 25.1.2009 bude k dispozici nová betaverze.
jospo wrote:To MirekE:
Chtel jsem se zeptat, kde ma aplikace ulozene konfiguracni data. Po autorizaci a zavreni formulare se mi uz nezobrazil formular s nastavenim GPS a povolenych cisel. Restart nepomohl, ani vicenasobne spousteni wmdghm.exe. Tak bych to zkusil nastavit rucne v registrech nebo v konfiguracnim souboru, pokud budu vedet kde.
To samé, doporučuji stáhnout novou betaverzi.
jospo wrote:To MirekE:
Na webovych strankach http://www.just-per4mance.com (mimochodem hostovane v CZ, takze to bude asi dilko sikovnych ceskych programatoru - zeby sam MirekE?)
Ze by Lenin??? :grin:
jospo wrote:po zaslani prvni sms s informaci o poloze je sluzba pozastavena, takze uz nedojde dalsi zprava az do restartu PDA. Je to opravdu tak? Jake jsou dalsi plany s aplikaci? Predpokladam, ze bude casem zpoplatnena. Jaka bude cenova politika?
Po zpracování první SMS je služba zastavena.. je třeba udělat restart, nnastartovat aplikaci a službu spustit... možná je tam ještě muška, ale s novou betaverzí, věřím, že to bude odstraněno. :wink:

A cenová politika? Mno... Pokud by to fungoavalo a bylo to vymazlené podle požadavků uživatelů... těžko říct... 8-)
Možná dotaz do pléna, kolik by za takovou věc kdo byl ochoten dát... :)
Kwazzy
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Kwazzy »

Dekuji za odpoved, ktera me potesila. Mozna jsem pusobil jako blbec, dosahl jsem ale vysvetleni a verim, ze ne pouze pro mne. Jeste otazecka ... da se ta starsi verze preinstalovat tou novejsi? A ohledne ceny? Kdyz to bude mit dobrou podporu, funkcnost a doplni se dalsi moznosti pripadneho vymyzani dat na dalku, videl bych to na cenovou politiku konkurencnich produktu. Cca 21 dolaru, cca 15,50 euro. Snazim se mit vsechen software plne podporovany, radeji podporuji ceske vyrobky, takze bych to koupil urcite.
sinore
nováček
nováček
Zařízení: htc touc pro

Post by sinore »

Mám HTC touch pro s rozlišení 480x640, znamená to že mě tento program nepofrčí?
MirekE
nováček
nováček

Post by MirekE »

Nepofrčí tahle konkrétní beta... počítám že během několika dní bude vydána další beta a ta už bude pro vícero rozlišení včetně VGA

//Necituj poslední příspěvek, tslany
Fireman
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Omnia W

Post by Fireman »

Nechcu se tu do nikoho navazet, to urcite ne, ale chci se zastat autora.

Odinstalacni metodu klsickou prece aplikace mit nemuze, ne proto ze by autor chtel at tam jeho aplikace hnije na vzdy, ale spis pro to, aby kazdej trouba co to slohne neodinstaloval aplikaci o ktere ani nevi co tam dela. Kdyz tam neni videt, je pravdepodobnejsi ze ji nebude zkouset odinstalovat.

Za druhe mi prijde zcestne obavat se nejakeho back dooru. Samozrejme je to mozne i tady, ale to ze by "spehovaci software mimo jine spehoval" to je jako by za vama prisel spion a rekl, jsem spion a chci tyhle tajne udaje. Malo koho by asi napadlo ze je spion doopravdy, protoze kdyby byl, tak se k tomu prece neprizna. nehlede na to ze prece kazdy si muze udelat test jestli opravdu aplikace neco neodesila, kdyz teda autorum neveri.

Za cenove politiky je celkem skoda, ze se tim padem nezverejni sdrojove kody, kdyby totiz ano, mohl by si je kazdy stahnout proverit a zkontrolovat jestli neco skodliveho neobsahuji. Takto to bude slozitejsi ale i to se da.

Podobnou aplikaci sem si planoval napsat, takze az budu mit zpet z reklamace svuj HTC tak zkusim tohle...

Jinak jeste k tomu patrani. Ono nemusi jen posilat pozici, daji se zjistit lokace i z BTS, existuje celkem zdarily seznam BTS, ktery sice neposkytne tak presne informace, ale porad vychazejme z toho ze mame cislo. Zlodej dost pravdepodobne po vymene SIM nebude ani tusit ze mu vola skutecny majitel, takze kdzy mu pak zavolate muzete ho zkusit postrasit, pokud bude mit pausal, muzete teoreticky na policii podat oznameni na neznaeho pachatele se znamim cislem, policii uz pak nebrani nic tomu zjistit komu cislo patri a dojit si pro nej. A v neposledni rade tu take nekdo zminoval onen zpusob vylakat ho a pak to z nej dostat, pokud to bude nejaky teenager, tak by to taky mohlo zabrat.

Jeste me napada par dalsich funckci ktere by se tam do toho dali naprogramovat, ale nejsem si jist do jake miry jsou realizovatelne, treba prave ono skryti se do aplikace (napojeni se na jiny exac, idelane nektery ze zakladni vybavy (opera, Sunnysoft keyboard), nebo treba falesne "vypnuti se" kdy by se aktivoval jen nejaky "sleep mod"
Skoda ze celou aplikaci muze ale snadno prozradit takova ta "blikaci samolepka na telefon"... respektive prozradi neco nekorektniho, ale zase to se da maskovat treba datovym pripojenim.
Dale me napada neco jako MOD Alarmu, kdy by uzivatel mohl aktivoat na svem ukradenem zarizeni alarm, to by pak mohlo na nejake stranky prostrednictvim internetu posilat EMAIe kradenych telefonu, tyto stranky by byli verejne takze treba novy kupujici by si tak mohl overit ze zarizeni nepochazi z nelegalni cinnosti. Bohuzel ale zlodej by si mohl overit ze telefon neni monitorovany (i kdyz v danou dobu uz by o nem bylo znamo dost), ale mozna by mu to poskytlo cas pro zbaveni se zarizeni, takze tohle by se muselo jeste nejak domyslet.
Post Reply

Return to “Aplikace”