Tweak pro zvýšení rychlosti připojení přes Wi-Fi

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Odpovědět
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Tweak pro zvýšení rychlosti připojení přes Wi-Fi

Příspěvek od Jiří Hrma » pon pro 22, 2008 20:15

I když většina komunikátorů s integrovaným Wi-Fi modulem podporuje standardy 802.11b/g, nemusí být rychlejší géčková verze v základním nastavení systému aktivní. Na serveru PocketNow.com se ale objevil cab soubor, který v registrech na adrese HKEY_LOCAL_MACHINE\COMM\TNETWLN1\PARMS upraví hodnotu pro položku dot11SupportedRateMaskG z původní 4 (nebo 1) na novou 8.

Pro aktivaci tweaku je potřeba váš komunikátor restartovat. Aby vše fungovalo, musí samozřejmě i AP, na které se připojujete, podporovat géčkový standard.

Bleskovka
Nárůst rychlosti připojení je opravdu znatelný (Touch HD)
Přílohy
pocketnowEnableWLANGMode.cab
Aktivace podpory "G" standardu u Wi-Fi (Pocket PC).
(1.12 KiB) Staženo 534 x

mirbx
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 59
Registrován: pát črc 07, 2006 12:28
Zařízení: Samsung Galaxy Note, Nokia n85, Nokia c5
Bydliště: Pardubice

Tweak pro zvýšení rychlosti připojení přes Wi-Fi

Příspěvek od mirbx » pon pro 22, 2008 20:35

Podobný tweak byl i na Wizarda, ale objevovaly se potom problémy s WPA šifrováním (nebo něco podobného, už si to přesně nepamatuji).

Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 312
Registrován: stř říj 22, 2008 21:08
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Nové Město na Moravě
Kontaktovat uživatele:

Tweak pro zvýšení rychlosti připojení přes Wi-Fi

Příspěvek od Shooter » pon pro 22, 2008 22:40

Co se stane, kdyz ja budu mit zaply G, ale AP ho podporovat nebude? Pripoji se to normalne pres B? Jinymi slovy bude mi to fungovat vsude ikdyz budu mit furt zapnuty Gcko?

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

Tweak pro zvýšení rychlosti připojení přes Wi-Fi

Příspěvek od spermosh » pon pro 22, 2008 22:41

nezbyva nez vyzkouset a kdyztak zmeny zase vratit zpet
ja uz to zkusil - na domaci wifine to jede, ale vse je "g"

Uživatelský avatar
milan cholt
nováček
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: úte úno 26, 2008 21:40
Zařízení: HTC Touch HD & Diamond
Kontaktovat uživatele:

Tweak pro zvýšení rychlosti připojení přes Wi-Fi

Příspěvek od milan cholt » úte pro 23, 2008 7:14

rychlost se opravdu rapidně zvýšila. Jen nechápu, že tohle musí řešit dodatečné úpravy a není to rovnou od výrobce :-)

mirbx
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 59
Registrován: pát črc 07, 2006 12:28
Zařízení: Samsung Galaxy Note, Nokia n85, Nokia c5
Bydliště: Pardubice

Tweak pro zvýšení rychlosti připojení přes Wi-Fi

Příspěvek od mirbx » úte pro 23, 2008 7:58

O kolik se ti zvysila rychlost? Me jede stale maximalne okolo 700KB/s. Mam ale AP nastaveny na auto b/g. HD ukazuje rychlost pripojeni 54Mbps.

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Tweak pro zvýšení rychlosti připojení přes Wi-Fi

Příspěvek od IkE Blaster » úte pro 23, 2008 9:55

Zadna zmena - G900 (stale to kolisa mezi 600-1500kbps, pricemz tech 1500kbps je spise burst ze zacatku a pak to klesa). Spise me trapi zasekavani na par vterin u posledni verze NetFrontu :(

Uživatelský avatar
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Tweak pro zvýšení rychlosti připojení přes Wi-Fi

Příspěvek od elcrys » úte pro 23, 2008 14:59

Když nastavím na routeru standard g, tak snad žádný tweak nepotřebuji - pokud telefon tento standard podporuje, tak se sám musí přepnout, aby vůbec fungoval přenos.

zeto750
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: sob úno 16, 2008 13:36
Kontaktovat uživatele:

Tweak pro zvýšení rychlosti připojení přes Wi-Fi

Příspěvek od zeto750 » úte pro 23, 2008 15:23

Pojde to aj na staruckeho HTC hermesa?

Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 312
Registrován: stř říj 22, 2008 21:08
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Nové Město na Moravě
Kontaktovat uživatele:

Tweak pro zvýšení rychlosti připojení přes Wi-Fi

Příspěvek od Shooter » úte pro 23, 2008 18:59

Mohl by teda nekdo reportnout jestli kdyz pouziju ten tweak tak budu schopen prijimat i Bcko?

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Tweak pro zvýšení rychlosti připojení přes Wi-Fi

Příspěvek od IkE Blaster » úte pro 23, 2008 19:54

Samozrejme ano :) Vynuceni G a zamitnuti B je nerealne

Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 312
Registrován: stř říj 22, 2008 21:08
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Nové Město na Moravě
Kontaktovat uživatele:

Tweak pro zvýšení rychlosti připojení přes Wi-Fi

Příspěvek od Shooter » stř pro 24, 2008 12:32

no jen aby to pak nebylo "Kde asi soudruzi z Asie udelali chybu" :D

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 2100
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Passport ; iP5 ; Classic
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Tweak pro zvýšení rychlosti připojení přes Wi-Fi

Příspěvek od koumes » stř pro 24, 2008 13:08

Nevim jak nových PDA,ale na Aximovi najde sítě-free-přihlásí se,ale pak zamrzne settings Wifi a pomůže reset. :-(
Nějaké návrhy?

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Tweak pro zvýšení rychlosti připojení přes Wi-Fi

Příspěvek od IkE Blaster » stř pro 24, 2008 13:10

Odebrat patch? :lol: S tim asi nic lepsiho nevymyslis. Ale Axim tusim mi jel (pujceny na testy) hodne rychle i bez uprav, takze bych rekl, ze tam bug G je zapnute a nebo je HTC brzdeno nekde jinde jeste softwarove (vsechny PDA wifiny jsou brzdene HW)

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 2100
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Passport ; iP5 ; Classic
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Tweak pro zvýšení rychlosti připojení přes Wi-Fi

Příspěvek od koumes » stř pro 24, 2008 13:23

Mi to tak nějak napadlo,ale momentálně to nějak neřešim,až budu v Levanduli tak uvidim.V mym okolí je pár free,ale jen 64kB.No nic,jdu :pivo: a :shisha: jsou vánoce :tlem: :tlem: :tlem:

edimer
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: čtv dub 16, 2015 20:50
Zařízení: Samsung

rychlost připojení přes Wi-Fi

Příspěvek od edimer » čtv dub 16, 2015 20:51

Ahoj, přesně tohle jsem taky u routeru řešil díky za info.A ještě mě zajímalo jak rychle router dokáže přenášet v domácích podmínkách internet. A našel něco zajímavého. viz:

https://youtu.be/WfUJqm4PycE" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 2100
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Passport ; iP5 ; Classic
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Tweak pro zvýšení rychlosti připojení přes Wi-Fi

Příspěvek od koumes » čtv dub 16, 2015 21:05

Ziskavas bludistaka stoleti.
Cti nez neco napises.
Mbps se pocita jinak nez kB/s

Uživatelský avatar
Jumbo78
moderátor
moderátor
Příspěvky: 828
Registrován: ned led 16, 2011 10:49
Zařízení: iPhone 7+ 256 GB
Bydliště: Jindřichov ve Slezsku

Re: Tweak pro zvýšení rychlosti připojení přes Wi-Fi

Příspěvek od Jumbo78 » pát dub 17, 2015 3:39

On takhle spamuje teď každé fórum co najde...

Odpovědět

Zpět na „Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů