Motorola Flash: První komunikátor s Windows Mobile 6.5?

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Petras.18
přispěvatel
přispěvatel

Post by Petras.18 »

Mám iPhone i Windows Mobile komunikátor. Nechápu ty lidi, kteří na iPhone nadávají, při tom by se mu spíše měli klonit!!! Protože téměř všechny PocketPC kopírují iPhone jak po softwarové tak po hardwarové stránce. :-)
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

myslíš? Windows CE ohlášen roku 1996, první stroje od r. 1997, WM je tu s námí od r. 2000, iPhone 2007, tak kdo koho kopíruje? tentokrát je tu největší kopírák Apple!

Historie Windows CE: link
Petras.18
přispěvatel
přispěvatel

Post by Petras.18 »

A co mi reknes napriklad na HTC serie Touch? :-) Chces rici ze Apple ktery uz tu byl mnohem drive nez tato serie zkopiroval jejich recept? :-D Vlastnil jsi nekdy iPhone nebo jsi ho videl jen na obrazku a kritizujes zde neco o cem sotva neco vis?! :-) Ja se priklanim k obou platformam - jak uz jsem rikal kazda ma nejake vyhody a nevyhody a je to nekonecna politika. :-)
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

ani jedno, iPhone sem měl na týden zapůjčený a pokud ho mohu srovnat s Touchem, tak oba sou na 2 věci: machrování a leštění.

Tady ale nemluvím o tom, že Touch kopíruje iPhone, tys nasadil lávku, že téměř všechny PPC kopírují iPhone, ale téměř všechny PPC byly vydaný před iPhonem, stačí se podívat na pdadb.net a uvidíš, že drtivá většina á zapuštěný disple a marně by si tam hledal grafickou nadstavbu pro ovládání prstem. A co vlastně zkopíroval iPhone? Dotykový displej, ARM procesor, možnost doinstalovat aplikace (i když nevim, jeslti je to u iP plnohodnotné) atd.

Pokud mi ještě něco chceš, tak to vyřešíme přez IM, Jabber a MSN mám v profilu napsaný, nerad spamuju fórum hádaním se o zcela jednoznačně jasné věci

EDIT: (abych nemusel spamovat :-D ) reakce na to dole: pokud si to myslel takhle, tak přesně to mám napsaný v podpisu :lol: (Vlastnit Touch a nadávat na iPhone je jako používat Windows 3.11 a nadávat na DOS)
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

No tak hoši, nehádejte se. Ja to nemyslel jako narážku na Petras.18 , ale jako narážku na směr, kterým se udávají někteří dnešní výrobci PDA. Je zbytečné tady zakládat další flame iPhone vs. WMdevice , protože už jsme to řešili stokrát. Ale tslany, musíš uznat, že nejnovější modely značky HTC a nyní i Motorola opravdu ztrácí na praktičnosti předchozích PDAček a nápadně se vzhledem snaží podobat iPhonu, protože už výrobcům podle mě nezáleží tolik na spokojenosti stávajících seriozních uživatelů PocketPC, ale HLAVNĚ na tom , aby se to dobře prodávalo, tudíž aby si dobře nahrabali do kapes. A tím iPhone-like designem se snaží rozšířit okruh kupujících i o ženy(které, jak jsem osobně v prodejnách mobilů postřehl, kupují telefon pouze podle vzhledu) a o některé mladé hošany, kteří chtějí zamachrovat lesklou hračičkou a pak si na foru stěžují, že neví jak si nastavit 50centa jako vyzvánění a jak nainstalovat hry. Takže co se týče kopírování, tak s Petrasem souhlasim jen po stránce vzhledu a softu typu TF3D , akorat ta fráze, že se mají PDA klánět iPhonovi je fest přehnaná.
Petras.18
přispěvatel
přispěvatel

Post by Petras.18 »

Souhlasím s farokhem. PS: S těmi PDA jsem to myslel následovně - lidé, kteří používají PDA například od firmy HTC série Touch a narážejí na iPhone, by si měli uvědomit, že narážejí i na svůj vlastní komunikátor, protože zde je jednoznačně znázorněna technologická kopie, a tudíš jsem měl na mysli, že by se měli iPhonu spíše klonit! :)

To je vše, končím tuto diskuzi! :)
Jiří Hanč
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 NANDroid

Post by Jiří Hanč »

Toto téma (iŠtrůdl vs TouchPlacky vs PDA) je opravdu nekonečné, přesto vás prosím, abyste se drželi tématu.
Kwazzy
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC HD2

Post by Kwazzy »

bj:
s temi smerofkami by to bylo fakt zajimave. zacinaji mi trochu chybet.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

tslany: Nyni se hadas zcela neopravnene, porovnavat puvodni Windows CE s CE rozhranim (ci jak se to jmenuje) a iPhone, ktery se nesnazi nahradit PDA, je zcela zcestne. iPhone ve sve kategorii kraluje, je to skvely multimedialni pristroj, ma dobre vyresene ovladani a cely system je vcelku svizny. Ma sve nedostatky, ale co je nema

Naopak bys mel hodne kritizovat PDA, ktere se snazi iPhone konkurovat a nahradit jej. Protoze toho NIKDY nedosahnou. PDA nikdy nebude uzpusobene masam.

// Mysleno za predpokladu, ze autor mel na mysli puvodne dnes vyrabena PDA, to, ze by Windows CE kopiroval iPhone je zcestne, to nemuze rici nikdo ;) Kdyz CE tu byli drive i to absolutne nema nic spolecneho
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

to ale mluvíš o tom, jak Petras.18 nahodil téma o všech PDAčkách
Petras.18 wrote:...téměř všechny PocketPC kopírují iPhone...
kdyby jenom o Touch sérii tak bych souhlasil, ale téměř všechny PPC, to mi už nedalo a musel sem odpovědět.

KONEC OT mužem to pořešit na Jabberu nebo ať si někdo založí na SM vlákno v OT s tématem PDA vs. Touch vs. iPhone
Petras.18
přispěvatel
přispěvatel

Post by Petras.18 »

Jenže přeci nemůžeš mezi mnou zmíněné PocketPC řadit i s Windowsem CE. Vždyť v té době ještě žádný iPhone nebyl, a proto je nemůžeš srovnávat. Měl jsem na mysli téměr všechny PocketPC od doby, kdy je iPhone na trhu. ;-)
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

tvou zmíněné PocketPC je platforma z roku 1999 a v tý době byly WinCE na vrcholu slávy, ano můžu to srovnávat, ale už ne v tomto vlákně.
Jiří Hanč
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC HD2 NANDroid

Post by Jiří Hanč »

IkE Blaster wrote:iPhone ve sve kategorii kraluje, je to skvely multimedialni pristroj, ma dobre vyresene ovladani a cely system je vcelku svizny. Ma sve nedostatky, ale co je nema
Naopak bys mel hodne kritizovat PDA, ktere se snazi iPhone konkurovat a nahradit jej. Protoze toho NIKDY nedosahnou. PDA nikdy nebude uzpusobene masam.
I když je to locknuté téma, tak mi to to nedá.
Tenhle názor je podle mne výstižný a zcela se iKem (Blasterem) ztotožňuji (v tomto případě).
Locked

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”