Jak na flash WM6 - HP ipaq 6815
zdravim.mam HP ipaq s wm 5 a porad nejake problemy.hlavni je s wifi.porad se mi ji nedari rozchodit.Nekdo zde na foru poradil at nahraji wm 6.jenze vubec netusim kde ho sehnat pro moje pda.mate nekdo nejaky napad?
diky
diky
-
Ruslan Botsyurko
- redaktor

- Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Zaregistruj se na xda-developers.com, tam najdi v sekci Wiki svoje zařízení a následně najdeš i odkazy na nabízené ROM. Co se týče návodu samotného, tak zkus trochu hledat, je to otázka každého začátečníka s WM a jistě najdeš návod buď přímo tady na foru nebo na Googlu.
Na XDA jsem toho moc nenašel, mrkni se sem:
http://www.modraplaneta.eu/pda/46,windo ... w6815.html
Jinak příště pohledej i tady na fóru, tenhle odkaz jsem totiž vyhrabal tady.
http://www.modraplaneta.eu/pda/46,windo ... w6815.html
Jinak příště pohledej i tady na fóru, tenhle odkaz jsem totiž vyhrabal tady.
-
nofxsak
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy SII
doporučuji tuto WM6.1 Clean ROM od NHOCBANMEHo
je rychla a stabilní, dlouho jsem ji používal, teď testuji ultimate verzi od Ariey (ta ma nejnovější build WM6.1, ale zatím tam nefunguje foťák)
jinak doporučuji SD metodu - jenom hodíš jeden soubor na kartu, resetuješ do bootloaderu a počkáš 20min, pak se to restartne a máš tam WM6.1

je rychla a stabilní, dlouho jsem ji používal, teď testuji ultimate verzi od Ariey (ta ma nejnovější build WM6.1, ale zatím tam nefunguje foťák)
jinak doporučuji SD metodu - jenom hodíš jeden soubor na kartu, resetuješ do bootloaderu a počkáš 20min, pak se to restartne a máš tam WM6.1

chlapi diky.hned to jdu resit.
jasne budu vice hledat asi jsem netrpelivy.omlouvam se.
jo a jeste kdyz uz jsem konecne nasel soubor s wm 6 nakopiroval na kartu a vlozil do pda.tvrdy reset a nic.nabehl normalne wm5.
nahral jsem tam rozbaleny soubor samostatne.co jsem udelal spatne?
jasne budu vice hledat asi jsem netrpelivy.omlouvam se.
jo a jeste kdyz uz jsem konecne nasel soubor s wm 6 nakopiroval na kartu a vlozil do pda.tvrdy reset a nic.nabehl normalne wm5.
nahral jsem tam rozbaleny soubor samostatne.co jsem udelal spatne?
-
Ruslan Botsyurko
- redaktor

Tohle:
Bootloader není tosamé co HardReset, je na něj jiná kombinace tlačítek a používá se k flashování ROM.nofxsak wrote:...resetuješ do bootloaderu...
-
nofxsak
- stálý přispěvatel

bootloader zapneš tak, že podržíš 2 soft klávesy a zároveň strčíš stylus do dírky pro reset, po chvíli pustíš soft klávesy ale reset pořád držíš (pustíš chvíli po nich)... naběhne ti bootloader = počkáš cca 20min (poznáš ho tak že je to bílá obrazovka s modrým logem hp)
ps. jestli máš kingston kartu tak se ti nejspíš po chvíly restartuje v normálním režimu. Na flashování doporučuju originální karty od nokie (jestli máš nějakého kamaráda s n73 nebo N80 tak si od něho pujč tu co k zařízení dostal), jinak ale fungují všechnny kromě těch kingstonů...
ps. jestli máš kingston kartu tak se ti nejspíš po chvíly restartuje v normálním režimu. Na flashování doporučuju originální karty od nokie (jestli máš nějakého kamaráda s n73 nebo N80 tak si od něho pujč tu co k zařízení dostal), jinak ale fungují všechnny kromě těch kingstonů...
aha.
no zkousim vse mozne ale nejak nic.tlacitka soft asi nevim ktere jsou jelikoz nic takoveho nazvu neni nikde popsano.ale jedine co nastala zmena bylo zmacknuti tlacitek kontakty a zpravy a pak reset.nabehla bila obrazovka ale po 5 minutach se opet nastartoval stary system.
ale samozrejme mam kingstona takze si pujcim jinou kartu a zkusim.
jen me mrzi ze mam i verzi na flash z pc a to jakoby zacne vyhledavat zarizeni ale nic jineho se nestane.nechal jsem to 2 hodiny a porad nic.tam asi taky delam neco spatne i kdyz podle popisu by se to melo rozjet samo.
kazdopadne moc dekuju
no zkousim vse mozne ale nejak nic.tlacitka soft asi nevim ktere jsou jelikoz nic takoveho nazvu neni nikde popsano.ale jedine co nastala zmena bylo zmacknuti tlacitek kontakty a zpravy a pak reset.nabehla bila obrazovka ale po 5 minutach se opet nastartoval stary system.
ale samozrejme mam kingstona takze si pujcim jinou kartu a zkusim.
jen me mrzi ze mam i verzi na flash z pc a to jakoby zacne vyhledavat zarizeni ale nic jineho se nestane.nechal jsem to 2 hodiny a porad nic.tam asi taky delam neco spatne i kdyz podle popisu by se to melo rozjet samo.
kazdopadne moc dekuju
-
nofxsak
- stálý přispěvatel

jo tak ta bíla obrazovka to je ono, je to přesně tím že máš kingstona tak si pujč jinou a zkus to znova uvidíš že to půjde...
-
Ruslan Botsyurko
- redaktor

2 nofxak:
Ja sem teda IPAQ ještě neflashoval, ale když když hodí svoje HPčko do bootloaderu a připojí k USB, tak mu nepujde flashnout normalne ROMka z PC ? Ja to tak delam pořád, ale nemám zkušenosti s IPAQ. Jde o to že ikdyž mu PC normálně nenajde zařízení, tak přes bootloader by to neměl být problem když vyndá paměťovku.
Ja sem teda IPAQ ještě neflashoval, ale když když hodí svoje HPčko do bootloaderu a připojí k USB, tak mu nepujde flashnout normalne ROMka z PC ? Ja to tak delam pořád, ale nemám zkušenosti s IPAQ. Jde o to že ikdyž mu PC normálně nenajde zařízení, tak přes bootloader by to neměl být problem když vyndá paměťovku.
jasne uz shanim kartu jenze nikdo v mem okoli zrovna mini sd nema.vsichni maji micro.
zkusil jsem spustit boot loader a pripojit usb jenze v tu chvili se pc vubec s ipaqem nevidi takze se nic nestane.
jen po celodennim zkousenim vseho mozneho jsem dnes obnovil starou zalohu a svete div se wifi fungovala.tak jsem zajasal.vypnul jsem ji a po asi 2 hodinach jsem ji opet zapnul a zas nic.uplne zmizela ikonka wifi.takze tam asi opravdu neni neco dobre.
me z toho asi klepne
hledam a shanim a jak sezenu dam vedet
zkusil jsem spustit boot loader a pripojit usb jenze v tu chvili se pc vubec s ipaqem nevidi takze se nic nestane.
jen po celodennim zkousenim vseho mozneho jsem dnes obnovil starou zalohu a svete div se wifi fungovala.tak jsem zajasal.vypnul jsem ji a po asi 2 hodinach jsem ji opet zapnul a zas nic.uplne zmizela ikonka wifi.takze tam asi opravdu neni neco dobre.
me z toho asi klepne
hledam a shanim a jak sezenu dam vedet
-
nofxsak
- stálý přispěvatel

no ja jsem přes pc flashoval zatím jenom update origo verze WM5 pro tento model a to bylo v pohodě. Samozřejmě že to jde, akorát konkrétně u tohoto modelu pc flash fungoval pouze pokud byla určitá verze bootloader tu jsem zrovna já neměl.
Na SD metodě nejde nic pokazit, ale máš pravdu je to jedno pro něho by to bylo možná lepší
tady to je přesně popsané od autora té ROM (obě metody)
Na SD metodě nejde nic pokazit, ale máš pravdu je to jedno pro něho by to bylo možná lepší
tady to je přesně popsané od autora té ROM (obě metody)
opet zkousim jeste flash pres pc ale proste to nejde.podle toho popisu tam snad nedelam nic spatne.stazeno a rozbaleno ve win/temp.pripojeno pda active sync.potom spoustim update ale s pda se to proste nespoji a zustane mi pripojovaci obrazovka na pc a nejde s ni nic delat.uz to vzdavam.kartu snad budu mit tak doufam ze pres to to pujde.
moc dekuju
moc dekuju
-
Ruslan Botsyurko
- redaktor

A když nahodíš na PDA bootloader a připojíš ho k PC, ozve se nějaký zvuk na PC ? Normalně by mělo zaním takový klasický 'DUM' jako když připojíš flashku. A nezapomel jsi vyndat pametovku než jsi pripojoval pres bootloader k PC?
prosim te zkousel jsem to ted.a opravdu to nahlasi pripojeni zarizeni.
tak jsem zkusil upgrade.konecne se to spojilo a pustilo me to dal ale napsalo to error a ze to bud neni pripojene nebo kdo vi co.pc sync se v tuto chvili nespojuje jelikoz nebezi pc sync v telefonu.
tak a ted babo rad.nebo mam spatny upgrade soubor ale zobrazuje to muj ipaq.
p.s. jeste jeden poznatek-jakmile odklepnu upgrade tak se ipaq odpoji-resp.ozve se zvuk odpojeni zarizeni-takze v tom je urcite ta hlavni chyba proc se to neupgradne.ale proc se to stane?
ja uz nevim.
tak jsem zkusil upgrade.konecne se to spojilo a pustilo me to dal ale napsalo to error a ze to bud neni pripojene nebo kdo vi co.pc sync se v tuto chvili nespojuje jelikoz nebezi pc sync v telefonu.
tak a ted babo rad.nebo mam spatny upgrade soubor ale zobrazuje to muj ipaq.
p.s. jeste jeden poznatek-jakmile odklepnu upgrade tak se ipaq odpoji-resp.ozve se zvuk odpojeni zarizeni-takze v tom je urcite ta hlavni chyba proc se to neupgradne.ale proc se to stane?
ja uz nevim.
-
nofxsak
- stálý přispěvatel

zkus najet do bootloaderu a zjistit jestli máš verzi 1.00.05 nebo 1.00.01 (s tou první to myslím nejde přes pc)
-
Ruslan Botsyurko
- redaktor

Jeste napis jakej konkretni error ti vyskočil během upgradu (stačí číslo).
hezky den
tak mam tu verzi 1.0.5
a tam jen vyskoci error-chyba spojeni-zkontrolujte usb kabel, pripojeni ,baterii ,zda je pda zapnute.
coz v podstate vsecko je ok.
a opravdu ve chvili kdy odklepnu upgrade ozve se zvuk odpojeni zarizeni.diky tomu se to asi nemuze nikdy nacist.
a pokud nejde verze 1.0.5 pres pc tak neni co resit
moc dekuju chlapi.
EDIT:
zdravim
po dlouhe dobe jsem konecne sehnal kartu nokia a adapter a tak jsem dnes zkusil flash WM 6.
a jak zde nekdo vyse popsal s nokii se uz vse podarilo.
takze win.mob 6 mam v telefonu.
moc dekuji vsem.
p.s wifi ale stale nefunguje.chodilo jen chvilku na stare verzi.
tak mam tu verzi 1.0.5
a tam jen vyskoci error-chyba spojeni-zkontrolujte usb kabel, pripojeni ,baterii ,zda je pda zapnute.
coz v podstate vsecko je ok.
a opravdu ve chvili kdy odklepnu upgrade ozve se zvuk odpojeni zarizeni.diky tomu se to asi nemuze nikdy nacist.
a pokud nejde verze 1.0.5 pres pc tak neni co resit
moc dekuju chlapi.
EDIT:
zdravim
po dlouhe dobe jsem konecne sehnal kartu nokia a adapter a tak jsem dnes zkusil flash WM 6.
a jak zde nekdo vyse popsal s nokii se uz vse podarilo.
takze win.mob 6 mam v telefonu.
moc dekuji vsem.
p.s wifi ale stale nefunguje.chodilo jen chvilku na stare verzi.
Dobrý den omlouvám se že oživuji staré téma ale chtěl jsem provést boot na mů HP IPAQ rw6815 no a akorá se zobrazilo čárkovaně logo HP a nic tak jsem dal reset a pda od té doby nejde zapnout nevíte co s tím? jak pda zprovoznit?
Děkuji moc
Děkuji moc
-
Tonda512
- stálý přispěvatel

- Zařízení: iPhone 6S Plus
Nejde zapnout..jako že se ti vrací furt do bootloaderu nebo si vůbec neškrtneš? Pokud se ti vrací do bootloaderu, tak zkus HR, pokud se nepovede(stávalo se mi to samé u TYTNa) tak budeš muset flashovat ROM.