SW vypnutie fotoaparatu

Diskuze o aplikacích, programech, TouchFLO 3D a dalších utilitách
Post Reply
andrej1971
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek

SW vypnutie fotoaparatu

Post by andrej1971 »

zdravim, zvazujem nad kupou HD-cka, a chcem sa spytat ci je mozne softwarovo vypnut fotoaparat, nakolko nemozeme mat v praci zariadenie s kamerou. dakujem za info.
Kwazzy
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC HD2

SW vypnutie fotoaparatu

Post by Kwazzy »

Predpokladam, ze kdyz budes vedet jak fotak vypnout, budes vedet jak fotak zapnout. Kdyz je Tvuj zamestnavatel alespon trochu normalni tak to pochopi a tenhle mobil Ti v praci s nejvetsi pravdepodobnosti nepovoli. Jedna se urcite o Skoda Auto, ze? Tam to bude natuty nemozne s timhle PPC-ckem. Bude to asi tezky vybe, ale zkus najit vhodneho adepta bez fotaku, nebo mobil proste v praci nepouzivat. ... nebo ho fyzicky odstranit :tlem:
andrej1971
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek

SW vypnutie fotoaparatu

Post by andrej1971 »

nejedna sa o skodu, to nie, ale mna zaujma informacia od majitelov htc touch hd ci sa fotoaparat da vypnut. dakujem za informacie...
ziminix
VIP
VIP
Zařízení: ...

SW vypnutie fotoaparatu

Post by ziminix »

Nemusí se jednat jen o Škodovku, tato omezení platí ve více podnicích. Osobně si ale myslím, že to možné není, jedině bys tuto funkci vyhodil přímo z ROMky. A stejně by ti to asi neprošlo...ale jsou i komunikátory bez fotoaparátu, ačkoli osobně vím jen o jednom...
Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD

SW vypnutie fotoaparatu

Post by Wolfenzi »

Jestli má foťák nějaký důležitý soubory v paměti telefonu, tak je můžeš překopírovat na komp a smazat. Tim pádem nezničíš foťák na furt a zároveň by ti to měli povolit, protože by ten foťák šel zprovoznit jen potom co by sis skočil domu.
Ovšem nevim jestli něco takového jde udělat :-)
radospol
smartstar
smartstar
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

SW vypnutie fotoaparatu

Post by radospol »

Aj keby sa ti to podarilo,tak zamestnavatel ti to urcite "povoli",a bude kazdy den jak prides do prace kontrolovat ci ti zase ten fotak nefunguje? Pochybujem.
Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel

SW vypnutie fotoaparatu

Post by Wolfenzi »

Nemyslim si že by to pak chtěl furt kontrolovat. Leda že kdykoliv jde do práce tak musí vyložit všechno z kapes a projít přes detektor kovů.

nebo si kup náhradní kryt a nějak na něm zadělej ten otvor pro foťák. Můžeš pak tvrdit že foťák nemáš :-) A až budeš chtít vyfotit supertajné dokumenty, tak si sundáš zadní kryt ;)
Skijumper
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: BlackBerry 8520

SW vypnutie fotoaparatu

Post by Skijumper »

Ano jde je to někde v registrech, v HKey Local Machine bylo myslím Software/HTC a nebo /OEM a někde tam to bylo. Dá se nastavit i do registru foťáku blábolné informace a nespustí se, nemo jen smazat odkazy v programech, popřípadě si vytvořit ROMku s fyzicky odstraněným fajlem Camera.exe popřípadě nějakou knihovnou která se o foťák stará, nebo si ulož třeba texťák s názvem té knihovny a pojmenuj ho tak a pak ho tam nakopíruj přemažeš ji. Název té knihovny je opět v registru někde v Drivers. Každopádně je to zbytečný a přijde mi to jako hloupost, jestli to máš v práci zakázaný tak se ti na tohle každý vykašle protože se to dá primitivně zase aktivovat a čočka je vidět. Maximálně kdyby vám spravoval zařízení s WM admin tak to může zakázat a nedat práva to povolit.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

SW vypnutie fotoaparatu

Post by IkE Blaster »

Staci najit soubor s aplikaci pro fotoaparat a prepsat ho prazdnym souborem o stejnem jmene. Lze to sice vratit, ale kdo by se s tim delal, kdyby to chtel narychlo
andrej1971
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek

SW vypnutie fotoaparatu

Post by andrej1971 »

no ide o to ze mozem mat mobilne zariadenie s kamerou ale musi byt nefunkcna, tzn. ze mi ju staci vyradit z prevadzky. no vydim ze existuje moznost sw odpojenia, dakujem za tipy, aj za tie co este pribudnu...
milos797
přispěvatel
přispěvatel

SW vypnutie fotoaparatu

Post by milos797 »

Ja by som danú situáciu riešil asi takto:
http://www.profesia.sk/cms/odchadzam-z- ... s_id=40576
Ale to je tá moja blbá povaha že neznesiem, keď niekto preháňa s autoritou a príliš nedôveruje. Inak toto v novom roku bude aj moja priatelka mať v práci. Je ale dosť zvláštne, ako sa môže firma takýmto spôsobom vopchať o súkromia. To ako keď by pracovníci spoločnosti KIA nemohli používať telefóny NOKIA lebo ich názov vyjadruje negatívny postoj k ich značke :-)
fisco
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch HD /w ntb Sony VAIO Z11

SW vypnutie fotoaparatu

Post by fisco »

Fotoaparát (a další funkce) lze zakázat také přes zásady skupiny, což může v podstatě ovlivnit zaměstnavatel pokud je telefon v doménové síti. Mimochodem ve zmíněné MB Škodovce tohle myslím nepraktikují, i když mají infrastrukturu také na MS. Předpokládám však, že se jedná o soukromý telefon, tudíž to lze řešit přes registry jak zde již bylo uvedeno, nicméně vysvětlovat někomu (chápejte ostrahu a podobné pracovníky), že je fotoaparát deaktivovaný přes registry je něco podobného jako vysvětlovat stevardce v letadle, že mám telefon v letovém režimu...
Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel

SW vypnutie fotoaparatu

Post by Wolfenzi »

Tak vysvětlí to ostraze prostě tak že ho vytáhne, přejede na foťák, zapne ho a ono to hodí nějakej error.
Post Reply

Return to “Software a multimédia”