PocketDOS - chyba [15]

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Post Reply
yaqwsx
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Omnia

PocketDOS - chyba [15]

Post by yaqwsx »

Jelikož staré PDA jsem včera prodal a Omnia bude až 24., tak jsem si zkusil pohrát v emulátoru.
Zkoušel jsem PocketDOS a pár aplikací, které by měly zaručeně fungovat. Ovšem u každé aplikace jsem se setkal s chybou:
DOS/16M error: [15] protected mode available only with 386 or 486

Hledal jsem, řešením má být změna emulovaného procesoru, ale jak to provést, to netuším.
Neví někdo?
Bender
nováček
nováček
Zařízení: HTC TyTN II

PocketDOS - chyba [15]

Post by Bender »

To je proto, že potřebuješ simulátor 80306 (80486) procesoru. Najdeš ho na stránkách pocketDOSU - konkrétně tady:

Code: Select all

WMFPUEMU i80387 FPU emulator plug-in for PocketDOS (v1.09.0+) (http://dc38.4shared.com/download/15706092/c8ca184d/PDOS_WMFPUEMU_FPU.zip)
Bochs i80486DX CPU emulator plug-in for PocketDOS (v1.09.0+) (http://dc38.4shared.com/download/15706163/39975e23/PDOS_BOCHS_CPU.zip)
A nainstaluješ to tak, že rozbalený .dll soubor (vždy jen jeden) dáš do složky, kde je spouštěcí soubor pocketdosu (program files\pocketdos\). Spustíš pocketdos a v nastavení/system je jako poslední položka CPU/FPU nebo tak nějak. Tam si vybereš v seznamu a pocketdos restartuješ.

Stává se, že i když je ve složce s programem ta dll knihovna, v nastavení pocket dosu nic neuvidíš. To je tím, že máš málo paměti, stačí v nastavení memory něco stáhnout třeba do poloviny.

Teď se to bude tvářit jako 386 nebo 486 CPU. Snad to pomůže.
yaqwsx
častý přispěvatel
častý přispěvatel

PocketDOS - chyba [15]

Post by yaqwsx »

Díky, ale ale bohužel to nefunguje -je to aplikací . Nekamaádí se s zadny emulátorem DOSu. Je potreba ji spouštět primo v DOSu nebo VirtuálPC
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

PocketDOS - chyba [15]

Post by tslany »

IMHO by to neměl být problém dá se do toho nainstalovat přímo MS-DOS (já tam měl 6.22), kdyžtak se mi ozvi na IM
Bender
nováček
nováček
Zařízení: HTC TyTN II

PocketDOS - chyba [15]

Post by Bender »

Jen ze zajímavosti - co je to za aplikace?
yaqwsx
častý přispěvatel
častý přispěvatel

PocketDOS - chyba [15]

Post by yaqwsx »

Jedná se o vlastní aplikaci - několik výpočtů k domácí frézce (dělící poměry na děličce, otáčky, poměr posuvů pro rádius a podobně) Bohužel psána kdysi dávno, a nějak moc vázaně na DOS. Už dlouho uvažuji o portaci na stoní winy, možná i na WM, ale pořád se k tomu moc nemám... Zatím to řeším vzdálenou plochou...
Post Reply

Return to “Aplikace”