VIDEO - Přehrávání - řešení

Diskuze o aplikacích, programech, TouchFLO 3D a dalších utilitách
.soul
nováček
nováček
Příspěvky: 19
Registrován: pon lis 24, 2008 21:15
Zařízení: Touch HD

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od .soul » ned pro 21, 2008 12:47

1) Co takle trochu zagooglit ? Navod je napriklad zde

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od spermosh » ned pro 21, 2008 13:44

2) ted jsem to zkusil, coreplayer nabizi zmenu 4:3 a 16:9, v druhem pripade a pri volbe fullscreen (stejne se chova v tomto pripade i u volby "auto") obraz prehrava na celem displeji, ale po krajich jsou malinke cerne pruhy (takrka nepatrne) - zkousel jsem video 624*352

Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 192
Registrován: stř zář 10, 2008 22:18
Zařízení: HTC Touch HD
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od Wolfenzi » pát pro 26, 2008 2:12

Mě ten mediacoder buď úplně nechá dobře video a titulky a vymaže audio a nebo tam dá správně audio ale video i titulky zkrátí o 3,5 minuty. viz http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=93 ... a#p5995976
Nechápu...

Uživatelský avatar
Kwazzy
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 336
Registrován: ned zář 14, 2008 9:47
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: EU

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od Kwazzy » pát pro 26, 2008 6:31

...nedela Ti tu paseku ten format :???: ?Proc to video davas do flashe?

salkomafia
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: pon lis 24, 2008 19:18
Zařízení: SGS2
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od salkomafia » pát pro 26, 2008 11:30

Zdravím, chtěl bych se zeptat jaké bych měl nastavit v coreplayeru 1.3 ideální hodnoty pro plynulé přehrávání videa (bufferu, ...) Videa jedou plynule, ale po určité době se na chvilku cukne. Nevíte co s tím? Děkuji

Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 192
Registrován: stř zář 10, 2008 22:18
Zařízení: HTC Touch HD
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od Wolfenzi » pát pro 26, 2008 11:46

Protože rozdíl stejně velkého PB v avi a tom původnim codecu a nového avi a flv je 95% a 105% . Nic lepšího do coreplayeru neni. Později zde asi založim topic s několika benchmarkama který ukážou podrobně jak má HDčko co rádo, ale nejdřív potřebuju vyřešit toto :)

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od spermosh » pát pro 26, 2008 12:01

to salkomafia > viz. prvni strana tematu

to Wolfenzi > u toho audia me napada akorat MPlayer, jestle nedela neplechu, zkus "Auto Select" - druha vec, zkus audio dat do externi souboru (ale nevim, jestli by se s tim popral CorePlayer)

salkomafia
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: pon lis 24, 2008 19:18
Zařízení: SGS2
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od salkomafia » ned pro 28, 2008 13:45

Zdravím, neví někdo, jak nastavit ideálně nastavení v programu CorePlayer 1.3? Při přehrávání videa se občas škubne a benchmark mám cca 108%-122%. Nevím čím to je ... :-(

Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 192
Registrován: stř zář 10, 2008 22:18
Zařízení: HTC Touch HD
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od Wolfenzi » ned pro 28, 2008 14:29

I přes 110% se může škubat. Chápej že 100% znamená plynulost při průměrné náročnosti. Jak přijde náročnější scéna tak 100% neni dost. Od 110% nahoru už je to velmi dobře koukatelný,ale samozřejmě se může malinko škubnout.

moje benchmarky na PB

původní PB – 95%
lepší PB – 105%
flv pb s titlama 103,8%
flv pb s titlama 560 a 1200+128 - 111%
flv pb 480*270 a 1344+128 – 123%


původní je prostě původní 350mb rip , lepší je předělávka na flv codec, s titlama jen že jsou připálený titulky bez nějaký změny, to 560 má menší rozlišení ale vyšší bitrate a 480 je iphonovský rozlišení a dost vysokej bitrate už.


mimochodem, máte někdo kromě sekání problémy se svisle rozsekanym obrazem ? Někde jsem četl že když se to děje v počítačový hře tak stačí zapnout vsync, to ve videu nejde :-) . Mě se to dost dělo třeba při southparku, kde sekání nebylo vidět, ale rozseknutí obrazu bylo vidět fakt hodně.

salkomafia
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: pon lis 24, 2008 19:18
Zařízení: SGS2
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od salkomafia » ned pro 28, 2008 14:45

To s tím svislým rozsekáním videa mi dělá taky ... nejvíce při rychlých scénách ... chtělo by to nějak upravit v tom programu, ale to je věc programátorů. Snad výjde nějaká lepší verze a i třeba lepší ROM.

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od IkE Blaster » ned pro 28, 2008 15:58

To asi nevyfotite, ze? :) By mne fakt zajimalo, jestli je to to same, co na G900 se oznacuje jako Screen Shaking...

Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 192
Registrován: stř zář 10, 2008 22:18
Zařízení: HTC Touch HD
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od Wolfenzi » ned pro 28, 2008 16:16

Prostě čára odzhora dolu.
Když je hodně náročná scéna tak se mi jich tam objevilo i několik, vypadá to jak kdyby to video bylo dělaný tak že tam ze strany vždycky někdo strčí obrázek a zase ho vytáhne (25x za vteřinu) akorát občas se na chvíli zastaví s obrázkem ve čtvrtině obrazovky.
U PB mi to dělalo dohromady se sekánim, u southparku sekání neni dost dobře možný, takže mi to dělalo jen tohle. Ale jak jsem předělal do iphone rozlišení s 1,5mbit bitratem, tak to bylo v pohodě :grin:

salkomafia
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: pon lis 24, 2008 19:18
Zařízení: SGS2
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od salkomafia » ned pro 28, 2008 16:50

Prostě to video není, tak jak bych si představoval plynulé. Hrál jsem si tam hodně s bufferem v CP, ale stejný výsledky .... nepoznamenal jsem, že by to mělo nějaký vliv. Jedno jest-li 512kB buffer nebo 30MB. Stále stejné ...

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od IkE Blaster » ned pro 28, 2008 22:40

Wolfenzi: Fotku asi nezvladnes udelat, ze? Nebo natocit :)

Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 192
Registrován: stř zář 10, 2008 22:18
Zařízení: HTC Touch HD
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od Wolfenzi » ned pro 28, 2008 23:28

Bych asi nestihl ani ne ?

salkomafia
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: pon lis 24, 2008 19:18
Zařízení: SGS2
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od salkomafia » pon pro 29, 2008 9:24

No nevím, jest-li by to bylo vidět ... je to stejné jako na PC, když přehráváš video např. z dig.kamery. Tak nějaký přehrávač má de-interlacing a když ne, tak dělá to samé, co na tom mobilu .....

Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 192
Registrován: stř zář 10, 2008 22:18
Zařízení: HTC Touch HD
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od Wolfenzi » pon pro 29, 2008 22:13

Wolfenzi píše:I přes 110% se může škubat. Chápej že 100% znamená plynulost při průměrné náročnosti. Jak přijde náročnější scéna tak 100% neni dost. Od 110% nahoru už je to velmi dobře koukatelný,ale samozřejmě se může malinko škubnout.

moje benchmarky na PB

původní PB – 95%
lepší PB – 105%
flv pb s titlama 103,8%
flv pb s titlama 560 a 1200+128 - 111%
flv pb 480*270 a 1344+128 – 123%


původní je prostě původní 350mb rip , lepší je předělávka na flv codec, s titlama jen že jsou připálený titulky bez nějaký změny, to 560 má menší rozlišení ale vyšší bitrate a 480 je iphonovský rozlišení a dost vysokej bitrate už.


mimochodem, máte někdo kromě sekání problémy se svisle rozsekanym obrazem ? Někde jsem četl že když se to děje v počítačový hře tak stačí zapnout vsync, to ve videu nejde :-) . Mě se to dost dělo třeba při southparku, kde sekání nebylo vidět, ale rozseknutí obrazu bylo vidět fakt hodně.

A ten původní 95% PB puštěnej přes medium quality má 134% . Možná že je to medium využitelný když máte náročný video a nemáte čas komprimovat, jen koukat trochu z dálky na to.
Kdyby bylo něco mezi high a medium tak by to už mohlo být dobře koukatelný a přitom plynulý. Přemýšlím jestli by šlo udělat něco mezi... Jestli je nějakej schodovitej rozdíl mezi high a medium a nebo jestli je to jen nastavení nějakých čísel které by šli zprůměrovat a třeba by to někdo na XDA zvládnul :?:

Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 192
Registrován: stř zář 10, 2008 22:18
Zařízení: HTC Touch HD
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od Wolfenzi » stř pro 31, 2008 16:47

Musim reagovat na to co se psalo teďka v topicu o nefunkčnosti TCMP.

Takže :
Ano, WMP je nejlepší přehrávač. O dost lepší než Coreplayer.
Tady máte 2 videa :
http://rapidshare.com/files/178479438/Output.rar.html

První je určené pro Coreplayer, ve kterém dosahuje výsledku 114% (což znamená že se občas trhne ale je to koukatelné) . Je to 560x304 s bitratem 1200 + 128 audio .avi container a flv codec. A má to 17,6MB
Druhé je pro WMP, ve kterém benchmark neni ale výsledek uvidíte sami. Mě to napoprvé přišlo plynulejší než to video v coreplayeru, napodruhé mi to přišlo nastejno.
Je to 800x480 s bitratem 1300 + 128 audio .mp4 container a h264 codec. A má to 19,2MB .

Udělejte si o tom sami obrázek. Zkuste se podívat na Indyho obličej na coreplayeru a pak se podívejte na WMP. To je úplně někde jinde.

WMP akorát potřebuje .mp4 a h264 . Kdybyste videa prohodily tak WMP ten FLV codec nepřehraje vůbec a coreplayer u 800*480 videa bude mít asi 57% benchmark.


Mimochodem mám na HDčku nainstalovej sdtuneup pro zrychlení přístupu ke kartě. Nevim kolik to dává procent navíc, ale lidi to chválej, takže jestli se vám budou hodně sekat oboje videa, tak by vám to mohlo pomoct

edit:
komu se nelíbí rapid (a nebo až nebude fungovat,protože jde jen 10x stáhnout) tak tady máte uloz.to
http://uloz.to/1107248/Output.rar

Jinak quote z XDA
Also, 1500 kbit/s FLV(H.263/VP6) is far worse quality than 1000kbit/s H.264

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od tslany » stř pro 31, 2008 17:34

Co takhle zkusit porovnat jedno stejný video na obou přehrávačích?

To video co ty preferuješ pro WMP, tak ve WMP chytnu akorát zvuk a myslí si, že je to audio-soubor, zatímco TCPMP přehraje i video, a sice benchmark dá na 51.68%

Zatímto ten soubor, co preferuješ pro CP, ve WMP ani neotrvřu a v TCPMP dostanu 82.36% (upozorňuji, že nemám TCPMP vůbec optimalizovaný, jako driver sem zvolil GDI)

Takže verdikt? WMP je zcela zbytečný přehrávač jenž zbytečně obsazuje v ROMce přez 2MB

Mimochodem mám WIndwos Mobile 6.1 portovanou z WM emulátoru, SDHC kartu A-Data 16GB Class 6, procesor na standartní frekvencí 416MHz a "pouze" 64MB RAM

salkomafia
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: pon lis 24, 2008 19:18
Zařízení: SGS2
Kontaktovat uživatele:

VIDEO - Přehrávání - řešení

Příspěvek od salkomafia » stř pro 31, 2008 17:39

Bylo by dobré kdyby někdo napsal nastavení v CorePlayeru ... pro absolutní kvalitu, ale zároveň plynulost.

Odpovědět

Zpět na „Software a multimédia“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů