Omlouvám se za OT: Přesně tak. Čím dál tím více chápu uživatele kterým jde o to aby přístroj fungoval jak má a nemuseli se o nic starat. Jsem sice hračička a nedával jsem tomu obvykle pokoj dokud jsem uplně nevymlátil baterku hrabáním se v registrech, procesech, služnách, notifikacích a databázích ale člověk na to pak nemá čas. Teď mám tucet jiných starostí a jde mi o to aby telefon přehrál hudbu, fungovalo perfektně PIM a sem tam spustit nějaký program. Na to ani potřeba task manager není protože ani u 64MB RAMky spuštěné všechny aplikace na pozadí standardní nedělají problémy. Ono totiž programy přímo na pozadí neběží, co má taky běžet na kalendáři kde je aktivní okno a pár threadů, prostě je zmraženej a okamžitě se aktivuje pokud ho člověk potřebuje. Wokna v tomhle mají výhodu velkou, když píšeš mail a potřebuješ vědět co bylo v Neděli na školení tak jednoduše se přepneš na today, cvak a vidíš, pak zase today - mail a seš přesně tam kde si skončil. Multitasking je parádní věc, vůbec si nedovedu představit že bych musel mail ukládat, vypínat program, do kalendáře, zase vyp, zase tam. Nebo rovnou Copy/Paste když jde o větší záznam. To jsou jen příklady samozřejmně je to mnohem v praxi využitelnější. Komu by se taky chtělo vypínat hudbu na pozadí když píše SMSku a rozečtený dokument v PDF. Z dob SX1 jsem byl hodně dlouho zvyklý na princip Symbianu kde se programy minimalizují jen když je potřeba, a skutečně jsem používal na WM až do nedávna zavírací křížek, alttab na podržení WIN a aby OK vypínalo programy. Až před nedávnem jsem pochopil že to je stejně úplně jedno, když zapnu náročnější program tak si systém stejně vyháže procesy s nižší prioritou a je pokoj, teoreticky se o to vůbec nemusím starat, prakticky nemám rád když mi běží třeba Google Maps na pozadí které jsem potřeboval jen 5 minut a už je nepoužiju za den... Asi tak