HTC Touch Cruise slabý signál GSM
-
baron
- přispěvatel

- Zařízení: HTC Touch Cruise
Zdravím,
mám problém se svým HTC Cruise, jakmile se nacházím někde v uzavřených prostorech, tak mi značně klesá signál GSM, občas se ztratí úplně. Kolega vlastní HTC Tytn a s kartou stejného operátora má signál o jeden až dva dílky lepší.
Výsledkem je, že se mi občas nelze dovolat, kolega je v pohodě. Venku je signál celkem dobrý. To je GSM modul v tomto komunikátoru opravdu tak slabý? Neřešil někdo podobný problém? Neexistuje nějaká utilitka pro zvýšení výkonu interního GSM modulu, případně nějaký prográmek? Jinak moje ROM je 1.25.405.1 WWE a přístroj je s CZ lokalizací.
mám problém se svým HTC Cruise, jakmile se nacházím někde v uzavřených prostorech, tak mi značně klesá signál GSM, občas se ztratí úplně. Kolega vlastní HTC Tytn a s kartou stejného operátora má signál o jeden až dva dílky lepší.
Výsledkem je, že se mi občas nelze dovolat, kolega je v pohodě. Venku je signál celkem dobrý. To je GSM modul v tomto komunikátoru opravdu tak slabý? Neřešil někdo podobný problém? Neexistuje nějaká utilitka pro zvýšení výkonu interního GSM modulu, případně nějaký prográmek? Jinak moje ROM je 1.25.405.1 WWE a přístroj je s CZ lokalizací.
-
pankrejro
- častý přispěvatel

- Zařízení: iPhone 7
Tak pro to zrovna specifický řešení není. Prostě máš slabý modul, a nijak to neovlivníš. Vím že je něco jako patch na zrychlení Wi-Fi, ale tohle je prostě problém zařízení.
Co by mohlo pomoci, je naflashovat novou RADIO ROM (ale to by si asi musel udělat unlock přístroje = ztráta záruky), na forum.xda-developers.com je RADIO romek spousta. Případně do telefonu naflashovat poslední oficiální WWE (anglickou) verzi ROMky, která bude mít taky určitě novější verzi RADIO ROM (tady by si o záruku nepřišel, protože by nebylo potřeba dělat unlock).
-
baron
- přispěvatel

Díky za rady, asi to zkusím reklamovat. Přístroj mám cca 10 dní, je kupován v bazaru. Originál HTC záruku to sice nemá, ale je tam jakási 12 měsíční záruka u toho bazaru co jsem to kupoval. Tak uvidím, jak dopadnu.
-
pankrejro
- častý přispěvatel

- Zařízení: iPhone 7
Tak to hodně štěstí protože koupit bazarový PDA bez záruky (orig.) je spíš neštěstí.
- berczo
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nějaký pracovní nucený nástroj, než bude Passport
Ahoj, tady jsem našel nějaké poslední oficiální radio :
radiao 1.59.44.02
http://www.mediafire.com/download.php?xw0y3iqzaen
radiao 1.59.44.02
http://www.mediafire.com/download.php?xw0y3iqzaen
-
baron
- přispěvatel

Díky za odkaz, hned jsem si to stáhnul, třeba se mi bude hodit. Momentálně Cruise nemám, protože jsem ho včera reklamoval, tak uvidím co v servisu vymyslí.
-
baron
- přispěvatel

Jen info, kdyby měl někdo stejný problém. Telefon mám již déle jak týden zpět z reklamace doma. Problém byl ve špatným / slabým GSM modulu, jak psal pankrejro. Dle servisu výměna desky v PDA. Teď nemám se signálem žádný problém, vše funguje jak má.
kolik výměna stála?baron wrote:Jen info, kdyby měl někdo stejný problém. Telefon mám již déle jak týden zpět z reklamace doma. Problém byl ve špatným / slabým GSM modulu, jak psal pankrejro. Dle servisu výměna desky v PDA. Teď nemám se signálem žádný problém, vše funguje jak má.
-
baron
- přispěvatel

Výměna mě nic nestála, jelikož v bazaru mi dali 12 měsíců záruku na toto PDA, takže reklamováno v záruční době.