Ghost email - prosim poradte!!!

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
m_k
nováček
nováček
Zařízení: Daxian X999+

Post by m_k »

Ahoj,

mam problem se zobrazovanim poctu neprectenych emailu (slozka Outlook, synchroizovana s PC). Nevim co presne se stalo, ale uz asi pred tydnem se WM pomatly a stale zobrazuji o jeden neprecteny mail vice, nez jich ve skutecnosti je. I kdyz totalne vypraznim slozku INBOX, stale tam pry jeden neprecteny mail zustava - viz prilohy.

Neprisel jsem na zpusob, jak toto napravit a "vyresetovat" pocitadlo. Je to pomerne otravne porad koukat na notifikaci o neprectenem mailu, ktery neexistuje. Nema nekdo nejaky napad, mimo tvrdeho resetu?

Dik moc!
Attachments
capture001.jpg
capture001.jpg (18.17 KiB) Viewed 2536 times
capture002.jpg
capture002.jpg (9.22 KiB) Viewed 2536 times
Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia

Post by Kamil Pulicar »

Koukni jestli nemas jeden neodeslany mejl, presne tohle se mi take stalo, smazal jsem neodeslany mejl a vse bylo v poradku.
m_k
nováček
nováček

Post by m_k »

Bohuzel vubec zadny mail ve slozkach Drafts, Outbox ci dokonce Sent neni. Nejake dalsi napady?
ziminix
VIP
VIP
Zařízení: ...

Post by ziminix »

Zálohovat všechna data a udělat Hard Reset bych doporučil.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Co treba jednoduse odstranit a znovu pridat dany ucet :)
ziminix
VIP
VIP
Zařízení: ...

Post by ziminix »

Záleží jestli to pomůže.
m_k
nováček
nováček

Post by m_k »

IkE Blaster wrote:Co treba jednoduse odstranit a znovu pridat dany ucet :)
To jsem samozrejme take zkousel, bohuzel ucet "OUTLOOK E-mail" nelze odstranit. Tedy alespon ne beznym zpusobem, jako jakykoliv jiny ucet uzivatelem definovany (POP, IMAP). Ostatne viz priloha, DELETE je disablovano.

Tedy ja nevim, ale z Windows Mobile jsem docela zklamany, tohle neni jediny bug. Ruzne zamrzavani, vynucene restarty apod. uz ani nepocitam. Prijde mi to i ve verzi 6 nevyzraly OS. :-(((
ziminix wrote:Zálohovat všechna data a udělat Hard Reset bych doporučil.
Toho se obavam... Predpokladam, ze to porouchane pocitadlo bude nekde v registrech (?) - jak tedy ale zajistit, aby se zazalohovalo vse potrebne, ale neobnovila se po zaloze i tahle chyba? Kdyz nezazalohuju registry, tak prestane chodit vetsina aplikaci a ztrati se spousta nastaveni.

Nevi nekdo kde se vlastne ukladaji hlavicky mailu? Samotne zpravy (tela dopisu) jsou ve /Windows/Messaging/ ale monitoringem se mi nepodarilo zjistit, ze by se hlavicky (ani informace o prectenych/neprectenych) ukladaly do nejakeho souboru ve filesystemu.

//Používej tlačítko Upravit, tslany
Attachments
disabled.png
(12.29 KiB) Downloaded 267 times
m_k
nováček
nováček

Post by m_k »

Takze problem se zhorsil - uz jsem mel ted o vikendu dva "imaginarni" neprectene maily. Takze jsem trochu zabrousil a nasel tohle: http://systembash.com/content/windows-m ... d-message/

Je tam odkaz na programek (freeware), ktery umi tento problem fixnout (viz priloha). Takze kdyby se to nekomu stalo, muzu jenom doporucit - netreba zadnych restartu tvrdych ci rucniho se hrabani v registrech...

:-)
Attachments
fixed.png
(12.78 KiB) Downloaded 222 times
hil
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: htc

Post by hil »

U HTC HD2 :
Pomocí START - do E-mail a tam je možnost Outlook E-mail a vymazat všechny maily.
Pomohlo to.
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”