HTC Touch Cruise slabý signál GSM

Diskuze o dalších komunikátorech série Touch (Diamond, Touch Pro...)
Post Reply
baron
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Touch Cruise

Post by baron »

Zdravím,

mám problém se svým HTC Cruise, jakmile se nacházím někde v uzavřených prostorech, tak mi značně klesá signál GSM, občas se ztratí úplně. Kolega vlastní HTC Tytn a s kartou stejného operátora má signál o jeden až dva dílky lepší.
Výsledkem je, že se mi občas nelze dovolat, kolega je v pohodě. Venku je signál celkem dobrý. To je GSM modul v tomto komunikátoru opravdu tak slabý? Neřešil někdo podobný problém? Neexistuje nějaká utilitka pro zvýšení výkonu interního GSM modulu, případně nějaký prográmek? Jinak moje ROM je 1.25.405.1 WWE a přístroj je s CZ lokalizací.
pankrejro
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 7

Post by pankrejro »

Tak pro to zrovna specifický řešení není. Prostě máš slabý modul, a nijak to neovlivníš. Vím že je něco jako patch na zrychlení Wi-Fi, ale tohle je prostě problém zařízení.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Co by mohlo pomoci, je naflashovat novou RADIO ROM (ale to by si asi musel udělat unlock přístroje = ztráta záruky), na forum.xda-developers.com je RADIO romek spousta. Případně do telefonu naflashovat poslední oficiální WWE (anglickou) verzi ROMky, která bude mít taky určitě novější verzi RADIO ROM (tady by si o záruku nepřišel, protože by nebylo potřeba dělat unlock).
baron
přispěvatel
přispěvatel

Post by baron »

Díky za rady, asi to zkusím reklamovat. Přístroj mám cca 10 dní, je kupován v bazaru. Originál HTC záruku to sice nemá, ale je tam jakási 12 měsíční záruka u toho bazaru co jsem to kupoval. Tak uvidím, jak dopadnu.
pankrejro
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 7

Post by pankrejro »

Tak to hodně štěstí protože koupit bazarový PDA bez záruky (orig.) je spíš neštěstí.
berczo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nějaký pracovní nucený nástroj, než bude Passport

Post by berczo »

Ahoj, tady jsem našel nějaké poslední oficiální radio :

radiao 1.59.44.02
http://www.mediafire.com/download.php?xw0y3iqzaen
baron
přispěvatel
přispěvatel

Post by baron »

Díky za odkaz, hned jsem si to stáhnul, třeba se mi bude hodit. Momentálně Cruise nemám, protože jsem ho včera reklamoval, tak uvidím co v servisu vymyslí.
baron
přispěvatel
přispěvatel

Post by baron »

Jen info, kdyby měl někdo stejný problém. Telefon mám již déle jak týden zpět z reklamace doma. Problém byl ve špatným / slabým GSM modulu, jak psal pankrejro. Dle servisu výměna desky v PDA. Teď nemám se signálem žádný problém, vše funguje jak má.
rotten77
nováček
nováček

Post by rotten77 »

baron wrote:Jen info, kdyby měl někdo stejný problém. Telefon mám již déle jak týden zpět z reklamace doma. Problém byl ve špatným / slabým GSM modulu, jak psal pankrejro. Dle servisu výměna desky v PDA. Teď nemám se signálem žádný problém, vše funguje jak má.
kolik výměna stála?
baron
přispěvatel
přispěvatel

Post by baron »

Výměna mě nic nestála, jelikož v bazaru mi dali 12 měsíců záruku na toto PDA, takže reklamováno v záruční době.
Post Reply

Return to “HTC Touch series”