VIDEO - Přehrávání - řešení

Diskuze o aplikacích, programech, TouchFLO 3D a dalších utilitách
Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 192
Registrován: stř zář 10, 2008 22:18
Zařízení: HTC Touch HD
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od Wolfenzi » stř pro 31, 2008 17:42

Porovnat stejný video na obou přehrávačích je blbost, protože každej přehrávač je na to lépe s jinym typem videa, takže by to bylo vždy pro jednoho špatné. Já prostě každému přehrávači dal to nejlepší co dokáže.
A to že ty přehraješ jen audio, opravdu neznamená že je WMP špatný přehrávač.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12268
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od htcjirka » stř pro 31, 2008 17:47

WMP je bohuzel jen smutnym pokusem o prehravac,zustavam u HD nadale u CorePlayer.

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od tslany » stř pro 31, 2008 17:47

TCPMP nebo CorePlayer zvládne přehrát včechny videa ve všech verzích. WMP přehraje 1% videí ve všech verí¨zích jinak. A to že pro každej přehrávač porovnáváš jiný videa je důkaz tvoji blbost (i když u mě v obou případech zvítězil TCPMP). Má být porovnán jeden typ videa ve stejným bitrate a stejným rozlišení, takhle ti můžu nakecat, že IPaq 3630 je novější než Touch HD protože má Irda

Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 192
Registrován: stř zář 10, 2008 22:18
Zařízení: HTC Touch HD
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od Wolfenzi » stř pro 31, 2008 18:05

Ano Coreplayer přehraje mnohem víc typů videa. Takže jestli nechcete nic konvertovat a chcete slideshow tak prosim. Ale jestli budete konvertovat, tak si vyberte to co umí WMP.
Nevim proč je blbost že porovnávám různý videa.
Ale prosim, uděláme to takhle :
Já na WMP v pohodě přehraju 800*480 1300bitrate + 128 audio .
Vyberte si jakejkoliv kontejner a jakejkoliv codec a přehrajte 1,3mbit WVGA video na HDčku v Coreplayeru plynule. (plynule neznamená jak si někdo myslí 100%, ale aspoň 110% . Ale osobně si nemyslim že se vám povede víc než 70% .

mimochodem, to mp4 h264 video přehraje i Album.

salkomafia píše:Bylo by dobré kdyby někdo napsal nastavení v CorePlayeru ... pro absolutní kvalitu, ale zároveň plynulost.
Stáhni ten muj .rar s videem pro coreplayer a pro WMP. A zkus v coreplayeru. Má to as 114%

Uživatelský avatar
martintrestik
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 191
Registrován: pát lis 14, 2008 15:41
Zařízení: Samsung Galaxy S II
Bydliště: .: In Your Mind :.
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od martintrestik » stř pro 31, 2008 18:08

A co doporučíš lidem který tam to video nepřehrají vůbec ? WMP mi nezvládá ani jedno z těch zmíněných, dokonce ani .3gp což umí i normální telefon, je dobrý maximálně tak na mp3, jinak je v mém případě úplně zbytečný.A co se TCPMP playeru týče, ten mi přehraje vesměs vše, ale kvalita je oproti CP mizerná, občas se mi v něm i něco sekne, kdežto v tom CP ne...

Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 192
Registrován: stř zář 10, 2008 22:18
Zařízení: HTC Touch HD
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od Wolfenzi » stř pro 31, 2008 18:14

To bohužel nevim... vim že na XDA taky někdo tenhle problém měl a nikdo mu neporadil. Jestli ti nepřehraje ani to původní video co bylo na tom mobilu, tak je chyba někde u tebe. Zkus to pustit přes Album, překvapivě to v něm funguje a ani se to moc neseká.

Uživatelský avatar
martintrestik
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 191
Registrován: pát lis 14, 2008 15:41
Zařízení: Samsung Galaxy S II
Bydliště: .: In Your Mind :.
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od martintrestik » stř pro 31, 2008 19:20

ano video mi v Albu jde kromě zmíněných 5sekund bez sekání, ale najde to jen to jedno video a to druhé už ne, takže pořád tak jako tak bud musím převádět filmy v PC do určitého formátu abych to viděl alespoň někde a nebo prostě jen zapnu CP a spokojeně koukám ať to má jakýkoliv formát (krom videa s ac-3 zvukem, to mi CP nedá) a nemusím listovat aplikacemi, která že mi to zrovna přehraje. Já budu stát pořád na straně CP/TCPMP protože v "mém" případě to ani jinak nejde WMP prostě nezvládá žádné video. Odzkoušeno na celkem třech HDčkách a ani na jednom WMP nejde (jedno z nich je po HR zbylé dvě jsou bez jakýchkoliv multimediálních aplikací, takže problém pouze u mě opravdu není. Komu jde WMP aspoň na něco má kliku, mě jde jen na mp3.

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od tslany » stř pro 31, 2008 20:32

hádka smazána
ale nějaké to OT jsem tu přecijen nechal :-D

4Wolfenzi: zkus přehrát video, které je zde: http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=8176 a potom ho porovnej s přehráváním v TCPMP nebo CP.

Tímto zde končím.

Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 192
Registrován: stř zář 10, 2008 22:18
Zařízení: HTC Touch HD
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od Wolfenzi » stř pro 31, 2008 21:16

tslany : v CP se to video nekoukatelně seká a WMP se nepustí.


All : Tak možná že už vim jak přimět WMP přehrávat video v případě že vám to nešlo. Aspoň to vypadá že u martinatrestika to fungovalo.
1.) Otevřít ten film přes Album, tam v pohodě pojede, dokonce ani trhat se moc nebude, ale album neni moc userfriedly :-)
2.) Znova to otevřít přes WMP.
vypadá to že tim puštěnim přes Album se to nějak přenastaví a pak to jde i ve WMP. Sice to vypadá divně, ale zkuste ;-)

Uživatelský avatar
martintrestik
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 191
Registrován: pát lis 14, 2008 15:41
Zařízení: Samsung Galaxy S II
Bydliště: .: In Your Mind :.
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od martintrestik » stř pro 31, 2008 22:46

Správně, Wolfenziho video 800x480 to přehrálo ( +i jiná videa ve formátu .mp4), ale žádný jiný běžnější už ne (.avi/.wmv apod.). Z toho vyplývá, že stejně WMP je nepoužitelný pro lidi trpící stejným nefunkčním problémem jako já.

Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 192
Registrován: stř zář 10, 2008 22:18
Zařízení: HTC Touch HD
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od Wolfenzi » stř pro 31, 2008 23:00

Jakym nefunkčnim problémem ? To neni tvuj problém že nepřehraješ jiná videa, to je problém WM Playeru. WMP opravdu moc videí neumí, ale když už komprimujete tak je výhodné to nastavit pro WMP.

Mimochodem, co na to video řikáš v porovnání s tim co tam bylo pro coreplayer. Pustil si oboje ? Jak bys porovnal 1.) plynulost těch 2 videí a 2.) kvalitu ?

Uživatelský avatar
martintrestik
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 191
Registrován: pát lis 14, 2008 15:41
Zařízení: Samsung Galaxy S II
Bydliště: .: In Your Mind :.
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od martintrestik » čtv led 01, 2009 0:08

Začnu tim co je pro oba přehrávače shodné, video 800x480 je v obou přehrávačích co se týče kvality perfektní, ale co se plynulosti týče je jednoznačně lepší WMP, protože se to v něm neseká, kdežto v CP vidím sem tam útržky z traileru.

800x480 1300kbps h264 + 128 audio (.mp4)
QTv video výstup + nízká kvalita = hrozný sekání
DirectDraw + nízká kvalita = sekání ale menší (pořád nekoukatelné)
GDI + nízká kvalita = hrozný sekání
RawFrameBuffer + nízká kvalita = hrozný sekání

560x304 1200kbps flv + 128 audio (.avi)
QTv video výstup + nejvyšší kvalita = bez sekání
DirectDraw + nejvyšší kvalita = slabounký sekání (koukatelné, ale kvalita oproti QTv je horší)
GDI + nejvyšší, střední, nízká = hrozný sekání
RawFrameBuffer + nejvyšší, střední, nízká kvalita = slabounký sekání (občas pruhy přes displej ale jinak koukatelné)

Takže odpověď na Wolfenziho otázku co říkám na plynulost a kvalitu toho 800*480 ve WMP oproti tomu 560*304 v CP, tak jednoznačně vede WMP.

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od IkE Blaster » čtv led 01, 2009 0:56

To je krasne, jak se tu hadate o tom, jestli je lepsi CP nebo WMP, kdyz jedina zarizeni, ktere maji s CP problem jsou nejnovejsi HTC Touch (Diamond, Pro, HD). Mozna obecne novy Qualcomm.

Takze nenadavejte na CP, ale na Qualcomm :wink:

Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 192
Registrován: stř zář 10, 2008 22:18
Zařízení: HTC Touch HD
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od Wolfenzi » čtv led 01, 2009 1:10

Kdybych uměl vyměnit svuj Qualcomm procesor za nějakej intel, tak to udělám. Bohužel jsem lama co neumí rozebrat mobil a přenastavit ho na úplně jinej procesor :-) , takže vyměňuju CP za WMP ;)

hex_cz
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: čtv led 01, 2009 1:12

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od hex_cz » čtv led 01, 2009 1:28

No nedá mi to musím se zastat wolfenziho.
Problém WMP vs Coreplayer spočívá v tom, že coreplayer jakožto 3rd aplikace nepodporuje hardwarovou akceleraci videa, která je obsažená v čipu Qualcomm, kdežto wmp jako vestavěná aplikace windows tuto akceleraci využít umí. Proto wmp bez problémů zvláda bitrate videa 1200 kb v rozlišení 800x480, ale to samozřejmě jen u formátů, které podporuje. Oproti tomu coreplayer, který jé výborný v tom, že přehraje prakticky cokoliv na akceleraci nesahá a proto je jeho výkon u stejného videa žalostný.
Na vině je výrobce čipu, který odmítá vypustit specifikace akcelerace pro výrobce coreplayeru protože HTC jim za podporu jiného softwaru než wmp nezaplatil. Stejně tak by nefungovalo gps i když na čipu fyzicky je, kdyby jim za to HTC nezaplatilo.

Diskuse na XDA na téma přehrávání videa na touch HD: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=446366
Diskuse na XDA na téma coreplayer: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=456571

BTW coreplayer sliboval, že bude plná podpora HD ve verzi 1.3, ale potom co vyšla a zjistilo se, že to tak není výrobce kličku je a tvrdí, že to není pravda a podpora bude u příští verze.

Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 192
Registrován: stř zář 10, 2008 22:18
Zařízení: HTC Touch HD
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od Wolfenzi » čtv led 01, 2009 13:26

Jednoduše :

Jestli nechcete nic komprimovat, tak používejte coreplayer.
Ovšem máte šanci jen u 700mb ripů filmů které jsou dlouhé kolem aspoň 2 hodin. Ale i Ironman s 790kbps se mi trhal při akčních scénách. U krátkých filmů co mají kolem hodiny nemáte šanci. Stejně tak seriály, i prison break jede jen na 95%.

A jestli buď máte moc kvalitní původní video a nebo chcete prostě dobrou kvalitu, tak konvertujte do .mp4 h264 WVGA 1100-1300 bitrate a přehrávejte ve WMP.
Takové video bude jak mnohem kvalitnější než nějaký nekonvertovaný film s 790kbps a také bude plynulejší.

Konvertovat jde i do coreplayeru, .avi a .flv codec, ale nemáte šanci ani u 1mbitu dát WVGA video (tak 60% benchmark možná). U 560*304 se dá ujet i 1,5mbit možná, na XDA nějaký mod konvertuje do .flv containeru i .flv codecu a má 560x304 a 2,5mbit bitrate. Já u toho mám 105% benchmark, on prý 109% . On tvrdí že se to neseká, já tvrdim že 109% je málo. Ale i kdyby se to nesekalo, tak to nemá kvalitou šanci proti tomu co přehrajete ve WMP.
Zaprvé protože WVGA rozlišení s 1300bitrate proti 560*304 nedoženete ani tim že by tam byl 10mbit bitrate. Zadruhé, protože H264 codec je o hodně kvalitnější než H263 (flv) .

Jinak na komprimaci pro WMP doporučuju místo Super používat AimerSoft Video Converter. Podle XDA je mnohem kvalitnější (četl jsem něco o tom že super zanechá 80% kvality videa a aimersoft 97%) . Narozdíl od Super to ale neni freeware. Většině lidí je asi ukradený a prostě to stáhnou, a ti co chtěji nutně utrácet tak to můžou pořešit tak že si to koupěj místo coreplayeru ;-)

Fred
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: úte pro 16, 2008 21:36
Zařízení: HTC Touch HD

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od Fred » čtv led 01, 2009 13:56

Zdravím, můžete mi prosím poradit? Mám Coraplayer 1.3 a když si chci přehrát koncert, tak mi to napíše, že neni podporovaná AC3. Obraz jde, ale bez zvuku. Pokud jste to už řešili, tak se omlouvám.

Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 192
Registrován: stř zář 10, 2008 22:18
Zařízení: HTC Touch HD
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od Wolfenzi » čtv led 01, 2009 14:29

No tak očividně neni podporováno AC3 ;-) Zkus překonvertovat na AAC nebo mp3 .

salkomafia
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: pon lis 24, 2008 19:18
Zařízení: SGS2
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od salkomafia » čtv led 01, 2009 15:32

Děkujeme za informaci. Myslím, že nám trošku zvedla náladu a budeme se všichni těšit na novou verzi CP, která bude plně využívat procesor. Tak snad v brzké době se ukáže a videa budou plynulá. Potěšil by i nový firmware do telefonu, který by byl rychlejší a trošku vychytanější...

Googler1
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 52
Registrován: pát lis 21, 2008 10:23

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od Googler1 » pát led 02, 2009 11:43

Keď urobím všetko podľa tohoto návodu tak mi stále seká film Jumper neseká mi iba vtedy keď znížim v CorePlayeru 1.2.5 kvalitu prehrávania na strednú neviete čo môžem robiť zle? diky za rady
P.S. môže to byť pretože nemám nainštalovaný ten patch SD TuneUP pre rýchlejšie čítanie dat z pamäťovky? a ešte niečo Encoder mam nastaviť v MediaCodery aky? do teraz som nastavoval Xvid

edit by admin: Necituj zbytečně celý příspěvek návodu, fórum je pak zbytečně nepřehledné.

Odpovědět

Zpět na „Software a multimédia“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti